Reklama

Reklama

Ďáblův sluha

(seriál)
  • USA Reaper
USA, (2007–2009), 21 h 54 min (Minutáž: 40–43 min)

Hrají:

Bret Harrison, Ray Wise, Tyler Labine, Missy Peregrym, Rick Gonzalez, Valarie Rae Miller, Nikki Reed, Kevin Smith, Jamie Kennedy, Henry Mah, Jessica Stroup (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(31)

Obsahy(1)

Sam je průměrný jedenadvacetiletý mladík, který pracuje (no spíš nepracuje) v supermarketu v Seattlu a volné chvíle tráví s tlustým kámošem infantilními žertíky všeho druhu. Průměrným by určitě zůstal i nadále, kdyby jeho rodiče v mládí neprodali jeho duši ďáblu za nějakou tu službičku. Nicméně teď, když oslavil 21. narozeniny, je Satan zpět a požaduje něco na oplátku. A není to nic menšího než nahánění uprchlých duší zpět do Pekla. Komediální seriál z pera Kevina Smithe z TV stanice ABC. (Looser)

(více)

Recenze (114)

Jeremiah 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy a seriály, kde se nemusí až tak moc přemýšlet, keré neřeší jenom ty nejdůležitější životní a celosvětové problémy, ale kde se mohu od srdce zasmát a spolu s hlavnímy hrdiny přemýšlet nad nějakou tou skopičinou. A právě to pozitivní mě nabídl tento seriál, a já jsem mu za to vděčný. Po prvních 10 dílech hodnotím 4. Jooo, a Ray Wise je jako Ďábel naprosto dokonalý - dost mě připomíná naše V.I.P. spoluobčany v oblecích, které také nemám rád. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděl, že tohle režíruje Kevin Smith, tak jsem se na to musel podívat a nelitoval jsem toho. I když tento žánr nenabízel moc možností, co se týče chytání duší. Někoho by to možná nudilo každý díl jen samé chytání uniklých duší z pekla, tak přesto se tato příchuť neotřepala a dlabal jsem dál každý díl, protože vždy se přišlo s něčím novým, jako třeba zajimavý lapač duší, který se v každém díle měnil na něco zajimavého. Postupně to chytání přešlo trochu do pozadí a děj se začal více věnovat hlavně hlavní postavě Sama, jeho dívky a jeho dvou kámošů, což je dobře. Strašně mě mrzí, že už se tohle nebude vysílat a tak ten konec je krapet otevřený. No, musím doufat, že se seriál oživí, aby se natočila ještě alespoň jedna série. ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Rukopis Kevina Smithe je znát v každém druhém záběru. Přibližně prvních pět - šest epizod. Pak už si Ďáblův sluha jde svou vlastní cestou, stavící svůj potenciál na pouhopouhých dvou postavách - ulítlém spolupracovníkovi a kamarádovi hlavního hrdiny v jedné osobě Socka a na mém snad nejoblíbenějším satanovi od dob Ďáblova advokáta. Humor je plný cynismu (satan v brilantním podání Raye Wise) a sarkasmu (Sock) a trefil se mi přímo do noty. Jednotlivé epizody se od sebe kvalitativně neliší a jde tak o osmnáct nadprůměrných výletů do Samova světa obchodního domu Work Bench. ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Chytlavý fantasy seriál, jehož největší předností jsou skvěle napsané charaktery, humor a představitelé v nich obsazeni. Narozdíl od většiny místních odborníků jsem žádné typické prvky humoru Kevina Smithe nezaznamenal, vtipný to seriál opravdu je, ale daří se to i bez sprosťáren, drog, sexu a téměř všeho synonymního Kevinově stylu. Hlavní hrdina Sam je smolař, kterému rodiče prodali duši, už tenhle fakt musí trochu sympatií vyvolat. Navíc jeho dětinské (ne)snažení o překrásnou Andy je tak milé, že jde o hlavní, pomyslný držák bez něhož by u prvních šesti až sedmi dílů vydržel málokdo. Po rozpačitém začátku kde jsou všechny díly takřka totožné, se ovšem rozjede hlavní dějová linka a Reaper v následných dvaceti dílech naplňuje svůj až kultovní potenciál. Dopomáhá k tomu hlavně Ray Wise, kterého elegantní, hláškující ďábel zprvu skřípal, ovšem jen proto aby se v následujích epizodách stal, tou nej postavou a to i v konkurenci Socka (Tyler Labine), Samova ultrašílenýho a megavtipnýho kumpána. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Brett Harrison je chudák. Herca z tak prehnanou gestikuláciou by ste hľadali ťažko. Veď ten človek pozná iba jednu polohu: úsmev. A tým sa snaží odohrať celú paletu emócií. Keď je sám a má sa tváriť smutne, tak to ešte celkom zvláda, ale akonáhle má hrať s niekým, alebo čo horšie; viesť s niekým dialóg, je to úbohé a žalostné. Práve on bol hlavným dôvodom prečo som to vypol po piatej časti. Inak teda taká neurážajúca oddychovka, s pár dobrými gagmi a nápadom. Kevina Smitha z toho ale teda vôbec neni cítiť. ()

Galerie (128)

Zajímavosti (1)

  • Epizoda 13: chlapci bydlí v bytě 508. 5+0+8=13. (kukentipla)

Reklama

Reklama