Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ben je geniální student MIT, kterému v dalším studiu brání nedostatek finančních prostředků. Proto po kratším váhání souhlasí s nabídkou svého profesora Mickyho Rosy. Pod jeho vedením se stane součástí studentského týmu, který pravidelně létá do Las Vegas, kde pomocí techniky tzv. „počítání karet“ obírá kasina o tisíce dolarů při hře Blackjack. Ben si zpočátku chce přivydělat jen tolik, kolik potřebuje na zaplacení studia, ale s jídlem roste chuť a svět luxusních hotelů a hýření je lákavý. A stejně tak lákavá je půvabná studentka a spolupachatelka Jill, do které se Ben zamiluje. Ačkoliv počítání karet není nezákonné, v sázce je mnoho a záhy nejde jen o to orientovat se v kartách, ale také o nutnost nenechat se přistihnout šéfem ochranky jednoho z kasin Colem Williamsem. Navíc se jednoho dne Ben při hře nesoustředí a jeho vinou prohraje skupinka hodně peněz. Pohádá se s profesorem, přesvědčí tým, že mohou pokračovat společně právě bez Mickyho, a začíná hra kdo s koho... (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (641)

k212 

všechny recenze uživatele

Z daného tématu by se dalo jistě vytěžit daleko víc. Možná i daleko větší drama, než v jaké se nakonec Oko bere obrátí. Jednohubka, která je velice svižně natočená, skočně ohudebněná a svěže odehraná. Děj je nalinkován jistě a příliš neodbočuje, po druhé-třetí návštěvě kasína, je divák přestane rozeznávat, v podstatě je vržen do rychlého a hazardního životního stylu (záměr, hádám). Filmu však chybí elegantní akce a nadhled. Trochu mám pocit, že je spíš určen jako spotřební zbožíčko pro náctileté, třeba se mýlím, každopádně je to zboží dobře vyrobené. 60%. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Horšie, ako prehrať, je nepriznať si, že si hral zle.“ Nebavilo ma to. Sladkobôľni tínedžeri, vizuálna stránka ako z nudnej turistickej reklamy na Las Vegas, ťažko pochopiteľné „počítanie kariet“ a scény, odohrávajúce sa mimo kasína, zaváňajúce tupým seriálom, v ktorom sa sexi bozkávajú dobre oblečení švihácki mládenci a bezstarostné dievčatá. Ach! Zostala štipka napätia, (očakávaný a logický) záverečný mini-zvrat a uchádzajúce výkony producenta Kevina Spaceyho a charizmatického Laurencea Fishburnea (ktorý hrá šéfa bezpečnosti zo starej školy). ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Nic co bychom už jinde neviděli. Celý si to jede podle šablony, příběh nemá čím překvapit a už na začátku tak nějak víte jak to celé dopadne. Režisér tomu nedal nic navíc, pravda scény v casinu byly docela fajn, ale zbytek chvilkama dost váznul a chtělo to místy trochu odlehčit (Aaron Yoo z Disturbie je jedinej co tady dělá nějaký fóry, ale je tam strašně málo). A taky je to strašně dlouhý. Dvě hoďky jsou na takovýto film opravdu moc, zvlášť když se hlavně v půlce nic zajímavýho neděje. A s hercema je to tak napůl. Kevin Spacey hraje jako vždycky nadprůměr Kate Bosworth je sypmatická (i když ty kratší vlasy jí moc neslušej). Laurence Fishburne měl docela blbě napsanou roli, ale ještě se s tím jakž takž popral. Největší problém jsem měl ale s Jimem Sturgessem, který mi přišel nesympatickej a moc jsem mu to nevěřil. Suma sumárum ve všech směrech průměrná,trochu delší karetní podívaná. 50% ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Black jack přeci jen není tak vděčné téma jako poslední dobou čím dál oblíbenější texas hodl'em, ale i přesto si tahle hra zasloužila lepší zpracování. Snaha tvůrců zapůsobit na mladé publikum se zasekla někde v půli cesty. Z části zajímavý příběh není příliš cool, i když k tomuto dojmu má několik scén přeci jen nakročeno (!). Největším průšvihem je však scénář, který na sebe bez ladu a skladu vrství jednu scénu za druhou, aniž by dodržoval nějakou strukturu (jako nejjednoduší příklad poslouží samotné akce v kasínu, které se od sebe vůbec ničím neodlišují). Děj se tak mění v změť neustále se opakujících scén. Samotná zápletka je primitivní, ale snaží se s využitím podivně konstruovaných matematických pouček kontrolovat chytrým dojmem. V podstatě je to velká předvídatelná nuda... ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Standartně odvedený kousek. Nic víc, nic míň. Chyběl mi větší nadhled, spád, vtip...... vlastně mi toho chybělo celkem dost......Shlédnout a zapomenout..., s čímž ( za to vám ručím ) nebudete mít žádný problém :o) Mnohem raději ( z tohoto prostředí ) mám tento starší snímek http://www.csfd.cz/film/14566-hraci-rounders/ ()

Galerie (28)

Zajímavosti (21)

  • Scenáristé byli překvapeni, když jim producenti řekli, že film bude financovat společnost MGM Studios, ačkoli všechna kasina "MGM" (včetně kasina, které používá skutečný MIT Blackjack Team) patří společnosti MGM Resorts International, která se společností MGM Studios již nemá nic společného. Kasina (včetně MGM Resorts) považovala film za lákadlo, které přitáhne pozornost lidí, kteří ho uvidí a budou motivování k tomu, aby si jeli zahrát do Vegas. (Lenarek)
  • U nás populární hra Oko bere se od amerického blackjacku liší hlavně tím, že se nehraje s žolíkovými kartami, nýbrž s tzv. "mariáškami". (Siriuss)

Reklama

Reklama