Reklama

Reklama

Naruto: Šippúden

(seriál)
  • Japonsko ナルト 疾風伝 (více)
Trailer
Japonsko, (2007–2017), 200 h (Minutáž: 24 min)

Předloha:

Masaši Kišimoto (komiks)

Hrají:

Džunko Takeuči, Noriaki Sugijama, Nana Mizuki, Romi Paku, Akeno Watanabe, Akio Ócuka, Acuko Tanaka, Džúróta Kosugi, Ikue Ótani, Jú Asakawa, Júsuke Kamidži (více)
(další profese)

Epizody(500)

Obsahy(1)

Seriál se odehrává dva a půl roku po odchodu Naruta z Konohy. Náš hlavní hrdina zmoudřel a pomalu si začíná získávat přátele. Tým 7 získá náhradního člena za Sasukeho a pokusí se ho dostat ze spárů Orochimara a následně organizace Akatsuki. Podaří se jim Sasukeho zachránit nebo bude dokonce válka ninjů? Bude Sasukemu stačit pomsta nebo bude schopen zajít dále? (Negticek)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (220)

HenryIvan 

všechny recenze uživatele

Každý má niečo čo mu robí radosť. Veľa ľudí má koníčky a záľuby. Medzi nie patrí aj pozeranie seriálov. V poslednej dobe ( už je to 10- 20 rokov ) sa veľmi rozmohlo sledovanie anime. Veľa ľudí podlieha stereotypu, že ak je niečo podľa nich „kreslené” tak to je o ničom a pre deti, že to nemá žiadnu výpovednú hodnotu. Keď to ešte nazvú „čínske rozprávky pre deti” je človeku až do plaču. Ja pozerám len Naruta a nič iné. Neverili by ste ( ak ste jedným s tých čo som spomenul ) aké posolstvo a akú hodnotu môže mať niečo také a obzvlášť Naruto. Japónci sú v tom geniálny, že robia všetko precízne, nič nerobia na 50 %. To ako dokážu, zvlášť v tomto prípade, pracovať s problémami dnešnej doby, ľudských problémov a ako vedia vstúpiť hlboko do duše, to nevie žiaden americký seriál a nikdy ani nebude. Všetko závisí na kultúre. Japónci sú vzorom poslušnosti a ctia si tradície. Práve z tradícií vychádza celý tento príbeh. Neuveriteľne množstvo postáv, jutsu ( útoky ) a predmetov vychádza práve z japónskych legiend a mýtov. Keď s tým raz začnete a máte cítenie pre tento štýl umenia, ak sa nebojíte povoliť uzdu fantázii, ak máte v sebe to malé dieťa a nevadia vám animácie, tak si to zamilujete a dostane sa vám to pod kožu. Dej sa začína rozvíjať už od prvej časti úvodného seriálu ( Naruto ) a toto je priame pokračovanie. Je neuveriteľne vyspelé oproti prvému, ktoré je tak trochu naivné a určené výsostne pre deti. Tu sa všetko vysvetľuje, komplikuje, divák sa každou časťou dostáva viac do obrazu a deja. Pre mňa je toto najobľúbenejší, najlepší, najprepracovanejší seriál aký poznám a nikto ma nepresvedčí o opaku. Je to právom seriál, ktorý je u mňa na prvom mieste. Každý si tu nájde svoju obľúbenú postavu, s ktorou sa stotožní. Veľmi mi zaimponovala japónska kultúra, rešpekt, ktorý si preukazujú ( dokonca niekedy aj nepriatelia ), spôsob reči, komunikovania, jednoducho všetko. Ide tu naozaj o viac, než len rozprávku o vymyslenom svete a ľuďoch v ňom. Má to skrytý ( a možno ani nie skrytý ) podtext. Ukazuje nám, že ľudia sa neprestanú zabíjať a nenávidieť pokiaľ si neporozumejú a že bez lásky nie je nenávisť, lebo ak niekoho miluješ a prídeš o neho, začneš nanávidieť. Zakončím to citátom z tohto seriálu : Sometimes you must hurt in order to know, fall in order to grow, lose in order to gain, because life's greatest lessons are learned through PAIN. ( By PAIN ). 100 %. ()

Natascha 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně lepší než první série. Postavy nám konečně trochu dospěly - světe div se, Naruto už není takový neurvalý fracek, nebo aspoň ne tak hodně..., a postaršení potěší také v případě dříve ubulené Sakury, která nyní drtí kameny svou dívčí pěstičkou navlečenou v rukavičce. Bitky jsou povedené a Akatsuki jsou přiměřeně zajímaví záporáci (i když většinu zatím neznáme). Bohužel se seriál nezbavil moru, který mě neskutečně dráždí a nutí vždy o stupeň snížit hodnocení a to jsou neskutečné opakovačky předchozího děje - kdyby jich nebylo tolik a sloužily k připomenutí motivace postav, budiž. Ale tady jsou opakovány celé dlouhé scény, pořád ty samé a výjimkou tuším není ani opakování toho, co bylo na začátku dílu!!! Také dějová linka se posouvá mnohem pomaleji kvůli nekonečným bojům (vrcholem je Sakura versus Sasori, který trvá neuvěřitelných 7 dílů), ale když už protahovat, tak aspoň kvalitně - souboje jsou povedené. Bohužel se do pozadí dostává linie se Sasukem, čímž se seriál na dlouhou dobu zbavil své nejcharizmatičtější postavy a s ní i ďábelského záporáka Orochimarua. Zato jejich entrée a chvilkový pobyt na obrazovce má styl! Teď zase začínají fillery, takže nadšení bude postupně opadávat, ale za předfillerovou část uděluji silně 4 hvězdičky. Jo a abych nezapomněla, soundtrack je naprosto geniální! ()

Reklama

SamanthaM.M 

všechny recenze uživatele

Pôvodne som chcela Shippudenu dať iba štyri hviezdičky namiesto piatich. Nielen preto, že je oveľa dlhší (a teda aj rozťahanejší), než pôvodný Naruto, ale hlavne kvôli nevyváženosti epizód. Pri niektorých canon častiach som zívala a pretáčala a niektoré fillery by som pozerala stále dookola. Ale Shippuden má dačo v sebe, čo ma nútilo pozerať ďalej - fanstastický soundtrack, nové perfektné postavy, ktorých príbehy ma chytajú za srdce a samozrejme, stará partia, ktorá tiež vyrástla a posunula sa o kus ďalej. Hlavný dôvod, prečo však dávam plné hodnotenie sú posledné štyri série. Pri nich som vyplakala asi viac sĺz než pri všetkých ostatných seriáloch, čo som kedy videla, dokopy. A to už je čo povedať. Nikdy by som neverila, že taká detinská kravina ako Naruto sa jedného dňa stane mojim najobľúbenejším seriálom, ale tak to je. ()

XdanteX 

všechny recenze uživatele

!!!VĚTŠÍ ZLO NEŽ-LI FILLERY JSOU UŽ JEN ZLOČINNÍ TVŮRCI TOHOHLE POŘADU!!! Oproti původnímu Narutovi je tu mnohem více zvratových překvapení. Už to není toliko pohádkové ale co naplat. Vtipností už to taky není ono. Pro skalní fanoušky může být taky ale nepřekousnutelné v poslední době to kolik zařazují fillerů....jejich počet a kvalita jsou hodně na hraně a neuvěřitelně to brzdí hlavní děj. Zdá se mi dokonce jakoby se přímo úměrně natahování čekání na hlavní dějovou linku zvětšovalo. Zatímco čtenáři mangy která vychází podstatně přímější cestou jsou již někde skoro rok (v dějové lince) popředu tak diváci anime začínají být pomalu ale jistě nelidsky mučeni čekáním na to kdy už ty zatracené fillery skončí! EDIT: Měním hodnocení. Hlavní úlohu v tom mají fillery a taky fakt (z 20ti dílů je 15 fillerů, 3 díly flashbacků a 2 díly skutečného děje)...že po Peinově smrti se z toho stala neskutečně patetická sračka....hero-fráze pro vymyté mozky a furt to samé dokola...hodně slziček...hodně předhánění se v tom kolik stovek jutsu kdo umí a čím je kdo zneutralizuje aby se zjistilo že existujou další stovka ultimátních jutsu ("HEJ! Já umím se svým psem vyvolat malé větrnné tornádo" "Hej já umím vytvořit chakrou z ničeho další planetu a seslat ji pouhou myšlenkou na Zemi že při dopadu vyvolá výbuch o síle 10ti jaderných bomb" "ok")..... Nejhorší na tom je to trap-no-jutsu...hrozně zkažené anime...Z jednoho nejvlivnějších ne-li nejslavnějších anime se stal předobraz toho jak by to nemělo nikdy vypadat. Tvůrce a producenty bych strašně rád nakopal do xichtu. Sláva že na netu existujou guidy na to jak se dívat na seriál bez fillerů. ()

darthvader77 

všechny recenze uživatele

Naruto by klidně mohl se svými přesvědčovacími schopnostmi dělat v marketingu. Co upřít tomuhle anime nelze, že rozjeté bylo parádně, přesně v duchu prvního Naruta. Nejlepší postavy jsou ty, které naneštěstí tolik prostoru nedostaly. Vede jednoznačně Jiraya, jehož story arc je snad jediný, který si svou kvalitu udržel od úplného počátku až do hořkého konce, jenž byl nejlepším momentem tohoto anime. Hatake Kakashi též jasně vládne, bohužel je jeho postava po skončení Pain Arcu působí tak nějak navíc. Hinata tu má jednu opravdu libovou scénu (byť trestuhodně nevyužitou) jen se nechte překvapit ;). A samozřejmě cool raper Killer Bee je naprosto fantastická figurka. Další výbornou věcí na tomhle anime jsou výborní záporáci, tedy aspoň ti, co odolali vábení světlé strany, což pro mne znamená zejména Kisame, Hidan, Kakuzu, Deidara, Sasori a samozřejmě Uchiha Madara se svým dokonalým badassactvím :). A poslední věcí jsou dobré souboje (zejména Jiraya vs Pein, Sasori vs Sakura a Chyou, Tobi vs Konan, Kagové proti Madarovi, Might Guy proti Kisamemu) a třetí perfektní věcí je samozřejmě hudba, která k Narutovi dobře sedí a i když jsem si občas zasteskl po písničkách ze starého Naruto, po delší době mne to přešlo, zejména díky Breakdown. Proč teda jenom 3 hvězdičky? Zejména tedy za obrovské množství flashbacků (znám kámoše, který na základě flasbhacků s Shippudenu pochopil zná perfektně děj celé základní části), fillerů a především dějových linek, které nakonec nikam nevedly, protože všechno tohle natáhlo tuhle mangu za hranici toho, co mělo být dovoleno a udělal z docela kvalitního anime brak, který jede jen kvůli penězům. Takénení vůbec pravda, že postavy dospěly. Naruto je zhruba pořád stejný naivní fracek. Sakura, i když má zpočátku svoje momenty (Sasori!!!), tak pak zajede zpět do starých kolejí zbytečného uřvaného růžového prasete. Sasuke jepořád slizský gay stejně jako v první sérii, i když je nutno říct, že z hlavní trojice je nejlépe napsaný. Problém postav je, že zejména Naruto je hrozné schématický. Prakticky za celou sérii není nucený udělat jediné sporné rozhodnutí. (například nezabije za celou dobu vůbec nikoho, což je u příběhu o ninjích (zabíjácích) celkem problém) Zatímco třeba bratří Elricovi se museli vyrovnat se svým hříchem provedení lidské transmutace, Naruto žádný takovýhle problém neřeší, opakuje pořád tu samou formulku a díky obrovskému množství děr v ději mu to naneštěstí i vychází. Tak se tak stane, že spousta zajímavých záporáků vám najednou otočí o 180° dost se to přejí. Je asi jasné, že manga s názvem Naruto se bude věnovat hlavně Narutovi, ale to by to musle být charakter, který by takovou pozornost dokázal utáhnout. V jednom momentě už jsou pro děj vlastně důležití jen Naruto a Sasuke a zbytek jim dělá křoví, což vzhledem k tomu, že ani jedna postava není kdovíjáká na dobrém zážitku také nepřidá. A pak samozřejmě ten závěr. Nebudeme si nic nalhávat do háje to šlo v momentě, kdy se z psychopatického zabijáka stal národní, který se obětoval pro mír, potom samozřejmě další problém nastal během Painova útoku na Konohu, kdy jsme měli tolik dojemných momentů, které nakonec byli vyhozeny oknem, což je způsobeno tím, že autor jel už v té době na Marihuaně a dal se k nějaké sektě vyznávající lásku a milosrdenství. A to, co přišlo potom, už je jedním slovem nudn bordel, který drž nad vodou jenom Madara. Nakonec se dozvíte, že všichni záporáci jsou vlastně jenom loutkami v plánu pětiokého králičího mutanta, takže podle mne pokud to zabílte po Pain arcu nic tím nezkazíte, protože to je skutečný konec Naruta a na otázky, které by vás zajímaly stejně smysluplné odpovědi nedostanete. Je to škoda, protože třeba takový Brotherhood též měl takovouhle greenpiece agitku, ale dokázal to podát mnohem zábavnější a méné retardovanou formou. () (méně) (více)

Galerie (1 539)

Zajímavosti (22)

  • Seriál se odehrává tři roky po událostech seriálu Naruto (od r. 2002). (Claude Speed)
  • Jednoocasý démon (Ichibi no Shukaku) má vzhled mývala. Dvouocasý démon (Nibi no Nekomata) má vzhled kočky. Trojocasý démon (Sanbi no Isonade) má vzhled ryby. Čtyřocasý démon (Yonbi no Sokou) má vzhled plaza. Pětiocasý démon (Gobi no Houkou) nabývá tvaru psa. Šestiocasý démon (Rokubi no Raijuu) nabývá tvaru lasičky. Sedmiocasý démon (Shichibi no Kaku) nabývá tvaru jezevce. Osmiocasý démon (Yamata no Orochi) nabývá tvaru býka. Devítiocasý démon (Kyuubi no Youkou) nabývá tvaru lišky (tento démon je zapečetěný uvnitř Naruta). (Illuminare)

Reklama

Reklama