Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tématem autorské komedie Martina Dolenského je manželský trojúhelník a nevěra, a z nich vyplývající situace, které nikdy nemají jednoznačná a jednoduchá řešení. Michal Goldberg je mladý úspěšný doktor, specializací gynekolog. Má trošku bezvýraznou a plačtivou ženu Janu a dítě, a také atraktivní a sebevědomou milenku Kláru. Doktor proplouvá spokojeně životem do chvíle, kdy za ním přijde milenka s novinkou, že je těhotná. Muž se v této situaci hodlá zachovat tradičně – strčit hlavu do písku. Milenka však zprávu zavolá manželce a ta situaci řeší radikálně. Odstěhuje se k mamince… Třikrát se komedie vrací na tento začátek a třikrát doktor situaci řeší různými způsoby – návratem k manželce, odchodem k milence a nakonec konfrontací obou žen. Humor téhle filmové komedie, která nechce moralizovat ani nabízet řešení, je založen na lidských stereotypech v chování a tomu přispívá obsazení milenky i manželky jednou herečkou – Tatianou Vilhelmovou. V hlavní roli doktora dostal poprvé velkou hereckou příležitost Michal Malátný, známější jako zpěvák skupiny Chinaski, jejíž písně film doprovázejí. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (343)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Filmová hříčka aneb Nesnesitelná těžkost divákova bytí. 1) Co jen říci? Malátný překvapivě slušný, věčný komik Sobota taktéž, Tatiana Vilhelmová výborná, z Marsu spadlý Karel Janák ani nemusí přehrávat a Pavlovi Bémovi role taxíkáře připadne více, zdá se mi, než ta primátorská. 2) Film je zábavný nenápadným decentním způsobem, který nekřičí, ale přesto se do mysli zaryje. Je takový novinářský - na jedno použití. Jsem zvědav, jak se mi bude líbit při opakovaném shlédnutí. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Já bych tuto místy podařenou a místy hrozně nudnou komedii definoval jako filozofický Zdeněk Troška. Nápad s časovou opakovačkou není originální, jeho provedení také není nijak zvláštní, ale přesto to docela potěší. Ani hlavní hrdinové včetně Michala Chinaski Malátného nejsou špatní, ale celé je to tak děsně pomalé a nevýrazné, což je hrozná škoda. Zase se ukázalo, že dělat českou komedii není zas tak jednoduché. ()

Reklama

D.Moore odpad!

všechny recenze uživatele

Michal Malátný sice umí hrát na kytaru, ale hrát neumí. Určitě se však nedá říct, že by za totální nepovedenost Chyťte doktora mohl jen on. Za to můžou víceméně všichni. A Luďka Soboty ani Ivy Janžurové ve filmu nebylo tolik, abych kvůli nim dal alespoň jednu hvězdu.__P.S. Marek Vašut se objeví v další z řady zbytečných a blbých miniroliček, jimiž je proslulý, ovšem tentokrát bohužel nezemře. Škoda. ()

applause 

všechny recenze uživatele

Mně se to líbilo. Viděla jsem to po dlouhé době už potřetí a musím říct, že dlouho jsem se tak nenasmála. Když jsem byla mladší, tak mi to tak vtipné nepřišlo. České filmy moc nemusím, ale tahle nenáročná komedie patří mezi mé oblíbené. Duo Michal Malátný a Tatiana Vilhelmová prostě patří k sobě. Klidně doporučuji. ()

Bauer odpad!

všechny recenze uživatele

Tak jak ve filmu Dědictví aneb Kurvahošigutntag řekl na Bolka Polívku Leoš Suchařípa: " Ježisi Kriste, co je to za člověka", tak něco podobného jsem si i já řekl po skončení filmy. Film skončil a mně napadlo jen: " Ježisi Kriste, co je to za film"!!!! Naprosto jsem byl zhusený, že jsem tím ztrávil zhruba hodinu a půl něčím tak příšerným. A důležité je zmínit, že hodinu a půl tak nudným, až jsem tomu něvenoval ani pozornost. Žádná vtipná scénka ani hláška čemu by se člověk mohl zasmát. Michal Malátný v hlavní roli je celkem dobrý, ale bude lepší, když se bude držet zpěvu. Nepochopil jsem záměr tvůrců, proč doktorova žena a milenka si byli téměř podobné, takže obsazení do dvojrole krásné Tatiany Vilhelmové je pro mně velkým otazníkem. Nechápu, co v této hovadině dělali takový herci, jako je Iva Janžurová a třeba Luděk Sobota, kteří jsou opravdu kvalitní herci. No celkově příšerný film a aby toho nebylo málo, tak v tom hrála ta písnička Vakuum od Chinaski, který mi rve uši, protože už je přeposlouchaná!!! ()

Galerie (33)

Zajímavosti (3)

  • Role taxikáře pro Pavla Béma je narážka na akci MF Dnes v roce 2005, kdy jako pražský primátor v převleku italského turisty nachytával taxikáře podvádějící zákazníky. (BoredSeal)
  • Debut ve filmu pro Marii Štípkovou. (M.B)
  • Ve filmu zaznělo několik písní od kapely Chinaski. Klára, Strojvůdce, Tichý nájemník, Vakuum (česká i anglická verze), Shake it a Basama fousama. (Yardak)

Reklama

Reklama