Reklama

Reklama

Pravěk útočí

(seriál)
  • Velká Británie Primeval (více)
Velká Británie / Německo / Francie, (2007–2011), 27 h 10 min (Minutáž: 42–48 min)

Hrají:

Douglas Henshall, Lucy Brown, Andrew Lee Potts, Hannah Spearritt, Juliet Aubrey, James Murray, Ben Miller, Mark Wakeling, Laila Rouass, Jake Curran (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(36)

Obsahy(1)

Osm let uplynulo od tajemného zmizení manželky profesora Nicka Cuttera. Helen Cutter měla provádět výzkum v lesích, který se týkal neznámého obrovského zvířete. Po 8 letech se její manžel dostává na stejné místo za stejným účelem, ale nečekaně objeví kromě obrovského dinosaura také zvláštní anomálie. Ta dovoluje procházet mezi dvěma obdobími v historii země. Mezi přítomností a velmi vzdálenou minulostí, obdobím Křídy. Po tomto obrovském objevu je profesor Cutter a jeho výzkumný tým nucen stát se tajným vyšetřovacím týmem vytvořeným Ministerstvem vnitra. Postupně začnou odkrývat tajemství existence a hlavně vzniku anomálií, které se začnou objevovat velmi často a na velmi zvláštních místech. K tomu všemu se ještě profesoru Cutterovi začíná zjevovat jeho pravděpodobně mrtvá manželka Helen... (Djkoma)

(více)

Recenze (140)

IPajule 

všechny recenze uživatele

Seriál na, který jsem se koukala pořád dokola. Znovu a znovu. Nevím proč mě to bavilo, ale to překvapení v každém díle i minutě. První sérii hodnotím slabým průměrem, ale ta poslední jakoby z oka vypadla té první. Tolik detailů a změn, které nastanou během chvilky vás navnadí na pokračování a touhu po dalším díle. ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

(po první sérii) Otevřou se anomálie do různých časových pásem. Dohromady se dá tým paelontologů, kteří znají vše od astrnomie po fyziku, ale dinosaury googlujou. Pětimetrovýho ještěra jdou stopovat s báglem a baterkou, ale už si nedělaj hlavu s tim, jak ho chytí. Seriál s celkem velkým potenciálem a pěknými monstry, který bohužel zabíjí jednoduchý scénář a herci. Dialogy mezi postavami jsou někdy opravdu úsměvné, že člověk kroutí hlavou. Kvalita má ale docela stoupavou tendenci a finále první série stojí za to (supr potvora). Druhá je prý lepší, tak jsem zvědav. (po druhé sérii) Tak bohužel. Kvalita se nezvedla a pomalu bych řek, že první byla o trošku lepší, originálnější. Vypadá to, že druhá série dostala ještě menší rozpočet a je to znát. Herci stejně prkení a dialogy trapné. Navíc to celé zabíjí hloupé finále. ()

Reklama

Mr.Ripley 

všechny recenze uživatele

Tento opomíjený (mnohými zavrhnutý po prvních třech dílech) seriál by mohl shrnout jedním jediným výrokem "Jediný svého druhu." 1.Série: 80% = Seznámení. 2.Série: 85% = Mytologie; Zrada. 3.Série: 100% = Štvanice; Thriller. 4.Série: 90% = Nová éra; Budoucnost. 5.Série: 85% = Válka; Apokalypsa; Loučení. ____ Uvidíme, jak se "spin-offem" poradili američtí kolegové v čele s talentovanou Amandou "Sam" Tapping. ()

Hapretor odpad!

všechny recenze uživatele

Poslední dobou je stále míň dobrých filmů, na které bych měl chuť se podívat, takže nezbývalo než sem tam shlédnout nějaký seriál. "Pravěk útočí" mě zaujal podle názvu. Jako malý kluk jsem dinosaury zbožňoval. Tento seriál jsem si představoval tak, že nějakou náhodou se skupina lidí přenese do doby dávno minulé a budou společně bojovat o přežití. A uvidím obstojnou přehlídku (odpovídající době) tehdejších tvorů. Ne, že nějakou debilní bránou v čase budou pravidelně vylézat všelijaké stupidní potvory a hlavní postavy, které mi přišly dost jeté, se s tím vždy nějak vypořádají. Hrůza. Tohle má společné s pravěkem asi jako Ďábel s Bohem. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Možná bych měl dát méně, ale mě se to libí, a pravěk je pravěk Je to něco jako putování s dinosaury, s pravěkými zvířaty řížnuté Hvězdnou branou a Akty X a k tomu ještě Budoucnost je divoká. Hannah Spearritt je půvabná i sama o sobě a s dabingem půvabného hlasu Lucie Vondračkové( zpěvačka dabuje bývalou zpěvačku) ještě půvabnější. Je tu polotajná agentura, časoprostorové anomalie, pravěká zvířata i zviřata z budoucnosti ( naopak od Budoucnost je divoká, savci prosperuji). Ale každý si na to musí udělat svůj názor, ale rozhodně je to zabavné. ()

Galerie (368)

Zajímavosti (9)

  • Vyobrazení většiny pravěkých zvířat je založeno na vědeckých poznatcích, nicméně tvůrci jim chtěli dodat jistou míru osobitosti, a tak mnohým z nich dodali vyšší inteligenci, než jakou mohla doopravdy disponovat. Ta se projevuje např. uvažováním zvířat o tom, koho sežrat nejdříve. Mimo to též tvůrci chtěli, aby vyhlížela o něco děsivěji, a proto mnohým z nich přidali pár znaků navíc (např. v případě gorgonopsida větší tělesné rozměry a čtyři šavlovitě zahnuté zuby místo dvou). Nejextrémnější jsou v tomto ohledu živočichové z budoucnosti, z nichž je nejikoničtější predátor z budoucnosti – fiktivní nelétavý obří dravý netopýr se zakrnělým zrakem a mimořádně skvěle vyvinutou echolokací. (Marasuchus17)
  • Ve 4. epizodě 3. řady se objevuje v hostující roli světoznámí zoolog a dobrodruh Nigel Marven, který uvádí i řadu dokumentů o pravěku a cestování časem, jako například Putování s dinosaury (od r. 2003), Chased by Sea Monsters a Prehistorický park (od r. 2006), za kterými stojí stejná televizní stanice i stejný producent a režisér Tim Haines. V prvních třech řadách lze pak zpozorovat podobnost zvířat se zvířaty ve zmíněných dokumentech. (Pod)
  • Scény z období pozdního permu, do něhož se otevře anomálie v epizodách Leapin' Lizards (2007) a Future Foe (2007), se natáčely na Kanárských ostrovech. Zdejší porosty borovice kanárské rostoucí na vulkanickém substrátu se podle mnohých studií skutečně podobají ekosystémům z tohoto období mladších prvohor, jelikož tehdy probíhala na severní polokouli rozsáhlá sopečná činnost a navíc se i poprvé celosvětově rozšířily jehličnany. (Marasuchus17)

Reklama

Reklama