Reklama

Reklama

Afro Samurai

(seriál)
  • USA Afro Samurai
všechny plakáty
Trailer

Epizody(5)

Obsahy(1)

Na temnou cestu ve futuristickém feudálním Japonsku se vydává samurai prahnoucí po pomstě za vraždu svého otce, kterou na vlastní oči kdysi v mládí viděl. Ze studia Gonzo se na nás valí přehršle soubojů , krve a končetin poletujících vzduchem. Seriál částečně čerpá z RUROUNI KENUSHIN: TSUIOKUHEN a SAMURAI CHAMPLOO. (gruvacek)

Videa (1)

Trailer

Recenze (91)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Nepopsatelné, temné, depresivní. Odehrává se to v perfektním světě. Je to středověké japonsko a řežou se tam katanama, ale vytuněnější bojovníci mají klidně pistole nebo bazuky. V jednom díle se objeví i Afro Droid. Bitky jsou neuvěřitelně stylové podpořené nekompromisnímy přísnými beaty hip hopového guru RZA. A když už děj vypadá obehraně a zdá se, že Afro Samuraj prostě jen jde a kosí, tak přijde nějaký perfektní flashback (dorazil mne 4. díl). Pokud máte odvahu navléct si "number two headband" tak neváhejte a sežeňte si to! ()

dee-key 

všechny recenze uživatele

Na to jakou jsem na to slyšel chválu to žádný zázrak teda nebyl. Všichni vytekli z toho, že to dabuje L. Jackson, přitom tam utrousí větu za díl. Navíc to má tak neskutečně přímočarej a plochej děj, že i ty souboje se vám za pět dílů okoukají. Je fakt, že poměr techno/tradiční Japonsko je tam slušně vyvážený, ale to je asi jediný klad seriálu. Animace mi přijde dost úděsná, už jenom kvůli té statické čelence, která je asi nagelovaná, když vlaje i v bezvětří. ()

Reklama

Carlossss 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem člověk, který moc anime neholduje, nevěděl jsem, s čím Afro Samurai příjde. Popravdě... moc jsem mu nevěřil. Ale nečekané se stalo skutečným a já si dosytosti užíval nadpozemsky propracovaný příběh o dvou páskách, sladké chuti pomsty a jednom mlčenlivém samurai, který po tom všem touží... ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Vizuálně zajímavé anime, které, podobně jako OVA Hellsinga v japonsko - americké produkci nabízí poměrně expresivní vizuální stránku s důrazem na neustálou kinetiku a především spoustu a spoustu brutality. Za to jednoznačně palce nahoru. Jak je na tom ale jako celek? Epizoda 1 - Number two: Příslib akční nekompromisní zábavy s ne příliš složitou, nicméně velice zajímavou mytologií. Ostře konturovaná animace v neustálém pohybu a obsahově klasická "technologicko - historická questovka". Potěší poměrně solidní nahláškovanost. Jako opening ideální.. ***** / Epizoda 2 - Okiku: Retrospektivní díl, zabývající se mládím malého Afra, z hlediska děje ale po nářezovém první díle velký krok zpět. Potěší nahota, sexuální scéna a opět spousta brutality, jinak ale spíše pomalejší. *** / Epizoda 3 - The Empty Seven Clan: Akce začíná být monotónní a Afrův ukecaný poskok těžce nesnesitelný. Díky bohu, že alespoň finále ve vzduchu má nějaké grády (hudba!!!) a poslední záběr dílu dává tušit, že se v dalších dílech odbudou alespoň nějaké ty "velké dějiny", ačkoliv už je docela předvídatelné, kam to bude směřovat... *** / Epizoda 4 - Kuma: Retrospektivní díl, který udělal z Afra nezajímavou postavu (vše vyřčeno a není moc o co stát) a k pointě se hrabe skrze, sice akční, ale naprosto monotónní nudu plnou zoufalých pokusů o velké emoce. Slabé ** / Epizoda 5 - Justice: A ne... Zklamání, WTF a jeden démonický záporák, který je stejně na celém tomhle samoúčelně brutálním a byť vizuálně zajímavý, obsahově naprosto ubohém anime stejně to nejlepší.. Škoda... *** ()

werewolf69 

všechny recenze uživatele

Skvelá zmes napätia, násilia a hudby, stvárnená povedal by som až bizardnymi animáciami, ktoré miestami pôsobia karikaturistickým dojmom a to všetko umiestnené do fakt depresívneho temného prostredia. Takže po vizuálnej stránke Skvele!...škoda len že samotný príbeh filmu na mňa až taký sto percentný dojem nespravil. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (2)

  • Výroba jednej epizódy stála približne 1 milión dolárov. (Mihail123)
  • Původní stejnojmennou mangu, která byla seriálu inspirací, napsal a nakreslil Okazaki Takashi. (Claude Speed)

Reklama

Reklama