Reklama

Reklama

Devil May Cry

(seriál)
  • Japonsko デビル メイ クライ (více)
Japonsko, 2007, 4 h 48 min (Minutáž: 24 min)

Tvůrci:

Hideki Kamija

Kamera:

Kazujuki Óta

Hrají:

Misato Fukuen, Tošijuki Morikawa, Akio Ócuka, Acuko Tanaka, Fumiko Orikasa, Akihiko Išizumi, Romi Paku, Šin'ičiró Miki, Šózó Iizuka, Tomokazu Seki, Júdži Ueda (více)
(další profese)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Hlavní hrdina Dante je lovec démonů a jiných podobných potvůrek, miluje pizzu a je obecně hodně "cool". V jednotlivých epizodách zachraňuje lidstvo před hrozivými démony při mnoha různých příležitostech (někdy i dost netradičních). Pro potřeby tohoto podnikání si založil vlastní podnik na hubení démonů s názvem Devil May Cry. V anime seriálu na motivy slavné herní série uvidíte mnoho démonů, hodně zbraní a také hodně krve. (Looser)

(více)

Recenze (60)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

nemal som možnosť hrať hru, preto som viac menej laik čo sa týka sveta a mytológie Devil May Cry ale vždy som mal rád animé a práve tento seriál ma veľmi zaujal. Seriál je spravený veľmi zvláštným spôsobom. Prvé diely absolútne postrádajú dejovosť a sú len ukážkou kvalitnej animácie a temnej ba priam až hororovo gotickej atmosféry. Zatiaľ čo v tých posledných sa spájajú rôzne prvky , ktoré nakoniec vyústia vo veľkom finále. V tomto smere je seriál zábavný a aj keď niektoré diely sú poslabšie - once upon a time - niektoré si to skvelo vynahradzujú ako posledné dva - showtime a stylish! - Postava Danteho je na prvý pohľad cynický sympaťák, ktorý má ešte to veľké plus, že zabíja démonov. jeho cynické hlášky krásne dotvárajú atmosféru a obohacujú ju o určitú komickosť. Vedľajšie postavy tu pôsobia ako utlmovací prostriedok, pretože riešia toho omnoho viacej ako Dante samotný a preto skoro každá časť seriálu má svoje slabšie miesto. Lenže aj napriek tomu po dopozeraní vo mne zostal príjemný pocit a po celý čas som sa u tohoto seriálu príjemne bavil a mám nehoráznu chuť si zahrať hru. Finále bolo nezabudnuteľné. ()

SkyCaptain 

všechny recenze uživatele

SUPER seriál. Jsem velkým fanouškem DMC her (všechny jsem dohrál) a nevíce se mi líbí třetí díl na který tento seriál volně navazuje. Nikdy by mě nenapdalo že spojení Danta s malou holčičkou by mohlo fungovat a přinést spoustu zábavných situací. Potěší také účast Trish a Lady. Některé díly jsou samozřejmě trochu slabší, ale to nahrazuje výborná hudba a atmosféra. Jsem taky rád že je tu akce poměrně málo a je tak více času na prokreslení charakterů. Bravo. ()

Reklama

Andrew_Deer 

všechny recenze uživatele

Dante je sice děsný drsňák, ale možná to trošku ubírá dramatičnosti. Animace a kresba jsou sice pěkné, jenže příběh stojí za houby! První díl - Dante si bere do ošetřování Patty. WTH proč?! Druhý díl - Jezdí se na motorkách. WTH kde je Patty?! ... a takhle dál. Nicméně abych jenom nekřivdil, Dante je horší Gintoki z Gintamy, přesto umí dobře pobavit a když se na to koukáte, říkáte si, že byste vlastně taky chtěli žít na meči, pistoli, pizze a jahodových pohárech (bez pistole by to skoro sedělo na Gintokiho. Náhoda? Gintama začala o rok dřív než DMC). Taktéž je velmi dobrá hudba. Jako seriál, jehož díly na sebe nenavazují by DMC asi ode mě dostal 4*, ale za svůj nic moc zpracovaný příběh 3*. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Pln očekávání jsem se vrhnul do tohoto anime, ale hodně rychle mě vlna radosti přešla. Souboje pořád ty samé, ale doopravdy naprosto, zbraně pořád stejné, napětí nulové, vtip občas pobaví. Toto všechno by se dalo opomenout stejně tak, jako sem to opomenul u Hellsinga, jenže tam to zachraňoval příběh, který tu jaksi chybí. Epizody jsou totiž monotónní také, nenavazují na sebe,každá má svůj příběh a svého démona, kterého Dante zničí snadněji, než si objedná pizzu. Bez příběhu nemůže být ani napětí, takže tu vlastně nezbylo skoro nic, kromě dobrého Danteho charakteru. No jak tak na to koukám, chtěl jsem dát původně 3 hvězdy, ale čtu si svoje hodnocení a dám to ještě o hvězdu dolu:-) ()

pivo 

všechny recenze uživatele

Strašne veľké sklamanie. Postavy sú ploché, nič o nich nevieme a okrem toho ma (vrátane hlavného hrdinu) vôbec nezaujímali. O tom, kto je Dante sa okrem jednej informácie nič nedozvieme, prečo to vlastne robí. Patty je okrem posledných dvoch dielov úplne zbytočná. Keby boli aj všetci umreli, tak by mi to ani nevadilo. Dej epizodický, ak nerátam, že sa tam občas objaví ten dement s krivými očami, ktorý keď sa začal smiať, tak som mu mal chuť dať riadnu po hube. V prvom rade nechápem, prečo ho Dante už dávno nezabil. 10 dielov prakticky o tom istom, len s inými postavami a poväčšine o ničom. Samotný svet (či už ľudí alebo démonov) nie je veľmi dobre vykreslený. Vieme, že kedysi boli spojené, ale prečo už nie sú, sa znova nedozvieme. Súboje tiež neboli žiadne terno, žiadne eye-candy, len vystrieľal pár nábojov a koniec. A ten súboj v poslednom dieli to tiež moc nenapravil. Jednoducho, našiel som skôr len samé zápory a nechce sa mi o tom rozpisovať. Občas to bolo fajn, zaujímavé, ale fakt len občas. Jediné, čo sa mi naozaj páčilo, bola kresba. Škoda, malo to na viac. ()

Galerie (368)

Zajímavosti (1)

  • Seriál byl inspirován stejnojmennou kultovní videohrou od společnosti Capcom. (AngelusCZ)

Reklama

Reklama