Reklama

Reklama

Lovci stínů

  • USA The Hunting Party (více)
Trailer 2

VOD (1)

Simon Hunt (Richard Gere) byl úspěšný novinář a zpravodaj z válečných konfliktů od Bosny až po Irák. Podaří se mu získat zprávu, kde se ukrývá nejhledanější válečný zločinec Boghdanovič zvaný "Fox", na kterého je vypsaná odměna 5 000 000 dolarů. Vypraví se do Bosny, spojí se svými bývalými kolegy a začíná lov plný akce, při kterém jde doslova o život. Natočeno podle skutečných událostí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (144)

Morholt 

všechny recenze uživatele

V dnešní době, kdy jsou Karadžič s Mladičem za mřížemi a bin Ládin po smrti, vyznívá film poněkud jinak, než bylo zamýšleno, ale přesto se najde dost válečných zločinců, u kterých je až zarážející, jak jsou nepolapitelní. Howarda ani Gerea nemám příliš v lásce, ale musím říct, že tady coby žurnalisté odvedli slušnou práci a vhodně byli doplňováni Jessem Eisenbergem. Vlastně jediné, co mi vadilo, byla ta snaha o komediální stránku věci, která sem příliš nezapadala. Jinak to mělo tempo, příběh i náznaky slušné akce. Nic, na co by člověk vzpomínal, ale solidní porce zábavy to určitě je. 70% ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

V obrazovej zložke veľmi realistické, natáčané na autentických miestach, to bolo príjemné. Herci veľmi fajn. Ale tým bohužiaľ klady končia. Myšlienka ok, ale jej spracovanie je strašne pochybné. Do polovice je zaujímavé aspoň to, ako sa trojica rozlične skúsených a založených novinárov zaplieta do dezinformácií, ale potom je to už strašne zbrklé a náhodné a naivné...aj na pohľad zvonka... Ubehlo to ako voda, ale dojem, že sledujem len akúsi kostru obratú o všetko mäso ku koncu brutálne narastal... Napokon sa THE HUNTING PARTY javí viac než plnohodnotný dotiahnutý film výstižne popisujúci prostredie a vyčerpávajúci svoju tému, ako iba symbolický príbeh, ilustrujúci nejaké tézy, ako napr. že po vojnových zločincoch sa nepátra kvôli vyšším záujmom atď. a okrem toho nanešťastie potvrdzujúci stereotypy o tajomných, drsných a večne chľastajúcich Srboch (ktorých je vo filme všehovšudy 10). Škoda. Všetky potrebné aspekty, poznanie domáceho prostredia a rešpektovanie jeho špecifickosti, ako aj poctivá snaha dobrať sa ako-tak objektívneho pohľadu zasväteného pozorovateľa zvonku a súčasne kombinovať ťažkú drámu s komédiou sa neskonale lepšie podarilo filmu PERFECT DAY. ()

Reklama

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Přes velmi pomalý a nevýrazný rozjezd, nabírá příběh postupně na síle a smyslu. Lehce černohumorné podání, je mnohdy nutné, protože jinak by některé absurdity (válka, OSN, celý svět apod.) ani vyjádřit nešly. Možná by pomohlo to tak o deset minut prostříhat a být citlivější při výběru hudby. Jinak velká pochvala za politicky nekorektní konec... ()

larelay 

všechny recenze uživatele

Humor a vlastne celu pointu tohto filmu pochopi kazdy az pri epilogu. Dufam, ze som reziserov zamer pochopila spravne a preto tento film beriem presne tak ako bol mysleny. Ako sonda do svedomia kompetentych, ktori maju na svedomi vojny, vojnove zlociny a najma vojnovych zlocincov. Anyway, bolo to vtipne, svizne a aj ked to nebolo realisticke, bolo to pre bezneho divaka naozaj vyborne stravených 100 minut. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

„Když poprvé pijete slivovici, v rohu místnosti sedí ďábel a směje se“. Simon (R.Gere) a Duck (T.Howard), jeden z nejlepších válečných zpravodajů a jeho kameraman, který s ním prošel vše. Když se po pracovní stránce rozejdou, změní se i jejich dosavadní životy. Zatím co cenami ověnčený Duck dostává dobou práci v teplíčku studia, Simon klesá na dno a střídá televizní stanice jako ponožky. Jejich cesty se opět protnou při pátrání po jednom z nejhledanějších válečných zločinců s přezdívkou liška na, kterého je vypsána odměna 5 miliónů dolarů. Žánrová neujasněnost, při které se neustále potácíte mezi válečným filmem, novinářským dramatem, politickým thrillerem a dobrodružnou komedií. Přidejme k tomu autentičnost poválečné Bosny, černý humor, neškodnou naivitu, dynamičnost děje nebo třetího vzadu v podání Jesseho Eisenberga a dostaneme nejlepšího Gera za posledních deset let. ()

Galerie (126)

Zajímavosti (4)

  • Pracovný názov filmu bol Spring Break in Bosnia, až v priebehu natáčania bol zmenený na ten súčastný. (Mihail123)
  • Film je inšpirovaný podľa článku v pánskom časopise Esquire napísaného americkým novinárom Scottom Andersonom. Článok mal názov "What I Did on My Summer Vacation". (Mihail123)
  • Ve filmu se objeví krátká vložená scéna s Chuckem Norrisem. Jedná se o známou scénu, kdy Chuck vystupuje z vody s těžkým kulometem v ruce. Tato scéna je hojně využívána ve filmech a je vystřižená z filmu Nezvěstní v boji (1984). (Posheidon)

Reklama

Reklama