Reklama

Reklama

Devítky

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Gary sa rozišiel s priateľkou a pri pálení jej vecí to preženie s horľavinami. Vzápätí sa opije, šoféruje, vezme si crack a nakoniec havaruje. Vytriezvie až v nemocnici. Súd mu nariadi domáce väzenie, na ktoré má dohliadať optimistická novinárka Margaret. Presťahuje ho do dočasne prázdneho domu, pretože jeho majiteľ, spisovateľ, je na turné v Kanade. Gary sa zoznámi so Sarah – atraktívnou, zdanlivo spokojnou susedkou. Aj priateľstvo s Margaret sa zdarne vyvíja. Lenže... Dejú sa prečudesné veci – Greg nachádza zápisky a vôbec si nevie spomenúť, že ich napísal, počuje hlasy. Je naozaj Garym, alebo je niekým celkom iným? A to je len začiatok... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (246)

Lischai 

všechny recenze uživatele

Lidé jsou "sedmičky", Bůh je "desítka". Podívejme se na příběhy "devítek": scenáristů, tvůrců videoher a podobné verbeže. -- Až sem zajímavý námět, dále už je to ale bohužel jenom horší. The Nines je epizodický film, ve kterém postupně sledujeme tři životní příběhy "devítek", které gradují k pointě celého filmu. Ta je ovšem velmi... svérázná. Na závěr si sice řeknete "aha, to bych nečekal", ale do půl hodiny nevíte, že jste film viděli. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Sci-fi nepatří mezi žánry, na které se tak často dívám, tak přece po sobě ani nemůžu chtít, abych všechno do detailů pochopila. Je to film, který dám do šuplíku s názvem "velmi zvláštní příběh" a možná na něj někdy v budoucnu mrknu znovu i když o tom dost pochybuju. Proč dávám tedy čtyřku? Protože je to přece jen snímek, který rozhodně nepovažuji za průměr už jen z toho prostého důvodu, že nutí člověka k přemýšlení. Pak se mně líbil i po vizuální stránce a v neposlední řadě bych chtěla Ryanovi říct : "nevěděla jsem, že jsi tak dobrej !" ()

Reklama

Wysch 

všechny recenze uživatele

Moc zajímavý počin nezávislé ruky. Pozor!! Film není prvoplánově chytrým filmem. Jeho rozměr a myšlenka nepatří k zrovna překvapivým faktorům, originalitou film taky příliš netočí, přesto je to hodně silný a inteligentní snímek, který kombinuje chronologii příběhů rozhozenou do stran, práce s vizuálnem doplňuje práci s audiem (např. zpívající Hope Davis), scénář se skládá prvotně ze tří příběhů, ale nejsou důležité, důležitý je ten čtvrtý a finální. Pokud si divák při sledování všímá určitých detailů, je potěšen ve chvíli, kdy se objeví poprvé název "knowing", potom chytá stéblo a film se pro něj stává už jen příběhem, který musí dosledovat. Proto Devítky nejsou primárně a prvoplánově směřovány do žánru inteligentních filmů. Nedají se srovnávat s Donniem, Butterfly a podobnými filmy. Tady totiž není důležitá práce s časem, ale práce s divákem a alternací vesmíru. Úkolem režiséra nebylo překvapit zdrcující pointou. Pointa Devítek totiž vůbec překvapivá není, je ale logickým vyústěním příběhu a zasluhuje drobný potlesk. Zpočátku se zdá, že film přeroste nezávislou režisérskou hlavu, ale teprve časem zjišťuješ, že tomu tak není a režie to zmákla zkormidlovat na jedničku. Rozhodně se dá film pochopit po první produkci, resp. ještě během ní, není to účelově chytrý film, má za úkol jen pobavit, což se mu komorní atmosférou a skvělými herci opravdu daří. Ryan Reynolds je přesný, bez chyby a úděsně výborný. Začínám ho nemít rád, protože mě nepřekvapuje chybami (pokud nepočítám úlety na začátku kariéry). [DVD] dávám DEVÍTKU z deseti. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Po skončení The 9´s som sa len pousmial a nechápavo krútil hlavou ako dokonale ma dokázal John August "opiť rožkom":) Viac krát mi to pripomenulo film 23, ale celkovou kvalitou ho ďaleko prevyšuje. Tá filozofická rovina tak trochu koketovala s trápnosťou ( to som si uvedomil po skončení filmu), hoci zaujímavých myšlienok tu bolo neúrekom to je fakt. Možno to je celé prázdna bublina (čo si aj myslím), ale natočená s takou invenciou a ľahkosťou, že by som zvládal sa na ňu pozerať aj štyri hodiny:) ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Jej, wau, ach, toto bol už aký pekný film. Pozerám na to malé hodnotenie, vypuľujem oči ale číslice sa nejako nemenia. Pokiaľ chcete pozerať tento nádherný výtvor, musíte si pripraviť otvorenú myseľ nasatelitované uši a hlavne otvorené oči. Dej je spočiatku obyčajný, ale keď sa dostanete k bodu, kde sa konečne začneme dozvedať o hlavnom hrdinovi, príbeh sa začína meniť. Neviete sa dočkať, kedy budú vaše otázky zodpovedané. Odpovede sa vám dostávajú postupne, pomaličky, aby ste ani ná sekundu neodišli(čo je mimochodom skvelý ťah scenáristu). Herci sú úžasní, nadpozemskí, ja neviem ale Ryan a Mellisa a Hope je úžasná kominácia. Tak Ryan je dokonalý, ako naozaj. Otvorené ústa som mala, keď som to dopozerala. Scenár je krásny, umne spracovaný. Režisérska práca jednoducho úžasná a hudba je hudba.Nádherný film s krásnym koncom si nezaslúži nič iné ako 100% ()

Galerie (5)

Zajímavosti (5)

  • V tretej časti filmu ("Knowing") je na poznávacej značke Gabrielovho auta napísané 54P-X63. Súčet 5+4 a 6+3 je deväť a P a X sú od seba v abecede vzdialené deväť miest. (Abiosis)
  • Dom, v ktorom sa Gary zdržiava a Gavin žije, je skutočný dom režiséra Johna Augusta. (Abiosis)

Reklama

Reklama