Reklama

Reklama

Zakázané království

  • USA The Forbidden Kingdom (více)
Trailer 1

Jet Li a Jackie Chan se sešli v akčním pohádkovém příběhu ze starověké Číny. Mladý Jason Tripitikas miluje akční filmy, kde neohrožení kung-fu bojovníci bojují se zlem. Snímky ho zásobuje starý čínský obchodník Hop, který si chlapce oblíbí. Jednoho dne mu vypráví legendu o staré chrámové holi, která patřila už jeho starému otci. Jasona příběh okouzlí. Zanedlouho je Hopův obchod přepaden a stařec postřelen. Jason z rukou umírajícího převezme hůl a od té chvíle se nestačí divit... (TV Prima)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (494)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Jasně... Připouštím, že je celý film originální jen minimálně. Nadruhou stranu jsem ale ráda, že můžu říct, že to u tohohle filmečku vůbec nevadí! Jackie Chan (já toho chlapa miluju!!!) je v roli věčně opilého mistra dokonalý, velmi dobře mu sekunduje mlčenlivý Jet Li a když na to přijde, tak ani Michael "Shia" Angarano nebyl vůbec špatný. Film je plný monumentálních bojových scén - zvláště pak souboj mezi Jackiem a Jetem by se dal nazvat "soubojem dvou kung-fu bohů" s dokonale honosnou hudbou... Věřte mi, na ten prostě nezapomenete! Kromě tohoto souboje je tu však i mnoho a mnoho dalších, které vás možná nedostanou na kolena, ale alespoň vám nedovolí nesledovat je. Film je také plný nádherných záběrů, ať už jsou to nádherně zelené poletující listy nebo sněhově bílé květy višní, které kontrastují s temně černou oblohou. Poslední dobou mám pro čínské bojové umění slabost a tenhle příběh (nebo chcete-li velmi temná pohádka) je ho plná... Mně se to prostě šíleně líbí!!! ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Angarano sice není druhý Shia a Jet s Jackiem (ten obzvlášť) nekopou tak dobře jako před lety, ale to neznamená, že by byl The Forbidden Kingdom špatný film. Naopak, je to vcelku milá pohádka na sobotní odpoledne, která je mi svojí nadsázkou a částečnou ujetostí (Opičí král je těžký WTF) mnohem blizší než většina hrané produkce od Disneyho, v čele s překombinovanými Piráty z Karibiku a jinými přeplácanými zhůvěřilostmi. Minkoffův film si alespoň na nic nehraje a když už rozjede nějakou akční sekvenci (ať už s párem asiatů či Angaranem v hlavní roli), nezapře Woo-Pingovo vedení. A Yifei Liu je strašně sexy. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Není moc fanoušků kung-fu, kteří by nechtěli vidět vedle sebe Jackieho Chana a Jeta Li. I já jsem byl moc a moc zvědavý, jak se tyhle dvě ikony porvou v jednom filmu a to nejlépe spolu. Zakázané království je proto pro mě poměrně zklamání z tohoto pohledu. Jackie Chan se vrací ke své starší roli a opět neustále pije, aby se mohl rvát a vedle něj Jet Li se nechává maskovat do podoby opice a poskakuje jak nějaký maskot fotbalového týmu a klaun dohromady. Oba by si zasloužili více, ale budiž. Velké klišé o cestě nemehla ze světa lidí k záchraně fantastického světa Opičího krále je ohraná hra na oblíbené téma, ale naštěstí má slušné obsazení a pár hezkých šikmookých slečen. těm patří velké plus, protože jejich postavy jsou krásné a zajímavé. Hlavně ta dlouhovlasá potvora, to je opravdu něco ... Přes známé schéma a tupého Michaela Angaranona, kterému bych nevěřil ani nos mezi očima, jde překvapivě o poměrně zábavnou taškařici, která ale nedokáže uspokojit milovníky pořádné akce, kterou by si Jackie a Jet zasloužili. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Velmi slabý rozjezd (tuctová zápletka, takřka nulová atmosféra, nudný a nevýrazný Michael Angarano v hlavní roli), naštěstí od chvíle, kdy už jsou na scéně oba dva (jejich společný souboj filmu jednoznačně kraluje), začne poutavost snímku znatelně stoupat (i když je to pořád přinejlepším jen lehký nadprůměr v každém ohledu). Zakázané království je ucházející odpočinková záležitost na sobotní odpoledne, ale jako první (zásadní) společný projekt dvou filmových kung-fu legend je to bohužel celkem zbytečný a lehce zapomenutelný produkt a synonymum pro trestuhodně nevyužitý "herecký" potenciál. 60% ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

KINO/// Obsazení 10/10 Děj 9/10 Hudba 8/10 Efekty 9/10/// +Yifei Liu (mňam), Michal Angarano (není to sice druhý Shia, ale vsadil bych si na něj), Jet Li, vlastně všichni herci a jejich postavy, nádherný fantasy svět, kouzelný příběh, spousta akčních a bojových scén, různorodý soundtrack (evidentně snaha nekopírovat odjinud) -přeci jen boje mohly být trošku lepší, propojení světů mohlo být větší, hudební stránce chybý výrazný motiv, chtělo to na začátku a na konci víc scén z reálného světa (první trailer to sliboval)/// Teprve nyní jsem mohl po odchodu z kina prohlásit "tohle je zajisté nejlepší film, který jsem letos v kině viděl" Batman zklamal a zdá se že ani Max Payne a nový Bond tohle nezmění. Bez zábran se ale musím přiznat, že tomuto snímku trošku nadržuju. I když vlastně docela rád. V kině jsem se uplně tetelil a cítil jsem se maximálně happy. Už dlouho jsem čekal na snímek, ktery naservíruje parádní fantasy s oblíbenými herci a ke všemu v pěkném balení. Navíc když jsem viděl úvodní scénu, zdála se mi nějak povědomá a vzápětí mě došlo, že to má něco společného s Opičím hrálem. Seriál který dávali v 93 a od té doby jsem ho nespatřil. Nehledě na to, že film se dá připodobnit k Nekonečnému příběhu. Tomu se říká vražedná kombinace. Jediné co mě mrzí, že filmu chybý více scén z naší doby jak před vstupem do fantasy světa, tak i po návratu z něj. Vzájemná konfrontace právě těchto dvou světů je v jistím směru to nejzajímavější. Film má i tak spoustu skvělích momentů...a prostě jsem nadšenej./// Celkem 90%/// Viděno podruhé v TV 3.10.2009 ()

Galerie (114)

Zajímavosti (18)

  • Jackie Chan priznal, že sa mu s Jet Lim pracovalo veľmi dobre. Ich bojové scény sa natáčali rýchlo a hladko. (Greenpeacak)
  • Pred začiatkom natáčania si celé obsadenie upravilo kostýmy a prečítalo scenár. Niektoré dialógy boli upravené tak, aby vyhovovali schopnostiam rôznych hercov hovoriť anglicky, keďže väčšina hercov mala angličtinu ako svoj druhý jazyk. (Zeker)
  • Jackieho replika o prázdném a plném šálku čaje je známé buddhistické rčení. (Vojcl)

Související novinky

Del Toro, Cameron, Gaiman a... Opičí král?

Del Toro, Cameron, Gaiman a... Opičí král?

12.03.2011

Než přejdeme ke slavným jménům v titulku, znáte Zhanga Jizhonga (foto)? Já vím, že ne. Je to zřejmě nejvlivnější čínský televizní producent, který platí především za mistra historických a fantasy… (více)

Jackie točí, Woo odpočívá

Jackie točí, Woo odpočívá

14.04.2009

Co nového v Asii? Takhle před rokem mělo premiéru Zakázané království. A Jackie Chan si opět navlékl historický kostým a vydal se na cestu plnou nástrah a kung-fu soubojů. Historický epos Big Soldier… (více)

Asie opět nabízí kung-fu a horor

Asie opět nabízí kung-fu a horor

06.11.2008

Dva tvůrci z Dálného Východu, byť naprosto odlišného zaměření, vládnou dnešní novince. Nejdřív je tady neúnavný, nezastavitelný a nestárnoucí (no dobrá, to poslední není tak docela pravda) Jackie… (více)

Souboj akčních velikánů

Souboj akčních velikánů

11.01.2008

Tak tohle je stoprocentní kachna, a i kdyby náhodou ne, sotva se někdy podobný projekt dočká realizace. Zní to však natolik zábavně, že se s vámi o tu představu musíme podělit. Co napsat na úvod?… (více)

Reklama

Reklama