Reklama

Reklama

Obchodník se smrtí

  • USA I Sell the Dead (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jak si justice v 18. století dokáže poradit s vykradači hrobů? Arthurovi Blakeovi (Dominic Monaghan) zbývá posledních pár hodin před popravou gilotinou. A právě tehdy vypráví knězi Francisi Duffymu (Ron Pearlman) svůj životní příběh včetně toho, jak s ostříleným vykradačem hrobů Williem Frimesem rozjel kšeft s mrtvolami. (Minnetonka)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (29)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Každý se však musí nějak živit a naši dva hlavní hrdinové nám ukáží, že jejich špinavé řemeslo sebou nese i různá úskalí. Celý snímek je naštěstí ozdoben dávkou černého humoru, který je na něm asi tím nejlepším, čeho se tu divák dočká. Místy však některé situace hodně koketují s parodií a to už se mi zas tak moc nelíbilo. Došlo totiž i na pasáže, kdy byl tvůrčí humor spíše trapnou záležitostí, nežli bych se u toho popadal za břicho. Naštěstí naši zlodějíčci začali vyhledávat větší adrenalin a mrtvoly obyčejných lidí jim přestalo stačit. Díky tomu se dostali hned několikrát do křížku s nemrtvými, což jsem kvitoval s nadšením. Asi největším problémem se však stala sama nevyváženost scénáře. Zatímco místy dokáže film skutečně dobře pobavit a zaujmout, tak se zde vyskytují i dosti dlouhé a především nudné pasáže, které podstatně brzdily rozjíždějící se atmosféru. Přišlo mi jako bych nasedl do tramvaje, která každých pět minut zastavovala a já se v ní začal cítit čím dál tím víc unavenější a ospalejší... ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Sice se nekona zadna velka pecka, nastesti ale ani pruser. Napad na film o vykradacich hrobu, ktery obcas souperi s konkurencnim gangem a sem tam narazi i na nemrtvyho, je fajn. Navic celej film je tak jakoby drzej, zadna postava se nijak nepolepsi, vsem de jen o prachy, kradeni mrtvol je na dennim poradku a nikdo se nad tim nepozastavuje a bere se to vicemene jako kazdej druhej kseft. Navic cely je to docela prijemne natoceny a stylizovany lehce komiksove a herci nijak neprehravaj a jsou sympaticky. Atmosfera taky slusna, hudba prijemna a sem tam nejakej ten forek pobavi a nejaka ta hororovejsi ci krvava scena ma slusnou atmosferu. Ale jako celek to bohuzel zase buhvijak neslape, jednak by to chtelo slozitejsi scenar, veskery napady skoncily u kradeni mrtvol, takze je to cely lehce stereotypni a tak trochu je cloveku vlastne jedno, co se stane. Ale jako takova zabava na jedno skouknuti to je slusny. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

I já mám námět na film - příběh vykradačů humoru, kteří si vzali do prádla tuhle výborně obsazenou a zručně natočenou "hororovou komedii" a z jejího scénáře se jim podařilo ukrást skoro vše vtipné. Jinak si nedovedu vysvětlit, proč jsem se zasmál jen párkrát (nález upírky, rozšlapávání hračky a kuřete), ačkoliv jsem měl bránici ve střehu. Film je neurážející průměr, ale o dva roky mladší Burke a Hare se mi líbili více (a to kradli obyčejné mrtvé, ne živé, na nichž se dá snáz vydělat). ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Horrorová komedie o mrtvolách, oživlých mrtvolách, upírech, zombie a dvou odsouzencích s podivuhodnou minulostí. Škoda, že film má několik hluchých míst, a ztrácí tak na svém tempu. Zdařilá je kombinace kresleného comicsového obrazu s reálným. Vůbec scény na hřbitovech zahalených mlhou (s Hradčany v pozadí...), v ponurých krajinách i na neklidných vodách moře mají v sobě onu nádhernou poetiku gotických horrorů. Kromě závěrečné scény je asi nejzábavnější setkání s pohřbenou upírkou, jejíž vysvobození od česneku a kůlu se stane hlavním hrdinům téměř osudné. Hudba temně dokresluje hřbitovní výjevy a občas se vesele hospodsky rozjuchá. Žádná bomba, ale na deštivý večer dobré pokoukání. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Hororová komedie bez špetky humoru, vyprávějící o dvou vykradačích hrobů, jejichž obsah je v některých případech né tak docela mrtvý. Stylem mi to připomělo Upírova pomocníka, ale ten měl na rozdíl od tohohle kousku pár světlejších a hlavně zábavných míst. Někdo tu tvrdí, že prodává smrt, já v tom vidím spíš setsakramentskou porci nudy. Ty dvě hvězdy, co tu vidíte, považujte za hodně, hodně slabé. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama