Reklama

Reklama

Novomanželé John a Jenny Groganovi se stěhují na Floridu. Oba jsou novináři, přičemž články Jenny vycházejí v listě, který ji zaměstnává, na první stránce, zatímco John začíná u konkurence psaním nekrologů. Jenny začínají tikat biologické hodiny, John se zatím na založení rodiny necítí, a tak jí v útulku vybere roztomilé štěně labradora. Pejsek dostane jméno Marley a brzy se ukáže, že je nezvladatelný, nevytrénovatelný a absolutně pomilováníhodný. Po celý svůj další psí život se od svých pánů neodloučí, a i když působí neustálé potíže, je součástí jejich světa. Sleduje, jak Jenny přijde do jiného stavu a pak potratí, jak si John pomalu buduje kariéru a stává se oblíbeným sloupkařem (Marley je tématem jeho sloupků), jak se narodí první dítě, pak druhé, pak neplánovaně i třetí, jak Jenny vzdává kariéru, aby se mohla plně věnovat dětem, zatímco John dostává nabídku, aby se stal reportérem, po čemž vždycky toužil, a rodina se stěhuje do Pensylvánie. Ale protože psí život je kratší než lidský, Marley stárne, onemocní, a nakonec přichází i to nejsmutnější. Rodina se s ním musí rozloučit. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (1 042)

misterz 

všechny recenze uživatele

Ďalší, veľmi hrejivý snímok s tématikou lásky zvieraťa k človeku. Príjemne humorne ladené a k záveru aj pekne emotívne podfarbené. Škoda toho pomalšieho rozjazdu, trocha trvalo, kým sa mi podarilo do príbehu ponoriť a priľnúť k postavám, no potom to už stálo za to. Krásny film a aj napriek smutnému koncu s veľkou dávkou pozitivizmu. 80/100 ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Klasika z toho nekouká, ale pejskaři a citově labilní spoluobčané probrečí dobrý pakl kapesníků. I já uronil v citově vyděračském záběru slzičku (zabrat ty hluboké černé studánky byl fakt podraz), ale filmu by slušelo sestříhání o dobrých 20 minut, zmenšení počtu hluchých komediálních výstupů typu "pes běží, něco padá, běží Wilson a Aniston" a větší důraz na dramatickou rovinu. Témata manželské krize a dalších zákoutí normálního života mě bavily mnohem víc, než když se tvůrci snažili o další tuctovku s ťuťu čoklíkem na plakátu. ()

Reklama

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Psovi nezáleží na tom, jestli jste chudí nebo bohatí...šikovní nebo nemotorní, chytří nebo hloupí. Věnujte mu svoje srdce a on vám dá zase to svoje. O kolika lidech to můžete říct? Kolik lidí vám dá pocit, že jste vzácní a výjimeční? Kolik lidí z vás udělá jedinečného člověka? Velice příjemný film, který mne přesvědčil o tom, že psí lásku vám nic a nikdo nenahradí. Na komedii je to ale málo vtipné a na drama zase málo dramatické, je to opravdu spíš rodinný film skloubený s nějakou tou romantikou. Wilsona a Aniston nemám ráda, ale tady nebyli zbytečně křečovití a (ne)vtipní. Jen mi připadá, že když se Wilson směšně nepitvoří, tak neumí příliš hrát - ale nevadí. "Nejhorší pes na světě" Marley mi to vynahradil. A ta závěrečná slova na konec! Nádhera. Zkrátka o životě se psem, jaký opravdu bývá. A do toho nádherná slunečná Florida.. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Tenhle film (ale raději prý knihu) mi během krátké doby doporučilo několik lidí, když viděli šílet našeho psa a následně mě. Čekal jsem nějakou připitomělou rodinnou komedii ala Beethoven, ale nebylo tomu tak. Marley a já je fakt úplně ze života se vším všudy. Je zde vyjádřena i odvrácená strana vlastnictví psa, včetně momentů kdy už člověk vážně uvažuje, že se toho šílence zbaví. I když nejde o nějak vyjímečný filmařský počin, je to film, který na chvíli pomohl a dodal sílu bojovat s naším psychopsem dál. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Naprosto brilantní příběh o dvou lidech, co si pořídí milého pejska, aby následně zjistili, že život s ním nebude tak úplně jednoduchý. Časem se z něj stane neoddělitelná část rodiny a vy až do famózního konce budete sledovat celý ten neuvěřitelný sled psích karambolů. Marley je naprosto kouzelný pes, Jeniffer je kost, 0wen je fajn. Tenhle film prostě nemá chybu...100% ()

Galerie (71)

Zajímavosti (20)

  • Sázka na štěně v hlavní roli se vyplatila. V Americe na film zašly miliony pejskařů a za první tři dny vydělal senzačních 36 milionů amerických dolarů. Celkové tržby v domovině se vyšplhaly až na původně velmi nečekaných 143 milionů. (Pumiiix)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 60 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Rasa "labradudl", o které se ve filmu mluví, není žádný vtip, ale skutečně velmi rozšířený typ křížence. Kombinací vlastností labradora a pudla vznikne jedinec s vynikajícími předpoklady být asistenčním psem. (c.tucker)

Související novinky

Pes, nejlepší kámoš novináře

Pes, nejlepší kámoš novináře

08.03.2008

Owen Wilson se po loňském pokusu o sebevraždu vrací zpátky před kamery. V Miami se už za několik dní začne natáčet komedie Marley & Me, což je adaptace stejnojmenných memoárů známého amerického… (více)

Reklama

Reklama