Reklama

Reklama

Prosincoví kluci

  • Austrálie December Boys
Trailer 2

Obsahy(1)

Príbeh štyroch chlapcov zo sirotinca, narodených v decembri. Pri príležitosti ich narodenín podniknú výlet k moru. Mladý pár, nachádzajúci sa na pobreží, prejaví záujem o jedného z nich. Priateľstvo nerozlučných kamarátov je zrazu podrobené ťažkej skúške. Ktorý z nich bude vybraný a nájde si svoju novú rodinu? (jojoping)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (89)

Janega 

všechny recenze uživatele

Nenáročný príbeh o štvorici chlapcov túžiacich len po jednom- nebyť sám. Nie je to film patriaci na strieborné plátno, ved tak aj dopadol, napriek tomu, že doň vsadili hlavného ťahúňa Dana R. Každopádne na to, aby ste ten film dokázali dopozerať do konca, musíte byť citlivý, empatický človek, aby ste dokázali pochopiť o čo v skutočnosti v tomto filme ide. Príjemná jednorázová oddychovka. ()

necisty 

všechny recenze uživatele

Pouštěl jsem si to jen kvůli Danielovi (jsem rád, že má stejný hlas) a od začátku a přes polovinu mě to fakt nudilo, málem jsem usnul, ale konec to hodně zlepšil. Úplný závěr tomu potvrdil 4. hvězdu. Teresa tu taky krásně září:). SA... Chlapci, mám skvělé zprávy. Otec Scully dnes přijímá zpovědi. ... SexyAjinka: A pro ženy:)? ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Nečekaně příjemné překvapení, kterému se podařilo navodit přesně tu kouzelnou a neopakovatelnou atmosféru úžasného klukovského dobrodružství s prvními láskami, klukovskými spory, kouzlem prázdninové volnosti a malebnou nádherou zátoky, která nemá daleko od představy ráje. Do toho všeho byl navíc nenásilně, citlivě přimísen smutek a bolest ztráty v mnoha podobách, hořké kapky dospívání i pomíjivost štěstí. Potěšila krásná Giaccova hudba i příjemně nenásilné herecké výkony, třeba Teresy Palmerové, která dokázala dokonale charakterizovat svou postavu i pocity téměř neznatelnými gesty. Zkrátka jeden z těch malých nenápadných filmů, na které nezapomenu. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Potterovic hošík se dokázal vymanit ze sevření svého čarodějnického osudu, odložil kouzelnickou hůlku a z Bradavic se vydal rovnou k moři. Dokázal zde velmi přirozeně a sympaticky ztvárnit postavu dospívajícího hocha, vyrůstajícího v sirotčinci. Když jsem se na něj dívala, neměla jsem pocit, že se dívám na "Harryho." Hezky to "Danny boy" zvládl. Teresa Palmer mu vskutku "pěkně dávala":) a jeho roztržitost a stud byly velmi mile ztvárněny. Prosincoví kluci jsou jeden z těch nezávislých, příjemných, lehkých, sluncem prozářených snímků o dospívání, přátelství a vzpomínání, kde není v podstatě žádný výrazný příběh či zlom, ale celková atmosféra je tak příjemná a pohodová, že si nezaslouží pouze průměrné hodnocení. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Prosincoví kluci, narození ve stejný měsíc jako já mi byli celkem sympatičtí. Radcliffe díky své roli v Potterovi tu vynikal a zastínil tak trochu vyprávění "hlavní" postavy. Vyprávění, hudba a prostředí, to všechno vybízelo k slušnému hodnocení. Když jsem se ale hlouběji zadíval, tak některá místa jakoby nebyla úplně dodělaná, hlavně závěr byl vzat hopem a postrádal jsem hlubší pohlcení. I tak to je lepší průměr. Teresa by si zasloužila pobýt na plátně více času. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (3)

  • Všichni chlapci dorazili do sirotčince v prosinci a slaví v tomto měsíci narozeniny, od toho se odvozuje název filmu. (D3VIL)
  • Aby Daniel Radcliffe vyslovoval s věrohodným australským přízvukem, trénoval již šest měsíců před začátkem natáčení. (D3VIL)
  • Celosvětová premiéra proběhla 9. září 2007 v Melbourne. (BMW12)

Reklama

Reklama