Reklama

Reklama

Devítky

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Gary sa rozišiel s priateľkou a pri pálení jej vecí to preženie s horľavinami. Vzápätí sa opije, šoféruje, vezme si crack a nakoniec havaruje. Vytriezvie až v nemocnici. Súd mu nariadi domáce väzenie, na ktoré má dohliadať optimistická novinárka Margaret. Presťahuje ho do dočasne prázdneho domu, pretože jeho majiteľ, spisovateľ, je na turné v Kanade. Gary sa zoznámi so Sarah – atraktívnou, zdanlivo spokojnou susedkou. Aj priateľstvo s Margaret sa zdarne vyvíja. Lenže... Dejú sa prečudesné veci – Greg nachádza zápisky a vôbec si nevie spomenúť, že ich napísal, počuje hlasy. Je naozaj Garym, alebo je niekým celkom iným? A to je len začiatok... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (245)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Po skončení The 9´s som sa len pousmial a nechápavo krútil hlavou ako dokonale ma dokázal John August "opiť rožkom":) Viac krát mi to pripomenulo film 23, ale celkovou kvalitou ho ďaleko prevyšuje. Tá filozofická rovina tak trochu koketovala s trápnosťou ( to som si uvedomil po skončení filmu), hoci zaujímavých myšlienok tu bolo neúrekom to je fakt. Možno to je celé prázdna bublina (čo si aj myslím), ale natočená s takou invenciou a ľahkosťou, že by som zvládal sa na ňu pozerať aj štyri hodiny:) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Celý film má docela zajímavý nápad, který se v některých chvílích mění do docela lynchovského stylu, jenže jak se ukazuje, tohle není tak neproniknutelný snímek. Naopak, i když Ryan Reynolds může být postavou spíše odpuzující, někomu vadí z principu, mně opět dokazuje, že když chce a má dobrého režiséra, dokáže zahrát zajímavě. To se potvrdilo i ve snímku "Devítky", který mě pro svou zajímavou atmosféru, napětí a přesto určité lidské pojetí mě celkem zaujalo. Není to velký film, není to film, který ovlivnil můj život, ale díval jsem se na něj minimálně se zaujetím. ()

Reklama

Adrian 

všechny recenze uživatele

Maly film o velkych veciach upriamujuci pozornost na dolezitost malych zakladnych prvkov. Pointa je jednoducha a zaroven precitenim krasna (tak ako v skutocnosti vsetko krasne prichadza z jednoduchosti). Z citu prichadza "experience" a sedej kore tu je zase poskytnuta radost z "knowing" v podobe dalsich tem, ktorych sa pribeh dotyka. A tak ako stav mysle "nemyslim na nic" je zaroven uz aj myslenim, tak aj ponaranie sa do deja filmu a hladajuc alternativy moznych dalsich vysvetleni je imho iba inou verziou toho, pred cim film svojim pribehom zdviha vystrazny prst. Preto pozrite, precitte a zacnite pomahat s varenim :) ... 9/10 ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

je to dobře natočené, skvěle zahrané a dobře se na to kouká, ale u takového filmu musí být scénář propracovanej do nejmenšího detailu, na můj vkus tam bylo děr až moc... Bohužel, jinak by se mi "devítky" určitě dost líbily... Takhle je to jenom za tři, ale na závěr ve třetí části rozhodně koukalo velmi dobře. Tak nakonec přidávám i tu čtvrtou ()

castor 

všechny recenze uživatele

Schizofrenního nášupu bez předešlého varování si za oceánem docela cení.. Zprvu to vypadá jako žánrový mixační pult, záhy nám z toho vybublává fakt, že debutujícímu režisérovi a scénáristovi Johnu Augustovi všechno přerůstá přes hlavu. Poměrné náročný projekt je jednoduše trojicí příběhů, které jsou zdánlivě pospojovány tím, že se ve všech objevují tři stejní herci. Až komorní atmosféra rozplétá poněkud bizardní situace a divák, co si během projekce rád odskakuje na záchod, z toho ve finále bude mít ještě větší guláš. Interpretace se asi budou lišit (zejména pro ty, kteří budou mít náladu i odvahu pustit si to celé znovu). Každopádně mnohdy podceňovaný Ryan Reynolds (ano, ten zasnoubený se Scarlett Johansson) boduje, prakticky nesleze z plátna a upřímně má vždycky co nabídnout. Potěší i herecky rostoucí Elle Fanning (Babel, Reservation Road), nebojácně šlapajíc na paty své starší sestře Dakotě (Muž v ohni, Válka světů). Prostě se nebojte přemýšlet – třeba vám to ve finále bude stejně k ničemu. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (5)

  • Hlas kameramana, ktorý kladie otázky v druhej časti filmu ("Reality Television"), patrí režisérovi Johnovi Augustovi. (Abiosis)
  • Dom, v ktorom sa Gary zdržiava a Gavin žije, je skutočný dom režiséra Johna Augusta. (Abiosis)

Reklama

Reklama