Reklama

Reklama

Čistilišče

(TV film)
  • Rusko Чистилищe (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Válečné drama odehrávající se v nemocničním komplexu v Grozném. Uprostřed téměř dokumentaristicky vykreslených bojů sledujeme ruskou jednotku a čečenské žoldáky. Scény jsou podány tak pravdivě, že realita nemůže být drsnější. Tento film není jako ČETA. Neukazuje však o nic méně smutnou tvář války. Jen v ruském podání. (Fr)

Zajímavosti (4)

  • Velitel Čečenců má stejnojmenný předobraz v Chunkarpaši Israpilovovi. Mezi filmovým a skutečným Israpilovem je ale několik zásadních rozdílů. Ve skutečnosti nešlo o žádného lékaře, který začal bojovat s Rusy po agresi vůči vlastnímu národu. Chunkarpaši byl profesionální islamista a před Čečnou bojoval už s Armény v Karabachu, nebo s Gruzínci v Abcházii. Následně v Čečensku se vypracoval až na samotnou špici hnutí (účastnil se např. i přepadení nemocnice v Buďonovsku). Kozel se stal zahradníkem, když byl v květnu 1997 jmenován ředitelem „Antiteroristického centra“ Čečenské republiky. Na rozdíl od filmu zemřel až během druhé čečenské války při výbuchu miny. (chamonix)
  • V komparze účinkovali vojaci, ktorí si skutočne prešli bojmi v Čečensku. (argus123)
  • Natáčalo sa najmä v Petrohrade na ulici Lagoda a tiež v meste Sestroretsk a jeho miestnej zničenej nemocnici. (argus123)

Reklama

Reklama