Reklama

Reklama

Oblečen na zabíjení

Trailer

Obsahy(1)

Každý zlý sen má začátek, tenhle ale nechce skončit. Michael Caine v sugestivním americkém dramatu o psychopatickém vrahovi. Žijící klasik americké kinematografie Brian De Palma během své kariéry natočil řadu filmů, které svým kontroverzním námětem způsobily jistý rozruch, zároveň však vynikaly brilantním a do detailu promyšleným filmovým zpracováním. Nejinak je tomu i v případě snímku Oblečen na zabíjení, v němž De Palma v hitchcockovském stylu rozehrává nervy drásající thriller o tajemném zabijákovi atraktivních žen. O jeho identitě by mohl něco vědět psychiatr Robert Elliott, k němuž v souvislosti s problémy v manželství pravidelně dochází Kate Millerová. Její osud se zase protne s příběhem protřelé Liz, které v té chvíli začne jít doslova o život. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Další film z knihy 101 hororů které musíte vidět než zemřete. A já už si pomalu ale jistě začínám myslet, že nejlepší kousky co jsou v knize uvedeny jsem viděl ještě než se mi kniha dostala do rukou. Už moc nevěřím, že v knize narazím na něco o čem bych ještě neslyšel a co by stálo za to ale třeba mě ještě překvapí. Tenhle kousek Briana De Palmy šel ale naprosto mimo mě. Film je zbytečně dlouhej a na konci zbytečně natahovanej. O nějaký překvapivý pointě nemůže být ani řeč. Herectví většiny herců( jsou tu i výjimky ) je komické a stejně tak na mě působily některý scény. Když přivřu obě oči tak tomu ty 3 hvězdy dám ale je to jak se říká "s odřenýma ušima". ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Jedna z Palmových poct Hitchcockovi. Dressed to Kill je taková stylová blbinka, která je v několika momentech a scénách naprosto božská (přesně v Palmově režijním stylu), ale jako celek bohužel trochu nudná. Pokud by vám někdo vystřihal jednotlivé scény a koukli byste se jen na ně, budete mít pocit, že to je ten nejstylovější thriller ever. A takhle nějak se i celý film pokusím zapamatovat. Brian De Palma je totiž frajer. 6/10 ()

Reklama

Rominator 

všechny recenze uživatele

Kate Miller (Angie Dickinson) je brutálně zavražděna v hotelovém výtahu. Tělo krátce po činu objeví Liz Blake (Nancy Allen), která na okamžik v odrazu zahlédne vysokou blondýnu v tmavých brýlích s břitvou v ruce... Ve filmu je určitě několik zajímavých scén jako ta úvodní ve sprše, naháněná v muzeu a vražda ve výtahu. Snímek existuje ve verzi R-Rated a Unrated, která ukazuje více detailů ze sprchy a výtahu. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Těžce dýchavičný scénárista B. De Palma, v ostrém kontrastu s příjemně osvěžujícím B. De Palmou režisérem a nápaditým kameramanem R. D. Bodem, v osobitém vyznání se Hitchovi. Geniálnímu úvodu s A. Dickinson až do SPOILER osudového definitivního (výtahového) vystavení stopky, se už sice za celou dobu, De Palma, ani nepřiblíží (snad pouze v závěrečné snové sprchové scéně), ale já si i tak, tenhle halucinogenní výlet, do jedné choré mysli, nad očekávání užil. Mozek jsem totiž odložil. Přesněji řečeno jeho rozumovou část. Ta emoční fungovala spolehlivě. [Zábavně zvrácené, provokativně dráždivé a potřebný nadhled nepostrádající dílko. Smysl pro větší dramatičnost a logiku, však bohužel ano]. 78% ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dalsi ultimativny zarez z hororoveho zanru konciacich sa 70. rokov 20. storocia. Vyborny psychofryler, kde je perfektne vybudovana atmosfera, genialna rezia a film ma prvky krimi, ktora sa snubi s hitchcockovskym stylom. Michael Caine /The Italian Job 1969/ a Angie Dickinson /Rio Bravo, Stvanice s Marlonom Brandom/ boli na urovni. Nadhera : 90 % ()

Galerie (58)

Zajímavosti (21)

  • V mládí Brian De Palma na žádost své matky používal nahrávací zařízení ke špehování vlastního otce, aby ho zachytil ve společnosti jiné ženy. Tato událost inspirovala film. (Matty)
  • De Palmův snímek byl pro mainstreamové studio příliš krvavý a sexuálně explicitní. Režisér proto některé násilné obrazy a vulgární repliky vystříhal. (Petrus1)
  • Průměrná délka záběru je 6,5 vteřin. (Chatterer)

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

Reklama

Reklama