Reklama

Reklama

VOD (1)

Píše se rok 2019. Zemí se přehnala neznámá nákaza, která přeměnila naprostou většinu všech obyvatel v upíry. Lidé teď patří mezi ohrožený, podřadný druh. Jsou nuceni se ukrývat před upíry, kteří je usilovně udržují na pokraji vyhynutí, aby se měli čím živit. Edward Dalton (Ethan Hawke), vědec, který se odmítá živit lidskou krví, se snaží vytvořit umělou krevní náhradu, co by dokázala udržet upíry při životě. Času a naděje ale zbývá jen velice málo – než Ed potká Audrey (Claudia Karvan), lidskou ženu, která mu pomůže k překvapivému objevu. Vyzbrojen informací, za kterou by upíři i lidé byli ochotni zabíjet, je nucen pustit se do nebezpečného boje, který rozhodne o osudu lidstva. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (696)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Ajaj, myšlenka dobrá. Zpracování zajímavé, ale chybí mi tu podstatně více akce. Zoufale nevyužití jsou Odpadlíci, kteří díky svému netopýřímu vzhledu a síle by byli pro nějaké ty souboje jistě způsobilí. Oceňuji originalitu a celkově prostředí upířího světa, se kterým si tvůrci vyhráli. Na Zemi vládnou upíři a basta. Logika tady v žádném případě nedostává na frak, čehož jsem se obával nejvíce. Pro mě osobně představují Daybreakers obrovsky nevyužitý potenciál. 50% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Horory s Áčkovým Hercem většinou u mě neprojdou na výš než 3*.. Tady to bylo tak Na hraně.. Bud jsem neměl Náladu či chut.. Nebo vážně Má inteligence je nízká, Protože jsem vůbec nevěděl o co tam jde? Chodili tam a zpátky sem tam se střílelo, ale nějak jsem nezaznamenal PROČ, JAK? .. Díky Bohu To zachránil krvelačný závěr.. Scéna s výtahem byla Lahůdka.. Tímhle jsi u mě film získal Malé PLus! Ale Příště už raději ne :) ()

Reklama

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Pôvodné ,,až Matrixovské,, nastolenie upírskeho sveta a jeho pravidiel veľmi zaujímavé. Prvotné milé prekvapenie však opadlo v priebehu pár minút a už som sa potom viezol len na vlastnej vlne pohŕdania, nudy a znechutenosti. Celé sa to jednoducho nejako zvrtlo. Scenár sa stal ťažkopádnym (ako keby tvorcovia nevedeli čo s tým a už to chceli len celé nejako dokopať do konca) a nezaujímavým (akcia natočená zle, rozhovory fádne a atmosféra žiadna). Každou pribúdajúcou minútou ma to bavilo menej a ku koncu sa to už takmer nedalo vydržať. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Skoda, tak trochu promarnena sance a za vse muzou reziseri. Vse totiz na prvni pohled vypada fajnove. Docela zajimavej a pro upirskej zanr netradicni pribeh, kvalitni herci v cele s perfektnim Dafoem, diky tomu, ze jsou vsude upiri, tak pekna temna vizualni stranka a litry krve. Ale co je to vsechno platny, kdyz to je absolutne nezajimave natoceny. Proste absolutne zadna hororova atmosfera, ani zdibec napeti, stylovy sceny se daj spocitat na prstech jedny ruky a absolutne to nemuze chytnout tempo nebo aspon na okamzik strhnout. Jasne, nenudi to, ale cely to tak nak utece, aniz by to zanechalo vyraznejsi dojem. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Další upírský film bratří Spierigů, který s sebou přináší něco nového a neokoukaného, ale na jeden jediný nápad je nabalena hromada nefungujících klišé, které jsou pouhým doplňkem, aby z toho vznikl jakýsi celek. Sice jsem se nenudil a tempo filmu je únosné. Bohužel jsem si z filmu odnesl minimum k mému uspokojení jakožto diváka. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (8)

  • Spoločnosť Bromley Marks, ktorá sa vyskytla vo filme, je pomenovaná podľa Patricie Bromley Marks, manželky Dicka Marksa, austrálskej legendy reklamy a mentora bratov Sprierigovcov. (Greenpeacak)
  • Počas scény v titulkoch, keď si malé dievčatko píše list na rozlúčku, je záber na kalendár, ktorý je otočený na apríl 2019. Tento mesiac však začína v pondelok a nie v utorok, ako je ukázané vo filme. (Gottfried)
  • V novembri 2004 získala spoločnosť Lionsgate scenár Svitania, ktorý napísali bratia Peter a Michael Spierigovci. Dvojica sa už preslávila snímkou Undead (2003), a preto dostala aj réžiu tohto filmu. (Greenpeacak)

Související novinky

Kdo natočí osmý díl Saw?

Kdo natočí osmý díl Saw?

15.07.2016

Velké značky v Hollywoodu prakticky neumírají. Dokud na něco diváci slyší, točí se další a další díly, takže vás asi nepřekvapí, že bude pokračovat i Saw. Hororová série, jíž nastartoval James Wan (V… (více)

Kapitán Blood ve vesmíru

Kapitán Blood ve vesmíru

04.08.2009

Včera jsme tu měli piráty karibské, dnes se střežte pirátů vesmírných. Studio Warner Bros. se rozhodlo natočit novou verzi klasického dobrodružství z roku 1935. Captain Blood byl jedním z filmů,… (více)

Reklama

Reklama