Reklama

Reklama

Tunelové krysy

  • Česko Tunnel Rats (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Tunnel Rats vypráví o jednotce tzv. tunelových krys, jejíž členové se vydávají do klaustrofóbických tunelů ozbrojeni často pouze ruční pistolí a baterkou a které si vlastnoručně ve vietnamské válce skutečně Vietcong budoval vlastníma rukama, jako kryty před leteckým bombardováním. Tento drsný film ukazuje, jak bylo strašlivé nějaký z takovýchto krytů navštívit. (MATADOR)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $8miliónovTržby Celosvetovo $35,402▐ od Uwe Bolla asi najnormálnejší film, kde ponúkne zaujímavý námet na podobu Vietnamu z neokukanej stránky tej tunelovej ale škoda že sa s tým trošku viac nepohral, chýba tam lepšie napätie, poriadne postavy, miestami dosť neprehľad, či dejový miš-maš hlavne pri útoku na tábor /35%/ ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Kašlem na to, že film točil Uwe. Doteraz som nevidel žiadny jeho film, čo vzhľadom na jeho nízko hodnotené filmy beriem ako výhodu. Každému raz príde karta ... Film ma dostal už v úvode, kde zaznie hit "2525", ktorý som už dávno nepočul a k vietnamskej džungli i letu helikoptéry perfektne sadla. Bola to iba chvíľka, ale už som bol ako ryba vo vode. Potom treba prežiť asi 20 minút dialógov a ide sa na vec. Scény v tmavých tuneloch sú výborné, napínavé a slabšie klaustrofobické povahy môžu mať problém. Drsným a krvavým záberom sa Uwe nevyhýbal a také prepichnutie krku bambusom dosť prekvapí. Krájanie Vietnamca nožom bolo tiež drsné, ale inej možnosti nebolo a vopred som vedel, čo musí následovať. Záverečná scéna so zasypanou vietnamskou rodinou bola úplne geniálna a práve ona ma dostala najviac. Nie je to Čata ani Apocalypsa , ale určite jeden z najlepších filmov za posledné roky na tému Vietnam a babráckemu režisérovi skláňam poklonu. Neviem ako to dokázal, ale vyšlo mu to. Náhoda? Je mi to fuk...Uwe, Uwe, toto malo gule...Objektívne za 80%, ale cítim to podobne ako Malarkey a pridávam jednu hviezdu za prekvapko.Takže plný počet. ()

Reklama

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Nebyť ospalosti a často opakovanej nudy, dala by som aj 3*. Lebo na Uweho je to naozaj nečakane... skoro dobré. Herecké výkony v niektorých momentoch sú tým najlepším, čo sa dá v Bollových filmoch vidieť, Michael Paré je prekvapivo sympatický, zopár ďalších ksichtov ešte viac a záver je príjemne realistický (bol vrúcne očakávaný - chvalabohu nesklamal). Bohužiaľ, stále ešte to Uwe nezvláda tak dobre, aby sa mi aj hodinka a pol s ním nezdala večnosťou :-) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

První film Uwe Bolla, který by se dal doporučit. Tunnel rats jsou totiž opravdu zvláštním dítkem tohoto podivného "ne/režiséra". Pekelně dobře vystižená a zobrazená atmosféra nekonečně dlouhých a tmavých podzemních tunelů ve spojení s neotesaným a chvílemi i brutálním režisérským stylem Bolla. Některým scénám jeho "ne/schopnost" dává jiný rozměr, jiné přesouvá skoro až do roviny komedie. Výsledek je však více než zajímavý a dobrý. Popravdě si nepamatuji lepší film o tématice tunelů během války ve Vietnamu. Je však jasné, že film někomu nesedne. Možná to je chvilkovou brutalitou, která snímku v pár momentech nesedí, nebo závěrem, který je opravdu otázkou vkusu. Přesto Uwe stvořil film, za který se nemusí stydět a naopak dokazuje, že něco málo opravdu umí. Jinak silně nedoporučuji klaustrofobikům, zatvrzelým odpůrcům Bolla, kteří dávají odpad ještě než film vyjde, hledačům drobných nelogických okamžiků (tábor, rozhodování...) a v neposlední řadě vietnamským spoluobčanům. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Člověk člověku vlkem, krysou i potkanem. Ve žluté díře už navěky zůstanem." Brrr... To i v rakvi, ve svém vlastním hrobu, má člověk kolem sebe víc místa než v těch zasraných rákosnických tunelech. Animální, krvavé, klaustrofobické, bezútěšné. Úvod filmu klame tělem, očekával jsem pak tuny patosu o statečných a správňáckých amerických chlapcích. Velký omyl. Nasoukání se do první díry v zemi a pak už jen tíseň a smrtelná úzkost. Jediná cesta vede přes mrtvolu rákosníka, která ucpala díru? Rozřezat tělo na části a ty kusy masa přesunout za sebe, aby ses mohl plazit dál... dokud nezhasne i poslední plamínek naděje. A pak už jen tma, zaživa pohřbeni... ()

Galerie (15)

Zajímavosti (12)

  • Vietnamská dívka měla na pravém zápěstí obvaz. Těsně po zničení podzemního bunkru bombardováním však dívce na ruce obvaz najednou chybí. (Johnny.ARN)
  • Alternatívnymi názvami filmu boli Vietnam Rats či 1968 Tunnel Rats. (MikaelSVK)
  • Filmovalo sa v Juhoafrickej republike, predovšetkým v okolí Kapského mesta. (MikaelSVK)

Související novinky

43. Letní filmová škola začíná 28. července

43. Letní filmová škola začíná 28. července

18.07.2017

Největší prostor bude věnován švédské kinematografii, na kterou se zaměří blok Fokus. Ze Švédska přijedou také významní hosté: svou retrospektivu na LFŠ uvede Tarik Saleh, k němu se přidá i jeden z… (více)

Uwe masakruje zombíky... opět

Uwe masakruje zombíky... opět

28.09.2007

V historii lidstva se objevilo několik jmen, které šířily smrtelnou hrůzu, jen jste je vyslovili Atila bič boží, Vlad Narážeč, Adolf Hitler, Usáma bin Ládin. Dnes obdobné pocity vzbuzuje jméno...… (více)

Reklama

Reklama