Reklama

Reklama

Devítky

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Gary sa rozišiel s priateľkou a pri pálení jej vecí to preženie s horľavinami. Vzápätí sa opije, šoféruje, vezme si crack a nakoniec havaruje. Vytriezvie až v nemocnici. Súd mu nariadi domáce väzenie, na ktoré má dohliadať optimistická novinárka Margaret. Presťahuje ho do dočasne prázdneho domu, pretože jeho majiteľ, spisovateľ, je na turné v Kanade. Gary sa zoznámi so Sarah – atraktívnou, zdanlivo spokojnou susedkou. Aj priateľstvo s Margaret sa zdarne vyvíja. Lenže... Dejú sa prečudesné veci – Greg nachádza zápisky a vôbec si nevie spomenúť, že ich napísal, počuje hlasy. Je naozaj Garym, alebo je niekým celkom iným? A to je len začiatok... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (245)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Celý film má docela zajímavý nápad, který se v některých chvílích mění do docela lynchovského stylu, jenže jak se ukazuje, tohle není tak neproniknutelný snímek. Naopak, i když Ryan Reynolds může být postavou spíše odpuzující, někomu vadí z principu, mně opět dokazuje, že když chce a má dobrého režiséra, dokáže zahrát zajímavě. To se potvrdilo i ve snímku "Devítky", který mě pro svou zajímavou atmosféru, napětí a přesto určité lidské pojetí mě celkem zaujalo. Není to velký film, není to film, který ovlivnil můj život, ale díval jsem se na něj minimálně se zaujetím. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Po Man From Earth nic nového pod sluncem, přesto ale nápadité a pozoruhodně svěží. Od úvodní zašmodrchanosti v ději až po jemné rozplétání nitek dramatických příběhů se jedná o citlivý film, jehož uměleckou hodnotu ocení nejeden zhýčkaný divák. Další srovnání se nabízí např. s Inception, kdy film ve svém jádru není ani zdaleka tak složitý, jak se navenek snaží působit. Vůbec ne, holt si jej akorát každý přebere po svém s tím, že hlavní pointa se neztratí nikomu. Neměla by... Jinak slova chvály na Reynoldse už mě vážně nebaví pět stále dokola :-). August natočil snímek, který se na DVD neztratí ani v prosinci - howgh. ()

Reklama

Tommy987 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé, rozhodne zaujímavé. Podobné puzzlovité soft-mind-fuck záležitosti stoja väčšinou len na atmosfére a pointe (u The Nines tieto atribúty fungujú na výbornú), no v tomto prípade by film relatívne obstál aj v prípade, keby pointa bola aj menej funkčná či menej jasná. Ťažko sa o tom píše, aby toho človek príliš veľa nevyzradil, no výborne sa tu tematizuje vnímanie reality, resp. možnosť fungovania viacerých realít, pričom sa to celé zameriava na svet médií a televízie. V rozprávaní sa postupne dostávame od "reálneho" príbehu (bez kamier) o hercovi k príbehu o tvorcovi televízneho seriálu, ktorý je poňatý vo forme reality show, až k samotnému seriálu. Celé to potom spája nielen rovnaké herecké obsadenie vo všetkých častiach, ale aj (zo začiatku len tušená) vnútorná prepojenosť skrz hlavnú "pointu" filmu. Tento film si priam koleduje o hodnotenie 9 / 10 a aj ho odo mňa dostane. Predsa len, Donnie Darko či Southland Tales to nie je... ()

fallangell 

všechny recenze uživatele

Devitkou jsme kazdy z nas, staci si uvedomit kdy si muzeme vytvorit vlastni svet. A nemusime byt zrovna programatory aby jsme meli pristup ke kodu. Staci si jen lehnout do postele, prikryt se a byt mozna trochu unaveny. Pak uz je to jen na nas a nasem podvedomi. Desitka je pak ten kdo stvoril svet, ve kterem zijeme pote, co se zase probudime. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Deviatky je film, ktorý dokáže na začiatku chytiť, rýchlo uviesť zápletku a diváka udržať do konca v napätí. Potom ani tak nezáleží na tom, či ste s onou veľkou pointou spokojní, pretože ste sa nenudili a nesledovali čas. Deviatky treba brať ako metaforu života scenáristov seriálov a videohier, ktorí vytvárajú nové svety s postavami, ktoré môžu kedykoľvek odstrániť, alebo seriál (nový svet) rovno zrušiť. Takže až zas tak prvoplánovo mysteriózny tento nezávislý/béčkový/mainstreamový film nie je. Za odvahu niečo podobné natočiť dávam vyššie hodnotenie, režisérsky je to trochu odfláknuté. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (5)

  • V tretej časti filmu ("Knowing") je na poznávacej značke Gabrielovho auta napísané 54P-X63. Súčet 5+4 a 6+3 je deväť a P a X sú od seba v abecede vzdialené deväť miest. (Abiosis)

Reklama

Reklama