Reklama

Reklama

Oběti války

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Film Oběti války je pravdivým příběhem čety vojáků, která propadla v pralesech Vietnamu šílenství. Svědek těchto násilných činů - vojín Eriksson (Michael J. Fox, Návrat do budoucnosti) se ocitne sám proti ostatním vojákům i proti velícímu důstojníkovi, seržantu Meservovi (Sean Penn, Mrtvý muž přichází), silnému a charismatickému muži, který stojí na pokraji barbarství, teroru a brutality boje. Brian DePalma (Neúplatní) natočil zdrcující a nezapomenutelný příběh jednoho muže, který se ve světě, kde neplatí žádná pravidla, postavil na stranu zdravého rozumu. Příběh, který zůstává nepochybně nejvíce strhujícím obrazem Vietnamu, jaký byl doposud ve filmu vykreslen. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (281)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jak říká moudro poněkud prostoduchého lovce komunistických špiónů ze seriálu MASH, plukovník Flagga: „Bez války by jste nevěděli, co je to mír.“, ale vykládejte to jejím obětem, co nezemřeli v khaki uniformě při plnění rozkazu.. Morriconeho naléhavá hudba mistrovsky stupňuje drama o zachování lidského rozumu v nelidských podmínkách až do úžasné poslední půlhodiny, kdy se DePalma ukázal mnohem silnější v kramflecích než před tím ve vietnamské džungli. Maličký M.J.Fox exceluje a já mu toho dobrosrdečného humanistu uprostřed pekelně zelené tortúry bezmezně věřím. Spravedlnost slaví nakonec vítězství, ale kolik takových případu jejím sítem ve válečných konfliktech proklouzne a nad kolikati, a to je ještě horší, přivře ta mrcha s váhami a mečem své slepé oči..? ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Srdcervoucí příběh o unesené, znásilněné a brutálně zavražděné vietnamské dívce je podán s notnou dávkou naturalismu a surovosti. Brian De Palma režíruje opět znamenitě a to jak válečné sekvence, tak i dialogové scény. A specielně od něj, bych něco tak silného a sugestivního nečekal. Co se týče zpracování vietnamského pekla, tak se mi Oběti války líbí více než Četa, Full Metal Jacket a i více, než třeba Coppolova Apokalypsa. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Zajimavej pohled na valku ve Vietnamu, pribeh sice nepatri k nejslozitejsim, ale Palma je zkusenej reziser, takze umi presne namichat akcni sceny, kterejch tu sice neni moc, ale jsou skvele rozvrzeny, ze si toho clovek ani nevsimne, takze krome toho, ze tu je docela zajimavej pribeh, je i vcelku napinavej a akcni. Navic je tu fakt zajimava herecka sestava Fox, Penn, Reilly a Leguizamo, pricemz Fox hraje tak jako obvykle, takze jeho vykon je zamenitelnej z jakymkoliv z jeho komedii, coz ale neznamena, ze by hral spatne. Penn hraje paradne, u nej je ale problem, ze tady proste vypada na serzanta moc mlade. No a zaverecnej soud je zbytecne rychle odbytej. Ale celkove perfektne natocenej a urcite zajimavej valecnej film. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Ze všech těch velkolepých a slavných filmech o válce ve Vietnamu na mě nejvíce zapůsobily právě méně známé a neprávem opomenuté Oběti války. Mile mě překvapil Michael J. Fox, jehož jsem doposud viděla jen v pár filmech a kterého mi v Obětech války bylo strašně líto. Naproti tomu mě šokoval Sean Penn, který se v průběhu filmu ukázal v pravém světle a jehož jsem měla chuť nakopat do patřičných míst. Za zmínku stojí ještě "sympaťák" John C. Reilly a podmanivá hudba. Při scénách, ve kterých figurovala postava nešťastné dívky mě dost často mrazilo a říkala jsem si "Panebože..." "Ty máš asi armádu rád, viď Erikssone?" - "Tohle není armáda. Tohle ne..." ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Brian De Palma není režisér mého srdce. Dokazuje to každým snímkem a já nad tím trochu smutním. Je to dobrý režisér, avšak jeho chyby a nedostatky jsou příliš patrné a jeho snímky často spadají po pár minutách do nudy. Oběti války pro mě byly očekávaným snímkem hlavně proto, že měli tvořit společně s Apokalypsou a Četou, trojici toho nejlepšího o válce ve Vietnamu. Bohužel zůstaly daleko za očekáváním a i přes mého oblíbence Michaela J. Foxe a jeho protějšek ďábelského a mladého Seana Penna jsme se příliš často nudil a očekával něco navíc. To nepřišlo stejně jako u většiny snímků De Palmy. Určitě je v tom jistá morální výpověď a kritika postoje US Army k činům jejich vojáků za války ve Vietnamu, ale prostě to na člověka nemá ten nutný dopad a tu naléhavost, kterou by mělo. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (15)

  • Michael J. Fox často nakupoval darčeky pre zabíjačov hadov, ktorí sa starali o bezpečnosť štábu pri natáčaní. (Smok)
  • Film vyhrál v roce 1990 Cenu míru v kategorii politické společnosti. (Monco)

Reklama

Reklama