Reklama

Reklama

Lovci stínů

  • USA The Hunting Party (více)
Trailer 1

Simon Hunt (Richard Gere) byl úspěšný novinář a zpravodaj z válečných konfliktů od Bosny až po Irák. Podaří se mu získat zprávu, kde se ukrývá nejhledanější válečný zločinec Boghdanovič zvaný "Fox", na kterého je vypsaná odměna 5 000 000 dolarů. Vypraví se do Bosny, spojí se svými bývalými kolegy a začíná lov plný akce, při kterém jde doslova o život. Natočeno podle skutečných událostí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (144)

zette 

všechny recenze uživatele

Jako dobrodruzny film s akcnimi prvky si myslim, ze dobry. Ma to spad a dej se odehrava pro film v atraktivnim prostredi... ALE... Slozity valecny konflikt je zde pojaty zapadni optikou, kde jedini spatni jsou srbove. Staci, kdyz ti tri sasci prejedou srbske hranice a uz do konce filmu nepotkate nikoho normalniho. Tohle uz podruhe videt nechci... ()

Jeržik 

všechny recenze uživatele

WTF Chuck Norris?! Od první do poslední minuty všudypřítomná(s jedninou vyjímkou) komediální a těžce nadnesená atmosféra, úplně brání prožitku jakkékoliv dramatické scény. Shepard svým dobrosrdečným přístupem sice hned neřekne, že "pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí a všichni bodu žít šťastně až navěky" ale každému to díky jeho přístupu bude ihned jasné(proto to není spoiler). Nechápu záměr režiséra, proč něco takového točí, není to bláznivá komedie ani drama z poválečné bosny. Je to nesourodý mix dobrých herců, slušných forů a zbytečně vážně braného zbytku filmu. 7*/10* a po závěrečných titulcích to vyznělo, že režisér skutečně zamýšlel jen tu komedii. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Místo, kde se příběh odehrává je neskutečně zajímavý. Už jenom proto, že těch filmů z toho prostředí tolik není. Vzpomínám si tak akorát na Za nepřátelskou linií, a ten dostal taky plnej počet. Popravdě to ale není jenom kvůli tomu prostředí. On i Richard Gere ukázal, že zvládně hodně rolí, a plno z nich mu sednou na jedničku. A to je přesně případ válečného reportéra v tomhle filmu. Stejně tak jako si Terrence Howard vychutnává kameramana. Miluju filmy, co mají málo procent a já je vidím na plný počet. To se na to hnedka kouká jinak a příliš se od nich nečeká. Narozdíl od těch kvalitních, kde devadesátka přeskakuje na profilu k danému filmu. Lovci stínů ale mají ještě jednu zvláštnost. Jak ze začátku dokáží, že i v takovémhle filmu dokáže být kopa černého i kvalitního vtipu, tak na konci poukazuje na krutou myšlenku, která má opravdu něco do sebe. Není vlastně ani jediná věc, která by se tomuto filmu dokázala vytknout. Je to skutečně výborně odvedená práce, která v sobě skrývá poselství, ze kterého si zřejmě nikdo nic dělat nebude, ale věřím, že to po shlédnutí filmu nejednoho diváka zarazí. Tenhle film totiž šlape jako po másle od začátku do konce a to se mi hrozně líbí. Co si pak od pětihvězdičkové dardy přát více? ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

----- "Nevěřil bys, kolik válek najdeš na světě, když hledáš." ----- Silně nevyvážené, co se přístupu k tématu i vlastního zpracování týká. Mám se snad po letech začít cítit líp, že má země v tu "pravou" chvíli vstoupila do spolku, který se za krvavé občanské války v bývalé Jugoslávii bez nejmenších zábran přidal na jednu stranu konfliktu a následně vybombardoval Srbsko ? Pravda: "Humanitárně", na to nesmím zapomínat ... to je něco docela jiného, když vám na hlavu spadne humanitární bomba svržená z humanitárních důvodů. Kromě toho - pokud jste Srb, jste dozajista padouch či alespoň padouchy podporujete, tudíž si nic jiného ani nezasloužíte. Takže abych se vrátila k filmu: Jestliže pominu černobílý pohled, který je sice nebezpečný, ale lze ho ospravedlnit určitou osobní zainteresovaností jednoho z hlavních hrdinů, 1) asi je úplně normální, pokud do rozvrácené země přiletíte s VIP synáčkem (na něhož máte víceméně dohlížet) - a vůbec se nerozpakujete zatáhnout ho do dobrodružství, které s vysokou pravděpodobností skončí špatně; 2) asi je úplně normální, pokud se ve třech a beze zbraně (!) pohybujete na nepřátelsky naladěném území s bohulibým úmyslem nalézt toho největšího zločince našich dnů (který je ovšem pro tamní komunitu hrdinou) - a kamkoli vkročíte, všude se o tom mezi sebou hlasitě vybavujete ... a vůbec - chováte se jako stádo slonů ve skladu porcelánu. Já tedy nevím, ale co se mě týká, považovala bych vás za partu krajně pochybných individuí ... nikoli snad proto, že bych vás podezírala z napojení na CIA - spíš bych sázela na nějakou pěkně rozvinutou psychickou poruchu. Upřímně: Vážně si myslíte, že za takových okolností byste měli třeba jen mizivou šanci na úspěch ? P.S.: Rádoby černý humor (či neumělé pokusy o něj) tentokrát neberu ... nějak se nedostavila ta správná nálada, která by mi umožnila ho akceptovat. ()

deLaFere 

všechny recenze uživatele

Tenhle film opravdu neví, čím chce být a tím pádem je to dost špatně koukatelný paskvil. Nemá smysl komentovat tradičně stupidní americký náhled na Evropu a na tu postkomunistickou obzvlášť, ale dějově je to také velmi hloupé, byť řada náznaků ve snímku měla velký potenciál, především kritika OSN či případný náhled na více stran občanské války v Jugoslávii. Místo toho je ve filmu zdánlivě vše a zároveň vůbec nic. Je to škoda, protože protagonosté měli potenciál a byly vybrané výborné lokace, které byly schopné navodit atmosféru BiH či Republiky Sbrské. ()

Galerie (126)

Zajímavosti (4)

  • Pracovný názov filmu bol Spring Break in Bosnia, až v priebehu natáčania bol zmenený na ten súčastný. (Mihail123)
  • Ve filmu se objeví krátká vložená scéna s Chuckem Norrisem. Jedná se o známou scénu, kdy Chuck vystupuje z vody s těžkým kulometem v ruce. Tato scéna je hojně využívána ve filmech a je vystřižená z filmu Nezvěstní v boji (1984). (Posheidon)
  • Natáčelo se v Chorvatsku v Žumberaku, Záhřebu, Karlovači, Vojniči a v Bosně a Hercegovině v Sarajevu a Starim Gradu. (rakovnik)

Reklama

Reklama