Reklama

Reklama

Krvavá laguna

  • Austrálie Black Water (více)
Trailer

Grace, Adam a Lee se po vánočních svátcích strávených u matky v severní Austrálii rozhodnou užít si dva týdny volna a navštíví Krokodýlí zábavní park v Ainsley. Na další den si vyberou plavbu po řece s heslem: “Poznejte divočinu, ulovte rybu.“ Lov ryb si moc neužijí, neboť se z lovců stane kořist jednoho krokodýla. Musí se dostat ze složité situace a zůstat naživu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (206)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Prvotina jedna báseň a zároveň přímý důkaz faktu, že zdařilý film nevyžaduje ani tak vysoký rozpočet, jako spíš hlavně dobrý nápad, přesvědčivé herce a schopného režiséra. Film syrový, realistický, uvěřitelný, a přitom prostý takové té nízkorozpočtové amatérské patiny, která podobné kousky často degraduje, hlavně po vizuální stránce. Je úžasné, že většina děje je o útočícím přerostlém krokoušovi a rejža ho ani jednou pořádně neukáže, ovšem aniž by se přitom divák cítil podfouknutý. A dlabu na poněkud podivné chování dravce, byl jsem napnutý a o to přece v první řadě šlo. P.S.: Je s podivem, že stejný rejža natočí za tři roky ještě působivější pecku, aby pak o dalších dvanáct let později natočil tak ubohou podprůměrnou hovadinu. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Příběh tří lidí uvězněných daleko od lidí, uprostřed vodní plochy, ovládané krvežíznivým krokodýlem, který čeká na každý chybný krok svých obětí. Prožívala jsem s těmi lidmi všechnu tu hrůzu, strach o život i to, jak se nakonec vzchopili a obětovali jeden pro druhého. Velmi dobře natočeno, pro mě jeden z nelepších příběhů s tímhle námětem. ()

Reklama

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Najlepšia a najzaujímavejšia časť takýchto filmov je pre mňa vždy tá, kde človek je zahnaný do úzkych predátorom. Je veľmi osviežuúce pripomenúť si, že nie sme pánmi každej situácie, aspoň čo sa týka zvierat. Zametáme s tými slabými a bezbrannými, ale tie nebezpečné z nás urobia fašírku akonáhle sa ocitneme v ich prirodzenom prostredí a bez zbraní. Sme len smiešni a úbohí nafúkanci, a to platí či už film bol, alebo nebol vymakaný k dokonalosti. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Dlouze přemýšlím, v kterém hororu mi bylo sympatické "krvelačné" zvíře, které všechny ohrožovalo, na rozdíl od hlavních hrdinů. Došla jsem k názoru, že sympatický krokodýl v Krvavé laguně je zřejmě tím jediným. Myslím, že pokud by rozuměl a naslouchal jen něčemu z té záplavy naprosto klišovitých a často až trapných dialogů, které jeho oběti při pobytu na stromě pronášely, rozchechtal by se na celé kolo a smíchy by sebou začal plácat ve vodě. Mdlý a nezáživný děj, spolu se scénáristickou stránkou dokázaly film velmi zdatně zcela potopit. SPOILER Nejlepší scéna pro mě je, kdy krokodýl v začátku filmu napadne chlapíka a poté, když si zbylé slečny myslí, že už je pryč, tak se před nimi vynoří, s mužem v tlamě, chvíli se na ně dívá a poté zmizí v hlubinách. KONEC SPOILERU. Závěr je poměrně vlažný a žádné překvapení se nekoná. Zato však scéna, v níž to přeživší doslova "zabila", mě dokázala naplnit jistým vztekem a vyvolala ve mně touhu po odplatě:) ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Pojetím odlišné od Rogue, kvalitativně nakonec tak nějak srovnatelné. Zatímco Rogue totiž ve své béčkové kategorii body získávalo, Black Water v žánru realistického hororu říznutého psychologií pár bodů vinou několika nelogičností ztrácí. Přesto opět v žánru něco nevídaného, napínavého a na pár místech vyloženě výborného (scéna s bouří a praskání vy víte čeho, tichý výjezd z vody atd.). ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo převážně v Sydney v obchodní čtvrti zvané Oatley. (Terva)
  • Film je inspirovaný skutečnými událostmi útoků krokodýlů v Severní Austrálii z roku 2003. (Terva)
  • Rodrigo Balartza a Maeve Dermody získali ceny AFI za nejlepší střih a nejlepší herečku ve vedlejší roli. (Terva)

Reklama

Reklama