Reklama

Reklama

Výstřel

  • Česko Výbuch (více)
Trailer

Obsahy(1)

John Travolta jako lovec zvuků, který náhodně odhalí zločin... Mladý zvukař Jack Terry se vydává na lov nejrůznějších „ruchů“ k novému filmu natáčenému pro soukromou filmovou společnost. Přitom se náhodou stává svědkem nehody, při níž auto nečekaně sjede z mostu do řeky. Jackovi se podaří dívku Sally zachránit z topícího se vozu, jeho řidič však již nejeví žádné známky života. V nemocnici se ukazuje, že mrtvý muž je úspěšný politik a guvernér McRyan, jeden z kandidátů na místo amerického prezidenta. Jeho podřízený Lawrence Henry, požádá Jacka, aby s ohledem na rodinu raději pomlčel o dívce, která byla ve voze. Jack později doprovodí Sally do nedalekého motelu. Tím však celá záležitost vůbec nekončí, natočený zvukový záznam naznačuje, že nehoda byla nejspíše někým připravena… (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (247)

mis-ko 

všechny recenze uživatele

Thrille o akom som vždy sníval. Šokujúce tajomstvo ukryté na magnetofónovej páske čaká na svoje odhalenie, bude však výsledok stáť za to? De Palmova forma stúpa a ponúka naozaj mrazivé napätie podporené vizuálnym kumštom majstra (rotačná scéna hľadania záznamu v štúdiu). Záverečná pointa černejšia než smola, je jednou z najlepších vôbec. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

John Travolta v netypické roli, předvádí výborný výkon a nechává sebou vláčet podle rytmů De Palmovy režie. Neskutečně povedený a vyšperkovaný závěr je jen velkou třešničkou na pomyslném dortu, který De Palma s Travoltou opekli. Slušné tempo na film o zvukaři, který omylem nahraje střelbu a případnou vraždu guvernéra. Po dlouhé době jsem spokojen nejen s Travoltou, ale především s De Palmou, který nedokázal mé chutě pořádně naplnit a většinou mě jen dokáže zklamat. Tentokrát si dal záležet a skvěle spojil několik elementů včetně obsazení, kamery, hudby až po poutavost do skvělého filmu. (Dřív tu byl jiný komentář, ten změnil, tohle je jeho náhrada. Odpočívej v pokoji.) ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Práve De Palma vo mne prekazil detské domnienky, že staré filmy a hlavne thrillery nemajú súčasnému divákovi čo dať. A som rád, pretože aj tento si stále udržiava veľmi slušnú pozíciu, najmä vďaka skvelej réžii a kamere. Skvelá zápletka, akoby menší predchodca filmu 'Enemy Of The State', ktorý sa tiež motá okolo politických sračičiek. Takisto aj záver je dosť neklišovitý. Travolta sa mohol poberať len týmto smerom rolí. 75%. ()

de_FACTO 

všechny recenze uživatele

Tohle je fakt něco. Sice to chvílema vypadá, že film ztrácí dech a že De Palma někdy natahuje jak může, ale to vůbec nevadí. Konec je úžasnej - napínavej, strašně dojemnej a mrazivě vtipnej. De Palma je možná víc uznávanej, když se tváří vážně (Scarface, Carlito atd.), ale nikdy neni tak mile zábavnej jako když je tak trochu brakovej (Body Double, Blow Out, Dressed to Kill...). ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Solídny thriller od skúseného režiséra B. DePalmy. Travolta a jeho postava filmového zvukára robia z filmu nadpriemer. Celé to postupné skladanie mozaiky nehody senátora je pomerne napínavé. Všetkým akosi vyhovuje nechať to - nehodou. Iba Travolta a jeho dokonalý zvukársky sluch je presvedčený, že to nebola obyčajná nehoda. Trochu úsmevne pôsobí vedľajšia linka príbehu, v ktorej sa filmový štáb márne snaží nájsť ženu, ktorá dôveryhodne zakričí. Celkovo jedna z rozumných premiér alebo repríz na čt2, kde oceňujem, že niekto vytiahne i menej známe filmy slávnych režisérov a hercov. 70%. ()

Galerie (83)

Zajímavosti (7)

  • John Travolta trpěl během natáčení nespavostí, což je také důvod, proč po celý film vypadá tak mrzutě. (Matty)

Reklama

Reklama