Reklama

Reklama

VOD (1)

Přistěhovalci z celého světa přijíždějí každý den do Los Angeles s nadějí na lepší život. Ovšem nemají nejmenší ponětí, co za vysněný život budou muset zaplatit. Režisér Wayne Kramer zkoumá lákavost amerického snu a realitu, která na imigranty čeká v LA dvacátého prvního století... Harrison Ford, Ray Liotta a Ashley Juddová ve filmu režiséra Waynea Kramera Imigranti přináší otřesný pohled na život nelegálních přistěhovalců a imigračních úředníků, jejichž úkolem je zajistit, aby americké hranice byly bezpečné. Každý den zaplavuje Los Angeles vlna dalších a dalších přistěhovalců, kteří tam přicházejí hledat americký sen. A každý den se cena za tento sen zvyšuje. Zoufalství nových přistěhovalců je pro imigrační úředníky často silná káva. Mohou se však slitovat a zachovat se pro jednou lidsky? (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (238)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Jak je u Kramera zvykem, je Crossing Over další zručně natočené drama s dobrými herci, poutavým dějem a bez výraznějších hluchých míst. Přesto jsem po úderném Running Scared čekal něco, co mne více dostane, a tak není hodnocení maximální. I tak je ale několik příběhů, které se sebou zdánlivě nesouvisí, tím lepším, co zatím rok 2009 na dramatickém poli přinesl. Herecké výkony jsou optimální, lidské osudy dechberoucí, sem tam ukápne i slzička; srdce se sevře ze strachu z očekávání následujících minut, Harrison Ford nevypadává ze svého standardu (i když se na druhou stranu ani nepřetrhne)... Koukalo se na to moc dobře, a i když jde v základu o příjemný, nenáročný spletenec smutných příběhů přistěhovalců do USA, dokáže jeho režisér udržet diváka napnutého po celou stopáž. To se mi například u Crash nestalo, a nebo se alespoň nepamatuji, že by mi utekl tak hezky jako tento snímek. Takže já přes oceán vzkazuji: Je to dobré, Wayne, ale chceme od tebe další akční gangsterku s našláplým orchestrálním soundtrackem! ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Určitě ne dokonalý, ale přesto velmi povedený a působivý film, jehož děj sleduje zajímavé příběhy lidí různých národností i názorů bez toho, aby některý vyloženě upřednostňoval. Nikoho asi nepřekvapí, že prim z mého pohledu hraje Harrison Ford, jenž v postavě Maxe Brogana našel nejlepší roli od K-19 a je doopravdy skvělý (nejvíce se mi líbila návštěva oslavy parťákova otce, úžasně zahraná scéna). Ovšem chyba by byla zapomenout především na velice emotivní linku s dívkou Taslimou a (s výjimkou poněkud přebytečných asijských mladíků) vlastně i na všechny ostatní. Někomu se může zdát, že z Imigrantů až příliš trčí agitka hvězd a pruhů... No, vzhledem k tomu, že mi ve filmu byla většina "cizinců" sympatičtější než většina "původních" obyvatel USA, mám trochu jiný názor. ()

Reklama

Vessper 

všechny recenze uživatele

Snímek zabývající je současným a velikým problémem - imigrace. Po shlédnutí nutí k zamyšlení nad štěstím/neštěstím toho, kde jsme se narodili. Slušně zvládnuté filmové zpracování, avšak pro mě ne tolik atraktivní. Nemůžu říci, že jsem se u toho nudil, ale znovu si to minimálně v nejbližší době nepustím. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Po Zběsilém Útěku a Pawn Shop Chronicles jsem od Kramera čekal asi výraznější a osobitější podívanou. Jako sonda do imigračního světa USA je to fajn, ale ta hloubka a síla se vytrácí ve spletitosti a rozkouskovanosti děje, protože sledujeme možná až moc jedinců. 3,5*. PS: Postoj k arabské holce maximálně chápu a jednal bych stejně! Postoj a jednání Clair ale už moc ne... ()

brutale 

všechny recenze uživatele

Táto látka tu už bola. Nakoľko je vo svojich predchodcoch, zvládnutá lepšie, bez propagovania amerikanizmu, prakticky nemám čo hodnotiť... Z hľadiska idei snímky (t.j. sračkoidno/amícko/in/da/best/country/in/da/world/peetche) by som dal okamžite odpad! Ale ja sa odosobním a dávam jednu* za kozy , druhú* za prdel, Alice Eve. Jednu * dole za neherecvto Forda, z ktorého som mal pocit, že sa každým okamihom zrúti... Žeby chyba réžie old man, alebo posledná brigáda pred dôchodkom, hmm že Indy 5 (najkratšy vtip aký poznám)? ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Ve filmu se objevil soulový zpěvák Phil Perry, a to v roli sebe sama jako zpěvák americké hymny. (J.A.K.)
  • Slovo "fuck" ve filmu zazní celkem 71x, z toho 39x ve scéně s přepadením obchodu. (Dr Lizal)
  • Snímek měl premiéru ve věznici San Quentin, kde Johnny Cash také koncertoval. (jurama525)

Reklama

Reklama