Reklama

Reklama

Prosincoví kluci

  • Austrálie December Boys
Trailer 1

Obsahy(1)

Príbeh štyroch chlapcov zo sirotinca, narodených v decembri. Pri príležitosti ich narodenín podniknú výlet k moru. Mladý pár, nachádzajúci sa na pobreží, prejaví záujem o jedného z nich. Priateľstvo nerozlučných kamarátov je zrazu podrobené ťažkej skúške. Ktorý z nich bude vybraný a nájde si svoju novú rodinu? (jojoping)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (89)

Avalon820 

všechny recenze uživatele

Předesílám, že jsem nebyl fanouškem Daniela Radcliffa. Měl jsem dojem, že role Harryho Pottera ho musela za dlouhá léta naprosto zdeformovat. O to více rád jsem, jak moc jsem se spletl. Nejen, že Daniel nezdeformoval, ale dokáže zahrát postavu, která se v průběhu filmu mění a vy máte pocit, že se měníte s ní. Je to něco fascinujícího - taková tiráda beze slov. Krásné prostředí, krajina, příroda... To je jeden z faktorů, díky kterému vás film utáhne, ale rozhodně není hlavní. A totéž platí o krásné melancholické hudbě a závěrečné písni Petera Cincottiho, která sedla naprosto dokonale. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

More, skaly, Teresa Palmer a jej pohľady.. (kam utiekla?!) __ Nepociťoval som príliš silné puto medzi "prosincovou" štvorkou, nepociťoval som žiadne hlbšie naviazanie vzťahu medzi kýmkoľvek. Prečo? Prečo sa režisér viac neposnažil? Námet a prostredie zaisťovali nadmieru odpovedajúce kvality. __ Čo sa hereckých "výkonov" týka, ehm.. nenájdete snáď ani jednu malú hviezdičku - až na Teresu. Vnímali ste tú mimiku tváre, ten spev, tie oči? Nie, nevravím o mojich najtajnejších snoch. Len prosté konštatovanie skutočnosti, že ono dievčisko má talent. V podstate, nech už by som mal následne kritizoval hocičo, nedá sa poprieť vyslovene sympatické spracovanie. Dej, parta chlapcov, už vyššie spomínané pohľady slečný Palmer, kúzelné prostredie a číra jednoduchosť, ktorá mi v dnešný deň sadla ako riť na šerbeľ. Úsmevný, slušný, rozkošný, no ničím nevytŕčajúci priemer. ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Poněkud melodramatický doják o potřebě lásky. 1) Na film se se díval proto, že jsem chtěl vidět Daniela Radcliffa v něčem jiném, než ve sterilních potterovinách. Viděl jsem a nebyl jsem překvapen mile ani nemile. 2) Příběh kolísá mezi laciným melodramatem "pro celou rodinu" a romantickou vzpomínkou na jedny zvláštní prázdniny v dětství, prázdniny krásné navzdory životu v sirotčinci. Při závěrečných sentimentálních scénách jsem měl slzy v očích. 3) Pět hvězdiček si zaslouží lokace ve státu Jižní Austrálie, pro malé kluky (a asi nejen pro ně) skutečný ráj. ()

Honzíno 

všechny recenze uživatele

Tři s odřenýma ušima. Totálně průměrná a nudná záležitost, kde prim hraje jedině skvěle vybraná hudba, pěkné záběry kamery a že se přibližně v půlce začne konečně (alespoň) něco dít. Daniel Radcliffe potvrzuje to, co dávno možná víme. Z ústředních postav v HP umí hrát o třídu až dvě lépe než ostatní. Náběh na zasloužené tři kazí ale křesťanské výjevy a snad i podtext (???) a přetáhlý, kýčovitý konec. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Pohodový film o dospievaní....classic oldschool ako za starých dobrých čias s pôsobivou melancholickou hudbou a čo je hlavné, väčšinu stopáže nenudil, zaujímavý je prechod z jemnejšej do vážnejšej polohy v druhej polovici z ktorej sa vykresala dosť hutná dráma s pekným koncom 80% konečne po dlhej dobe som od nejakého filmu dostal viac než som čakal. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (3)

  • Všichni chlapci dorazili do sirotčince v prosinci a slaví v tomto měsíci narozeniny, od toho se odvozuje název filmu. (D3VIL)
  • Aby Daniel Radcliffe vyslovoval s věrohodným australským přízvukem, trénoval již šest měsíců před začátkem natáčení. (D3VIL)
  • Celosvětová premiéra proběhla 9. září 2007 v Melbourne. (BMW12)

Reklama

Reklama