Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tématem autorské komedie Martina Dolenského je manželský trojúhelník a nevěra, a z nich vyplývající situace, které nikdy nemají jednoznačná a jednoduchá řešení. Michal Goldberg je mladý úspěšný doktor, specializací gynekolog. Má trošku bezvýraznou a plačtivou ženu Janu a dítě, a také atraktivní a sebevědomou milenku Kláru. Doktor proplouvá spokojeně životem do chvíle, kdy za ním přijde milenka s novinkou, že je těhotná. Muž se v této situaci hodlá zachovat tradičně – strčit hlavu do písku. Milenka však zprávu zavolá manželce a ta situaci řeší radikálně. Odstěhuje se k mamince… Třikrát se komedie vrací na tento začátek a třikrát doktor situaci řeší různými způsoby – návratem k manželce, odchodem k milence a nakonec konfrontací obou žen. Humor téhle filmové komedie, která nechce moralizovat ani nabízet řešení, je založen na lidských stereotypech v chování a tomu přispívá obsazení milenky i manželky jednou herečkou – Tatianou Vilhelmovou. V hlavní roli doktora dostal poprvé velkou hereckou příležitost Michal Malátný, známější jako zpěvák skupiny Chinaski, jejíž písně film doprovázejí. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (342)

Marsik 

všechny recenze uživatele

ČT2 HD - Na konci roku 2007 jsem na to zavítal do kina a pamatuji, že jsem to hodnotil jako celkem příjemnou komedii s neotřelým obličejem Michala Malátného na filmovém plátně. Dnes, s odstupem více jak 7 let, je třeba na rovinu říci, že Chyťte doktora je docela slabota. Písničky od Chinaski jsou fajn, ale vtipných momentů je málo, což je u komedie zásadní problém a ani dobře hrající Vilhelmová ve dvojroli, to výrazně nezachránila. 57% ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Jako jedna z epizod Soukromých pastí – to by příběh možná na slabší průměr stačil. Ale jako celovečerní nuda, kterou neosvěží ani Malátného neherectví a Vilhelmové dvojrole, je film skutečně téměř na odpad. Jediné, co se mi vybaví, je chování Vilhelmové – milenky – stejné jako chování Vilhelmové – manželky. ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Strašně televizní pokus o Lolu, ale hrozně sympatický v drobnostech a detailech. Křečovitá snaha o komické situace je spíše výjimkou, převažují vcelku jednoduše nahozené a více či méně vypointované situace a lehký konverzační humor a Malátný je sympatickej moula a jako debutant je celkem fajn. Několik bodů navíc je za zmínku o tom, že v průběhu natáčení zemřela jedna akvarijní rybka. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Filmová hříčka aneb Nesnesitelná těžkost divákova bytí. 1) Co jen říci? Malátný překvapivě slušný, věčný komik Sobota taktéž, Tatiana Vilhelmová výborná, z Marsu spadlý Karel Janák ani nemusí přehrávat a Pavlovi Bémovi role taxíkáře připadne více, zdá se mi, než ta primátorská. 2) Film je zábavný nenápadným decentním způsobem, který nekřičí, ale přesto se do mysli zaryje. Je takový novinářský - na jedno použití. Jsem zvědav, jak se mi bude líbit při opakovaném shlédnutí. ()

geklon odpad!

všechny recenze uživatele

...Komedie bez přívlastků? Tragická, zoufalá, pitomá, ubohá, levná, trapná....... Ano je řeč o té lehké oddychovce s vyhroceně imbecilní zápletkou, ještě horšími dialogy a neskutečně plochýma postavama. Malátný běží o život. Kéž by po cestě někdy zdechnul. Kolibřík je vážně je pecička na kupičce z hoven. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Debut ve filmu pro Marii Štípkovou. (M.B)
  • Ve filmu zaznělo několik písní od kapely Chinaski. Klára, Strojvůdce, Tichý nájemník, Vakuum (česká i anglická verze), Shake it a Basama fousama. (Yardak)
  • Role taxikáře pro Pavla Béma je narážka na akci MF Dnes v roce 2005, kdy jako pražský primátor v převleku italského turisty nachytával taxikáře podvádějící zákazníky. (BoredSeal)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno