Reklama

Reklama

Naruto: Šippúden

(seriál)
  • Japonsko ナルト 疾風伝 (více)
Trailer
Japonsko, (2007–2017), 200 h (Minutáž: 24 min)

Předloha:

Masaši Kišimoto (komiks)

Hrají:

Džunko Takeuči, Noriaki Sugijama, Nana Mizuki, Romi Paku, Akeno Watanabe, Akio Ócuka, Acuko Tanaka, Džúróta Kosugi, Ikue Ótani, Jú Asakawa, Júsuke Kamidži (více)
(další profese)

Epizody(500)

Obsahy(1)

Seriál se odehrává dva a půl roku po odchodu Naruta z Konohy. Náš hlavní hrdina zmoudřel a pomalu si začíná získávat přátele. Tým 7 získá náhradního člena za Sasukeho a pokusí se ho dostat ze spárů Orochimara a následně organizace Akatsuki. Podaří se jim Sasukeho zachránit nebo bude dokonce válka ninjů? Bude Sasukemu stačit pomsta nebo bude schopen zajít dále? (Negticek)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (220)

Andrew_Deer 

všechny recenze uživatele

Největším mínusem celé série je jednoznačně málo Temari. :) Ne, vážně, je odporné, že vše už je jen Naruto a Sasuke a ostatní postavy jsou ponožky s dírou na palci: Vyhodit, nebo použít ve chvíli nouze. Pochybuju, že se někdy dozvíme něco víc o vedlejších postavách. Ach jo, jakýs to měl, Kishimoto, potenciál, dokud ses na ostatní nevy*ral.... I přesto 4*. ()

Claude Speed 

všechny recenze uživatele

Shippūden je daleko lepší než ta série, na kterou navazuje. Opět se můžeme setkat s kvantem skvělých postav, výborně vymyšlených soubojů a ještě lepším soundtrackem než v minulé sérii. Vše je perfektní, vše krásně šlape, dokud nedojde na souboj "Naruto vs. Pein". Od této části anime už to jde jenom z kopce. Příběh začíná být čím dál víc absurdní, neustále se to natahuje, i přesto že je Narutova tématika dokonale vyždímaná. Celá série začne bobtnat nicneříkajícími fillery, hlavní postava je rok od roku větší dement, a korunku tomu dává Sakura, která se od akademie v podstatě vůbec nezměnila, čili neustále je to stejná kravka... Ale co, prachy to rejžuje, tak proč nepokračovat (v další destrukci). PROBOHA, ZASTAVTE TO UŽ NĚKDO! ()

Reklama

Koocik 

všechny recenze uživatele

Naruto a jeho následovník Shippuden jsou pro mě srdcovkou, jakožto jedno z prvních anime (když zapomenu na ty klasiky jako je pokémon, digimon, atp.), které jsem viděl. Z celkového hodnocení musím vytknout fillerové epizody (ikdyž některé se mi přeci jen líbily, ačkoliv jich je pramálo), protože to k tomu vlastně ani nepatří a nakonec by to i snížilo mé hodnocení. První Naruto je pecička a Shippuden se vezl na stejné vlně... Ani nevím, kde nastal ten zlom, jestli to započalo tím útokem Peina na Konohu nebo až něčím pozdějším. Každopádně od praktického vyhlášení a vypuknutí války se to celé veze na vlně, která celou sérii akorát víc a víc potápí. Nejen, že to je animačně o mnoho horší, než kdy dříve, ale hlavně z toho jde cítit už ten komerční šit a snaha vytřískat z toho co nejvíc peněz za co nejmíň práce. Neustálé natahování už tak dost propadlého příběhu mělo za následek, že anime jsem už přestal sledovat úplně a radši si občas zkouknu nějaké starší epizody. Nejlepší epizody a celkově výňatky z celé série pro mě jednoznačně jsou: Smrt Haku a Zabuzy; boj Rock Lee vs Gaara (nejlepší fight ever), Boj a smrt Jiraiyi s Peinem (snad nejvíce motivační, dechberoucí a dojemné až dokonce v mnoha případech k urození slzy); Smrt Kisameho (pro mě je Kisame [a Rock Lee] nejleší postava). Tento seriál u mě fungoval, funguje a bude fungovat i jako motivace a takový způsob odhodlání. V mém případě se tedy nejedná čistě jen o seriál jako takový, ale o něco, co si člověk snaží vzít a převzít k sobě ve skutečném životě, snaží se ztotožnit s různými postavami zde vystupujícími, sblížit se s nimi a brát si je jako své vzory. Ve skrytu celku to tak Kishi i chtěl. Možná totiž, že zde vůbec nejde o seriál samotný, ale čistě jen o projev myšlenek a věcí, které jsou hodné k zamyšlení. Naruto pro mě bude topovkou už navždy, co se týče anime a ačkoliv u mě po posledních epizodách a sériích převládají pocity znechucení, tak přeci jen doufám, že někdy v budoucnu se dočkáme i další a nové série tentokrát už z pozice dospělosti či zobrazení světa nové generace. ()

Spike23 

všechny recenze uživatele

Dříve jsem nevěřil, že se tohohle někdy můžu dočkat. Uběhlo s původním Narutem téměř 350 dílů čekání na to, až se z něj něco stane a konečně je to tu. Nikdy bych nečekal, že tohle řeknu, ale Shippuuden je jedno z nejpropracovanějších a nejpromyšlenějších anime, jaké jsem kdy viděl a opravdu se i přes ten dlouho trvající stereotyp vyplatí na to koukat. Je fakt až skoro neuvěřitelné, jak moc to autoři promysleli na 8 let dopředu. Jediný nedostatek jsou celkem trapné fillery a docela nudné vedlejší děje spojující hlavní příběh, ale myslím, že to patří ke každému anime a proto mi to nijak neovlivní hodnocení. Opravdu mistrovská práce, klobouk dolu. U nejnovějšího 166. dílu jsem neměl daleko k srdeční zástavě, snad už ani nejde popsat, jaké je to naprosto dokonalé anime. ()

Komprimus 

všechny recenze uživatele

Infantilnost a pohádkovost původního Naruta nahrazují krvavé souboje, bizarní dovednosti padoušské organizace Akatsuki a animace na docela jiné úrovni. Shippuuden je temnější, zlejší a brutálnější než původní seriál a drží se hlavní příběhové linie. Dočkáte se i několika nečekaných úmrtí ne až tak vedlejších postav. Komu se líbila původní série (a nejsou mu 3 roky), bude Shippuudenem nadšen. Komu se nelíbila a neviděl ji, má smůlu, že si z důvodu neznalosti děje nemůže Shippuuden plně vychutnat. ()

Galerie (1 539)

Zajímavosti (22)

  • Příjmení „Uzumaki“ je slovní hříčka. Jeho významem je trojrozměrná spirála, něco jako vír. Listová vesnice má symbol lístku, který je nakreslen jako spirála se šipkou. Pečeť na Uzmakiho břiše je spirála, symbol na zadní části jeho bundy a ramenech je spirála a jeden z jeho útoků, Rasengan, znamená „točící se koule“. „Uzumaki“ může také znamenat vír. „Naruto“ může znamenat vír nebo bouři. (Illuminare)
  • Meč Sasukeho Uchihy je Shirasaya Katana. (Velorahex)
  • Od této epizody je seriál v rozlišení 16:9. (CarnTheNunya)

Reklama

Reklama