Reklama

Reklama

Novomanželé John a Jenny Groganovi se stěhují na Floridu. Oba jsou novináři, přičemž články Jenny vycházejí v listě, který ji zaměstnává, na první stránce, zatímco John začíná u konkurence psaním nekrologů. Jenny začínají tikat biologické hodiny, John se zatím na založení rodiny necítí, a tak jí v útulku vybere roztomilé štěně labradora. Pejsek dostane jméno Marley a brzy se ukáže, že je nezvladatelný, nevytrénovatelný a absolutně pomilováníhodný. Po celý svůj další psí život se od svých pánů neodloučí, a i když působí neustálé potíže, je součástí jejich světa. Sleduje, jak Jenny přijde do jiného stavu a pak potratí, jak si John pomalu buduje kariéru a stává se oblíbeným sloupkařem (Marley je tématem jeho sloupků), jak se narodí první dítě, pak druhé, pak neplánovaně i třetí, jak Jenny vzdává kariéru, aby se mohla plně věnovat dětem, zatímco John dostává nabídku, aby se stal reportérem, po čemž vždycky toužil, a rodina se stěhuje do Pensylvánie. Ale protože psí život je kratší než lidský, Marley stárne, onemocní, a nakonec přichází i to nejsmutnější. Rodina se s ním musí rozloučit. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (1 042)

Sonnery 

všechny recenze uživatele

Taky jsem si pořídil psa, miláčka! Uvázal jsem mu červenou mašličku kolem krku, páč to byl dárek pro mou tehdejší přítelkyni a nechal ho doma samotnýho, zatím co jsem jí šel naproti. Pomalu odemykám dveře v domnění, že vyběhne s mašličkou naproti, no prostě romantika. Místo této romantické chvilky na chodbě nečekal pejsek, ale jeho hovínko a na něm, ano správně, ta červená mašlička... ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Kedze som sama majitelkou psa a videla som nejaku spojitost s mojou Tavinkou a hlavnym hrdinom tohto nadherneho ludskeho filmu, nemozem dat inak ako styri. Film ma rozosmial, rozplakal, nasla som v nom vela zivotnych pravd, ale co je najpodstatnejsie, zanechal vo mne jeden cisty nadherny pocit, ze vsetko raz bude dobre. Ze si to musime odzit, spadnut, zase vstat, ale ten zivot za to stoji... Blahozelam, ocakavajte neocakavane a tento film vam to vrati aj s urokami. ()

Reklama

Ducharme odpad!

všechny recenze uživatele

Na můj vkus je Marley zbytečně přetematizovaný - autor rozehrává několik dějových linií, které příběhu spíše ubližují. Marleyho část místy není úplně špatná, je tu však ten konec. Tak odporné citové vydírání jsem už dlouho neviděla... SPOILER - Brečící děcka, čtoucí super dojemé dopisy mrtvému psisku ve mě vyvolala akorát nesnesitelnou vlnu vzteku! ()

pepo 

všechny recenze uživatele

film som si všimol vzhľadom na prepálené hodnotetenie v cineme (100%).keď som však ho zhliadol bol som úplne nadšený. je to síce len hollywoodsky rodinný film ale s nesmierne sympatickými a veľmi dobre zahranými postavami,kvalitným prevedením a na žáner s veľkou dávkou realizmu.inak som nesmierne šťastný, že konečne v americkom filme niekto ukázal, že manželia majú byť najlepšími priateľmi opačného pohlavia a nie navzájom priťahujúci sa muž a žena.Nečakať ďalšieho beethovena!je to niečo ako keď si harry a sally kúpili psa. hodnotenie musím prepáliť aj ja, ale robím to s kľudným svedomím ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Jako psí příběh dobrý, ocení asi každej kdo má psa. Zvlášť epitaf za Marleyho je výstižnej, pes vás má prostě rád, pokud ho máte taky rádi, rozesměje Vás i utěší, když to potřebujete. Ohledně záznamu životního stylu lidských jedinců v příběhu se vyskytujících mi ale některý rozhodnutí přišly nepochopitelný, hlavně teda přestěhování do nesnobštější sádrokartonový čtvrti plný bazénů, cukrkandlovejch úsměvů, silikonovejch koz a ofroutů. S čímž souvisí rektální alpinismus v práci, aby bylo možný splácet hypotéku. Trochu si to napravili druhym stěhovánim, ale oči se mi protáčej eště teďka. Když jsem někde doma, jen tak bych to nevyměnil. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (20)

  • Chyby vo filme: Keď John (Owen Wilson) berie zo skrine pohár, tak ju nechá otvorenú. V ďalšom zábere si môžeme všimnúť, že skriňa je už zavretá. (ShortyIC)
  • Náklady na výrobu byly zhruba 60 milionů amerických dolarů. (NIRO)

Související novinky

Pes, nejlepší kámoš novináře

Pes, nejlepší kámoš novináře

08.03.2008

Owen Wilson se po loňském pokusu o sebevraždu vrací zpátky před kamery. V Miami se už za několik dní začne natáčet komedie Marley & Me, což je adaptace stejnojmenných memoárů známého amerického… (více)

Reklama

Reklama