Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Colee (Rachel McAdams) a T. K. (Michael Peňa) se vracejí po zranění z Iráku na měsíční propustku do Států, každý za jiným účelem. Colee chce vrátit rodičům svého zesnulého přítele jeho kytaru a T. K. míří za svou snoubenkou. Náhoda je dá dohromady s Fredem (Tim Robbins), který skončil svou vojenskou službu a míří domů plně se věnovat rodině. Společně na cestě za svými známými prožívají neobvyklou road movie plnou překvapení, nečekaných zvratů, tragédií, náhod a paradoxů, která postupně vyústí ve výsledek, který nemohl nikdo z nich předem předvídat. (Fallen_One)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (215)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Jako nepopírám, něco do sebe ten film má a jednotlivé scény se mi líbily, ale zároveň mi to především přišlo jako strašný průměr snad po všech stránkách. Po filmařské stránce nezajímavé, herecky ok, ale že by byly bůhvíjak moc povedené se taky říct nedá a s postavami se tu pracuje tak jako v rámci mezí, ale pracovat se s nimi dalo daleko víc. Jako ostatně s celým filmem, protože nějaký přesah jsem v tom taky moc nezaznamenal. Navíc chladné to bylo jak psí čumák a emočně si mě to prostě nezískalo. Z těch road movie o vojácích si radši příště pustím Poslední misi, ta mi aspoň něco dala. Navíc jak do toho neustále jede ten americký patriotismus a do toho se to celé snaží být pohodové, tak jsem moc nepochopil, jestli to ten film chtěl jen ukázat, podpořit nebo kritizovat. Ony se tu ty patriotistické scény samy o sobě tváří tak nějak všelijak. Slabé 3* ()

slovan1 

všechny recenze uživatele

Na The Lucky Ones jsem se strašně těšil. Za prvé, že se jedna o road - movie, které mám hodně rád a za druhé, že v něm hraje moje oblíbenkyně Rachel McAdams. Setkávame se zde se třemi lidmi, kteří mají v době dovolené od války každy své problémy, každý má jiný cíl jejich společné cesty. Je pěkné sledovat, jak se v průběu filmu seznamují, navzájem si pomáhají a nakonec se z nich stanou dobří přátele. Jako v každém filmu tohoto typu zažívjí po cestě spoustu úsměvných a dramatických situací. A ty jsou právě kořením road - movie. Škoda je to, že tenhle film se asi nedostane k širší veřejnosti. Herci, kteří zde učinkují by si zasloužili větší pozornost. Tim Robbins hraje pořád skvěle, nijak se s přibyvajicími šedinami nezhoršil. Michael Peña ukazuje, že se vyvíji ve filmovou stalici. No a Rachel McAdams zde zahrála tak dobře a roztomile, že jsem byl prostě nadšen. Jen mě štve, že k absolutnímu vrcholu tu něco chybělo... ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tohle lze těžko uchopit. Lehce mi to připomnělo Best Years of Our Lives (1946), i když to nemělo tu sílu. Ústřední trojice Robbins, McAdams, Peňa byla sympatická a zejména na štíhlounkou vojandu Ráchel se dobře koukalo. Pro našince téma vracejících se mužů z Iráku nemá takovou váhu jako pro Amíky. Leckdo u nás už o dalším setrvávání amerických jednotek pochybuje a na Afghán se už dokonce nahlíží jako na další průser Američanů. K čemu rekonstrukční týmy? K čemu učit demokracii když po odejití ,, osvoboditelů - pro někoho však okupantů '' lid volí Taliban a ten všechny změny vrací zpět do období středověku....Tolikrát řečené ,,díky' ve filmu od běžných Amíků, kteří si žijí své běžné životy plné hambáčů, hypoték - bojujícím vojákům, kteří tam byli... nám zní neupřímně. Oni to ale tak berou, i když ve filmu zaznělo i pár otázek. ,,A co jste tam dělali?'' Věřím, že zvídavému Amíkovi odpověď ,,Snažili si zachránit život'' asi nestačí. Tenhle film však není o obhajobě války v Iráku. Je to příběh o členech armády, které náhoda svedla k sobě a díky které vyrazili na společnou cestu domů. Pro Robbinse je to cesta definitivní, odkroutil si celou tůru. Pro ostatní je to jen 30 denní dovolená mimo horké písky a sebevražedné útoky. Hrdinové cestou zjišťují během hodně seskupených náhod, že to co funguje v armádě v civilu zatím fungovalo vlastním životem. Tahle zvláštní road movie tak pro někoho skončí velmi překvapivě. Humoru tam moc není, hlubších myšlenek také ne, nicméně vidět se to s přehledem dá. Tři klíčky od Hummeru. * * * ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

Pohodové, nenásilné × ničím extra zajímavé. Příběhy tří vojáků, vracejících se domů, je sice zajímavé téma, ale ne tak moc. Něco se ve filmu děje, občas se vyděsíte, jak je něco takového může napadnout, občas se nudíte naprosto nelogickými věcmi. Film je to opravdu pohodový, ale to je asi tak všechno. K plusu může být sympatičnost všech tří hlavních postav. Snímek pro klidný večer. ()

Arachneuss 

všechny recenze uživatele

Čtyři dny, tři lidé, dva muži a jedná překrásná žena. The Lucky Ones není zrovna vrchol scénáristické geniality. Z čeho film těží je charisma hlavních postav, neboť takhle sympatickou trojici jen tak nenajdete. Celkový pocit na konci sice není "čtyřhvězdový", ale díky famóznímu výkonu Rachel McAdams nemohu jinak. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama