Reklama

Reklama

Afro Samurai

(seriál)
  • USA Afro Samurai
všechny plakáty
Trailer

Epizody(5)

Obsahy(1)

Na temnou cestu ve futuristickém feudálním Japonsku se vydává samurai prahnoucí po pomstě za vraždu svého otce, kterou na vlastní oči kdysi v mládí viděl. Ze studia Gonzo se na nás valí přehršle soubojů , krve a končetin poletujících vzduchem. Seriál částečně čerpá z RUROUNI KENUSHIN: TSUIOKUHEN a SAMURAI CHAMPLOO. (gruvacek)

Videa (1)

Trailer

Recenze (91)

Shit 

všechny recenze uživatele

Tohle mě úplně rozdrtilo, naprosto úžasná manga s vynikajícím propracovaným příběhem o pomstě. Celá ta legenda o Afro samurai a o bojovnících number one a two, kdy číslo jedna může vyzvat jen číslo 2, ale číslo 2 může vyzvat kdokoliv, mě fakt úplně uchvátila a strašně se mi líbila, krom toho pekelně kravavý souboje, super muzika a zajímavý technostředověký prostředí tomu dodává prvotřídní atmosféru. Dokonalost, snad jen jednu výtku bych k tomu měl a ta směřuje na nepřehledný bojový scény, ale abych pravdu řek, tak mi to ani nějak nevadilo. Mimochodem na Jacksonův hlas se moc netěšte, protože tam fakt mockrát nezazní. ()

Gereth 

všechny recenze uživatele

Celkem zajímavá kresba a drsňácký hlas Samuela L. Jacksona. Jediné klady tohoto anime. A to je zatraceně málo na to, jaké to posbíralo hodnocení. Příběh je slaboučký a vystačil by tak na jednu epizodu Kenshina nebo Champloo, kterými se údajně inspiroval. Nenajdete tu jediný charakter, který by vás něčím zaujal.(Když nepočítáme ukecaného parťáka. Jeho osudy jsem sledoval převelice pečlivě. Od prvního okamžiku, kdy se objevil, jsem se modlil za jeho smrt.) Pokud vás na 125min dokáže zabavit chlápek, který prostě jde a vraždí vše, co mu přijde do cesty, je toto anime pro vás. U mě to bohužel nefungovalo. // Nejoblíbenější postava: Není // 30% ()

Reklama

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Děj - Vítejte do světa, ve kterém vládne jen pár pravidel. Kdo má příslušnou čelenku, je bojovnií číslo 1, je nedotknutelný, je jako Bůh. Skoro. Jediný, kdo s ním smí bojovat, je majitel čelenky druhé, číslo 2. A s ním smí bojovat každý. Afro Samuraj se vydává za pomstou - zabije nynější Jedničku, toho, který zabil předchozí Jedničku, Afrova otce? Uvidíme... Verdikt - Afro Samurai je silácká blbinka bez myšlenky, která se vyžívá hlavně v usekaných končetinách a cákancích krve. Máme jednoho nemluvného hrdinu, který prostě jde jako stroj a přibližuje se svému cíli - odkráglování Jedničky. Do cesty se mu přitom z různých důvodů motají chlapíci další a on je kosí. Všechno komentuje Afrův užvaněný průvodce, postava nesnesitelná a zbytečná. Také je to skvělý zabiják. Tak jako on, nikdo atmosféru zabít nedokáže. Ani další postavy charismatem, skutečností a sympatičností zrovna nehýří. Kdyby alespoň ony souboje, kterých je toto OVA plné, ba je jimi přeplněno, byly pastvou pro oko...ale až tak nejsou. Pro mě hodně slabé ***, a to si to možná ještě rozmyslím. ()

Saraph 

všechny recenze uživatele

Afro byl v podstatě jedno z mých prvních anime. Ta animace mi ze začátku trochu vadila, ale nakonec jsem i uznal, že není vůbec špatná a dokonce jsem si ji i oblíbil. Dost mě dostal příběh, kterým si to tohle anime razí, nicméně když se díváte na nějaké 12-dílné kvalitní anime, uteče to jako voda. O to víc to uteče, když je to perfektní anime, ale jen na 5 dílů. Musím ubrat jednu hvězdu za uchvátanost. Samotný příběh je vlastně ještě mnohem kratší než 5 epizod, a sice kvůli dlouhým flashbackům. ()

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Hodne povrchni postavy a banalni pribeh vas u teto OVA jen tak neudrzi, to spise pomerne velke mnozstvi souboju kde se krvi nesetri. Dabing je perfektni a graficka stylizace se mi tez hodne libi ale opravdu mi tady chybi vetsi hloubka a silnejsi vztah alespon k hlavni postave ovsem to se ani po dvou hodinach me nepodarilo. Jsou to slabsi ctyri hvezdicky. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (2)

  • Původní stejnojmennou mangu, která byla seriálu inspirací, napsal a nakreslil Okazaki Takashi. (Claude Speed)
  • Výroba jednej epizódy stála približne 1 milión dolárov. (Mihail123)

Reklama

Reklama