Reklama

Reklama

Krvavá laguna

  • Austrálie Black Water (více)
Trailer

Grace, Adam a Lee se po vánočních svátcích strávených u matky v severní Austrálii rozhodnou užít si dva týdny volna a navštíví Krokodýlí zábavní park v Ainsley. Na další den si vyberou plavbu po řece s heslem: “Poznejte divočinu, ulovte rybu.“ Lov ryb si moc neužijí, neboť se z lovců stane kořist jednoho krokodýla. Musí se dostat ze složité situace a zůstat naživu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (206)

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Rozhodně musím pochválit prostředí, ve kterém se film odehrává. Na tohle já opravdu slyším a v Krvavé laguně je fakt úchvatné, byť se film v podstatě odehrává jen na pár metrech čtverečních. Další v řadě je samotný krokodýl, velmi kvituji, že se tam moc neobjevoval, že ta atmosféra a napětí byly vytvářeny povětšinou jen docela dobrým střihem a kamerou. Nop a když se pak nakonec objevil, bylo to velmi realistické. Asi tři momenty s krokodýlem jsou fakt dost mrazivé. Plus k tomu výborný nápad s noční scénou, ta je naprosto parádní. Dojem trochu sráží obe ženské postavy, docela dobře to v komentáři vystihl Enšpígl. Ale jinak docela slušný (možná až překvapivě) krokodýlí filmeček, kde to krásně křupe... ()

Žralok 

všechny recenze uživatele

Ne moc známej, ale pěknej Australskej thriller s mořským krokodýlem. Čtyřčlenná skupina se vydává na dobrodružnou cestu Austraskými mokřinami. Shodou nešťastných událostí se ale ocitají na stromě bez možnosti útěku a pod nimi obrovský a hladový krokodýl. Atmosféra by se doslova dala krájet. Založeno na skutečných událostech. Před několika lety se tento zážitek stal skupině turistů. I když samotný příběh je silně pozměněn. To však snímku neubírá na působivosti. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době se ke mě dostal horor ve kterém nejde o litry krve a desítky utržených končetin ale o napětí a strach z toho co nevidíme. Film hodně připomíná "Otevřené moře", jelikož i zde se jedná o inspiraci skutečným příběhem (alespoň se to píše v titulcích) a i když se mi tento film líbil více má v sobě všechny klady i zápory, které měl již zmiňovaný snímek. Klady jsou rozhodně v napětí, jelikož je zde spousta okamžiků, kdy by se dalo napětí krájet ale v pozdějších fázích se dokola opakují stejné situace (někdo jde kvůli něčemu do vody a zaútočí na něj krokodýl). Pochvalu si jistě zaslouží i herci, kteří jsou ve svých rolích poměrně přesvědčivý a divák se s nimi dokáže stotožnit. Největším lákadlem snímku je ale zcela jistě monstrum, které na lidské nebožáky útočí. V tomto případě se jedná o krokodýla a scény s ním patří k tomu nejlepšímu co film nabízí. Je sice pravda, že ve většině případů ho divák ani hrdinové nevidí ale když už se ukáže rozhodně nevypadá jako nějaká rozpohybovaná gumová hračka ale sakra reálně a občas jsem si říkal jak to tvůrci a hlavně herci dokázali natočit zvláště co se týká posledních cca deseti minut. Ale i když jsou některé scény doslova strhující psal jsem zde i o záporech. Filmu bych vytknul jeho (i přes krátkou stopáž) občasnou zdlouhavost a některé zbytečné rozhovory mezi hrdiny, které průběh děje zbytečně zpomalují a ubírají mu na napětí. Ale i tak se jedná o slušný snímek, který má v sobě více napětí než 90% současných hororů. Pokud se vám líbilo "Otevřené moře" a nemáte nic proti krokodýlům tak si minimálně 1* připočtěte. ()

dawe04 

všechny recenze uživatele

Třetí jízda s nenažraným plazem z trojice krokodýlích filmů z roku ´07. A také ta nejlepší. Krvavá Laguna je rozhodně nejpomalejší, akce je umírněna na minimum. Což ale vůbec nevadí, film tak dostává rozměr hororvého dramatu. A to kvůli výborným hercům, temné atmosféry a slušného scénáře. Minimáně dvě scény, při kterých jsem měl žaludek až v krku, nejrealističtější krokodýl, co jsem zatím viděl (mimo dokumenty National Geographic a zoo), ale chápu, že to pomalé plynutí snímku může odradit. ()

humanbeing 

všechny recenze uživatele

Black Water mě překvapil především tím, jak se mu povedlo navodit pocit realismu. Na zvířecí horror tu neumírá moc lidí, ale zato je tu pečlivě vytvářeno napětí, které film úspěšně zužitkovává v několika poloinfarktových situacích. Přesně takhle si představuju, kam by se měly vydat zvířecí horrory. Ale doufám, že ne úplně všechny - bez zábavných béček jako Frankenfish by to nebylo úplně ono... ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Rodrigo Balartza a Maeve Dermody získali ceny AFI za nejlepší střih a nejlepší herečku ve vedlejší roli. (Terva)
  • Natáčení probíhalo převážně v Sydney v obchodní čtvrti zvané Oatley. (Terva)
  • Na festivalu Undergroundového filmu v Melbourne byly snímku uděleny dvě ceny, které si odnesli John Biggins za nejlepší kameru a David Nerlich a Andrew Traucki za nejlepší režii. (Terva)

Reklama

Reklama