Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ben je geniální student MIT, kterému v dalším studiu brání nedostatek finančních prostředků. Proto po kratším váhání souhlasí s nabídkou svého profesora Mickyho Rosy. Pod jeho vedením se stane součástí studentského týmu, který pravidelně létá do Las Vegas, kde pomocí techniky tzv. „počítání karet“ obírá kasina o tisíce dolarů při hře Blackjack. Ben si zpočátku chce přivydělat jen tolik, kolik potřebuje na zaplacení studia, ale s jídlem roste chuť a svět luxusních hotelů a hýření je lákavý. A stejně tak lákavá je půvabná studentka a spolupachatelka Jill, do které se Ben zamiluje. Ačkoliv počítání karet není nezákonné, v sázce je mnoho a záhy nejde jen o to orientovat se v kartách, ale také o nutnost nenechat se přistihnout šéfem ochranky jednoho z kasin Colem Williamsem. Navíc se jednoho dne Ben při hře nesoustředí a jeho vinou prohraje skupinka hodně peněz. Pohádá se s profesorem, přesvědčí tým, že mohou pokračovat společně právě bez Mickyho, a začíná hra kdo s koho... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (640)

tron 

všechny recenze uživatele

„Horšie, ako prehrať, je nepriznať si, že si hral zle.“ Nebavilo ma to. Sladkobôľni tínedžeri, vizuálna stránka ako z nudnej turistickej reklamy na Las Vegas, ťažko pochopiteľné „počítanie kariet“ a scény, odohrávajúce sa mimo kasína, zaváňajúce tupým seriálom, v ktorom sa sexi bozkávajú dobre oblečení švihácki mládenci a bezstarostné dievčatá. Ach! Zostala štipka napätia, (očakávaný a logický) záverečný mini-zvrat a uchádzajúce výkony producenta Kevina Spaceyho a charizmatického Laurencea Fishburnea (ktorý hrá šéfa bezpečnosti zo starej školy). ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Variace parťáků s méně známými herci, "zamilovanějším" scénářem a narozdíl od vyzrálého "staromládeneckého" feelingu prvního zmiňovaného filmu se zde dočkáme spíše dravosti a nespoutanosti mládí. Bohužel vše trochu sráží fakt, že je celý scénář sice efektivně zpracovaný, oku lahodící a po celou dobu se snaží být velmi cool, čemuž notně pomáhá periferie města světel a kasin, nicméně nemohl jsem se ubránit jistému dějovému klišé a klasicky kopírovaným hodnotám. Otázkou zůstává, nakolik se tvůrci mohli v příběhu takovéhoto kalibru těmto věcem vyvarovat. ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

70%. Na tento film som sa velmi tesil. Ocakaval som, ze bude mat kvalitu DANNYHO PARTAKOV (2001), ale nemal. Za to je radost divat sa na skveleho Kevina Spaceyho a nebezpecneho Laurenca Fishburna. Okrem toho, ze sa hrdinom uspesne darilo okradat Casina v Las Vegas, chybalo mi tam akesi napätie, ktore prislo v deji prilis neskoro. Preto som zvazoval medzi tromi a styrmi hviezdickami. Aj spravanie sa niektorych postav sa mi zdalo byt dost debilne, ale to by sa zase nedostali do malerov, takze beriem to v pohode...22.01.2009 ____ Jim Sturgess - (Ben Campbell) +++ Kevin Spacey - (Profesor Micky Rosa) +++ Laurence Fishburne - (Cole Williams) +++ Kate Bosworth - (Jill Taylor) +++ Produkcia: Kevin Spacey, Brett Ratner +++ Hudba: David Sardy +++ ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Napětí, zápletka. ( Na vysoké úrovni ) Vynikající. Zas jeden povedený karetní film. Pět studentů, jeden skvělý plán a Las Vegas na lopatkách. „Kdo by se nechtěl vydat do Vegas a přijít si na spoustu peněz, ne proto, že měl štěstí, ale proto, že vymyslel neprůstřelný plán?“ ptá se Kevin Spacey, když popisuje kouzlo příběhu filmu 21. Spacey prohlašuje, že i když příběh působí jako pohádka, inspiroval se skutečným příběhem skupiny studentů M.I.T., který se odehrál v devadesátých letech. „Moc se mi líbil ten kontrast mezi tím, jak žijí v Bostonu - kde jsou za šprty - a ve Vegas, kde jsou kýmkoliv, kým chtějí být.“ ( Hodnocení: 8/10 ) ()

FlyBoy 

všechny recenze uživatele

Nevidieť nedávno nefilm "Gambler" tak by som pokus K. Spaceyho oživiť obohranú karetnú mašinériu považoval za menej než priemerný. Takto keď mám možnosť porovnania, prvú menovanú špatnosť opätovne hádžem do koša a po nenútenom zabudnutí na niektoré viditeľné kixy pasujem túto počítaciu partiu na pekný priemer, ktorý nevytočí, skôr zľahka spríjemní voľnú chvíľu. Ponechať nápad, strihnúť to na formát 90 min. a bola by spokojnosť ešte väčšia. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (21)

  • Zatímco hrdina filmu Ben (Jim Sturgess) chodí do kasina proto, aby si vydělal na studium medicíny, jeho skutečný předobraz Jeff Ma hrál jenom kvůli vzrušení z toho, že umí obehrát kasino. (duklak2)
  • Film se točil v kasinech v Las Vegas za plného provozu. Filmaři měli většinou k dispozici pouze dva nebo tři hrací stoly. (Rafik)

Reklama

Reklama