Reklama

Reklama

Kapela přijela

  • Izrael Bikur Ha-Tizmoret (více)
Trailer

V jeden obyčejný den přijíždí  do Izraele z Egypta osm hráčů Alexandrijského policejního ceremoniálního orchestru. Mají zahrát na otevření arabského kulturního centra v Petah Tikva, ale pro chybu v komunikaci odjedou autobusem do Beit Hatikvy, zcela jiného města uprostřed Negevské pouště. Egypťané v policejních uniformách se seznámí s několika místními, kteří se zvědavostí reagují na jejich skupinu, jsou přátelští a obezřetní a během jejich návštěvy jim poskytují útočiště, jídlo, hudbu a společnost. V ten den už nejede žádná doprava do města a v pouštním městečku neexistují žádné hotely, kde by se mohli ubytovat. Majitelka malé restaurace Dina (Ronit Elkabetzová) je pozve, aby zůstali na noc v jejím bytě, v bytě jejích přátel a v restauraci. Následuje zvláštní noc tichých příběhů, přiznání a vzájemného pochopení. (TV JOJ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (61)

danliofer 

všechny recenze uživatele

Miluju tyto nenápadné filmy, v nichž se prolíná židovská a arabská mentalita... Tento mě doslova pohladil na duši... A jak jeden z hudebníků vyjadřuje milostné pocity z milování v arabštině, to je jako když vás někdo krásně pomiluje jen zvukem... Více takových filmových perliček, které nepředstavují Židy a Araby jen jako dvě nesmiřitelná etnika, když k sobě mají z historického i jazykového hlediska stejně nejblíže... ()

GrooveJump 

všechny recenze uživatele

Izraelská tvorba mne překvapuje čím dál tím více. Návštěva Kapely je film absolutně bez klišé, vtipný, vážný, vyváženy a především předkládá opravdu pravdivé a (subjektivně) sympatické sociálně-duševní pochody jednotlivých hrdinů, skrze problematice dvou jasně nejneznepřátelenějších světových náboženství, u kterých může aspoň někdy vyhrát lidskost nad krvelačným fanatismem. ()

Reklama

oLí 

všechny recenze uživatele

3/10 Bratří Židé, sory, ale tohle je jedna velká reklama na nudu. Jako kdyby střihač celý film složil z vynechaných nepodstatných scén. Zajímavý námět nevyužitý, nic se tam neděje, jednou se zasmějete a u sledování Vás udrží možná jen sympatická Židovka. A nebo jsem to prostě nepochopil. ()

wellar 

všechny recenze uživatele

Herci si odo mna tych 5 hviezd zasluzia .. Tolko ludskych pribehov tu je, ze by clovek rad spoznal kazdeho osud este viac ...Najhlbsi a zaroven najvernejsi mi prisiel pribeh mladeho otca a jeho neprijemne sa spravajucej manzelky. Ako zaver skladby - bez zvuku vznesenych nastrojov a fanfar - aj on skoncil vo svojom zivote. Sice nie majestatne ale ani smutne. Asi to som si z tohoto filmu zobral. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Co se stane, když egyptská kapela přijede omylem místo do Petah Tikvy do Bejt Hatikvy? Celkem nic, autobus zpátky už nejede a díky majitelce místního trafiko-bufetu seženou nocleh u ní a jejího kámoše. A vztahy se můžou rozvíjet. Rozhovory, poznávání, srážka kultur. Film není o politice ani o izraelsko-egyptském napětí. Je prostě jen o lidech. Dobře natočený snímek s příměsí exotiky, neznámých jazyků, ale i všem lidem srozumitelných druhů komunikace. Pro znalce místních poměrů ještě o mnoho zábavnější. 90% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (1)

  • Film byl státem Izrael oficiálně vyslán do soutěže o Oscara pro nejlepší cizojazyčný film, ale protože se v něm mluví převážně anglicky, byl Akademií diskvalifikován. Místo něj tedy Izrael nominoval film Beaufort (2007). Angličtina ve filmu slouží jako dorozumívací prostředek mezi egyptskými Araby a izraelskými Židy. (Iggy)

Reklama

Reklama