Reklama

Reklama

Cesta do lesa

Trailer 2
Česko, 2012, 110 min (Alternativní 105 min)

Obsahy(1)

Honza Marák (Tomáš Hanák) dávno rezignoval na kariéru „ajťáka“ a koupil chalupu na konci malé vesnice, kde se zabydlel se svoji ženou Markétou (Bára Schlesinger), dcerou Anynou (Anna Linhartová) a synem Sayenem (Vojta Vovesný). Honza pracuje v lese jako pomocný dělník, spravuje cesty, oplocenky, těží dřevo, pomáhá lesákům. Markéta se živí masážemi a alternativním léčením pacientů, kteří za ní dojíždí na chalupu. K tomu používá různé psychotropní rostliny a houby, což vede ke konfliktu se starousedlíky a poté s protidrogovou policií. Dcera Anyna navštěvuje přespolní ZDŠ, kde však stále propadá, protože se toulá po lesích a místo z učebnic se učí z přírody. Mezi starousedlíky patří zemědělná rodina Papošova. Ludva Papoš (Bolek Polívka) má svůj statek a polnosti, celý rok se stará o úrodu nebo chodí střílet divočáky nebo chlastá v hospodě. Jeho žena Vlasta (Eva Holubová) pracuje jako lesní dělnice. S dalšími ženami z vesnice sází stromky, žne buřeň, pálí dřevo, sbírá šišky. Jejich syn Ludva jr. (Tomáš Vorel jr.) na statku s rodiči nebydlí a s otcem sedlačit odmítá. Vystudoval vysokou lesnickou, takže pracuje jako adjunkt v revíru Josefa Cvrka (Jiří Schmitzer) a bydlí na hájence uprostřed lesa, sám se svým psem. Po práci chodí střílet škodnou, když tu se jedné noci potká s divoženkou Anynou, vegetariánkou... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (298)

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je spíš takovej bonus pro ty, kteří byli zvědaví, jak to dopadlo s hrdiny Cesty z města. Sklepácký humor se bohužel dosti vytratil. Zbyly však původní postavy naštěstí hrané stejnými herci, takže návaznost dobrá. Pár dobrých vtipů, pohodová atmosféra a Polívka s Holubovou výborná dvojka. I když Vorel už není co býval, raději stokrát Cestu do lesa než do Babovřesk nebo na hřiště Okresního přeboru.60% ()

tomeek 

všechny recenze uživatele

Tady nefunguje absolutně nic. Postavy podivné, přehnané, kamera debilní (v záběrech na obličeje vám nos div nestrčí až do ksichtu), děj nulový, epizodky vymizí totálně do ztracena, většina z nich končí zatmívačkou a vůbec nic se nevyřeší. 110 minut záběrů na lesy s dementníma dialogama - viz hned první scéna - "Ahoj jelene, dobrý?" WTF. Jedna hvězda za semtam trefný frk. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Cesta z města se po dvanácti letech překlopila do Cesty do lesa a (ne)stálo to za to. Novodobá story Romea a Julie nepřináší nic nového, snad jen herecké příležitosti pro kamarádskou partičku. Rádoby výmluvné záběry na les postrádají osobitost, nekonzistence s prvním dílem je nejpalčivější při srovnání Hanákových etudek, které ve dvojce nemají žádnou pointu. Polívka a Holubová opakují po sté už mnohokrát viděné, Schmitzerova linka měla možná na víc, ale opět nedosáhla žádné pointy a tentokrát i ta Bára byla dost o ničem. Anna Linhartová měla svou hvězdnou chvilku, ale nestálo jí to ani za to pokračovat v Cestě domů... ()

bubun 

všechny recenze uživatele

Protože strašně nenávidím jedničku, čekala jsem, že mě bude dvojka srát ještě víc. Ale nestalo se. Jako jasně, sralo mě to taky, ale Cesta do lesa byla pro mě mnohem víc koukatelnější, než Cesta z města, kterou po pár minutách musím vypnout. Ta jednička má v sobě prostě pro mě něco tak neodbytně iritujícího, že ji ani po letech nedávám. Tohle bylo celkem snesitelný, ani ten Vorel mi tady tak moc nevadil, narozdíl od těch Gymplů, Vejšek a podobně. Možná je to i tím, že v Cestě do lesa nejsou ty otravné dementní písničky (ještě ke všemu zpívané falešně). Ani ta Schlezinger mi tu nepřišla tak nesympatická a herecky neschopná jako v jedničce. Asi si tenhle film znovu pouštět nebudu, ale rozhodně jsem to čekala horší. ()

PollyJean 

všechny recenze uživatele

Hmm. Zatímco Cesta z města vede do lesa, cesta filmů Tomáše Vorla má nezadržitelně sestupnou tendenci. Ne, že by tu nebylo pár hezkých obrázků, ale stejně tak si umí kamera celkem zcestně a nepříjemně zabruslit. Ne, že by myšlenky a postoje některých lidí ve filmu nebyly nesympatické, ale to, jakým způsobem jsou podané, je poměrně dost znevěrohodňuje. Ten karikaturní krátký skeč, který si sám režisér ve filmu střihne jako by byl trefnou charakteristikou... ()

Galerie (23)

Zajímavosti (11)

  • Film má být oslavou české krajiny. (Mr.Hudson)
  • Filmovalo se také v obci Mladotice. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama