Reklama

Reklama

Hrdinové války

  • Čína Ji jie hao (více)
Trailer

Obsahy(1)

Pojďte s námi do roku 1948, kdy celou zemí lomcuje občanská válka. Gu je velitelem deváté divize a má za úkol až do odvolání bránit určené území. Rádio mlčí dlouhé desítky hodin, náboje docházejí, kamarádi odcházejí, trpělivost mizí. V žáru bitvy však velitel přeslechne rozkaz k ústupu a nechce věřit svému poručíkovi, že opravdu zazněl. Rádio utichlo a Gu je rozhodnut bojovat do posledního dechu. Všichni jeho kamarádi padnou a on je zajat nepřítelem. Je hnán touhou zjistit, jak to tenkrát bylo. A říct jednou světu, že jeho kamarádi byli do jednoho velcí hrdinové. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Jo!! Paráda!! A ve druhém díle bude hrdinná Lidová armáda sebeobětavě a se strašlivými ztrátami rozjíždět tankama ty zasrané kontrarevoluční reakcionáře na náměstí Nebeského klidu. Bude to masakr, bude to ve 3D a totálně to ovládne místní topky. Nezletilí retardi by si dneska evidentně vyhonili i u oslavného filmu o Hitlerovi, hlavně když to bude krvavé, brutální a akční! Ještě k tomu měl ťamanský ústřední výbor spáchat nějakou výživnou počítačovou hru, třeba Volání dutých - Mise Kuomintang. Heil Mao Ce-tung!! ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Zručně natočené bitevní scény holt nejsou všechno. A že jsou krutější než v Ryanovi nebo Poutech války? No a? Jasně, tak třeba dva vojáci plazící se mezi roztrhanými těly, to je jistě pořádné maso, ale kdyby ono tam zároveň bylo alespoň nějaké napěti, kdyby postavy nebyly hloupě šablonovité, kdyby děj byl zajímavější... Takhle musím konstatovat: "Nuudaa." ()

Reklama

Adrian 

všechny recenze uživatele

Pribeh zasadeny do obdobia cinskej obciankej vojny medzi Cinskou ludovou armodou (CLA) a prislusnikmi KMT, sledujucu prevazne osudy 9. brigady CLA. Stedry rozpocet zo strany cinskej vlady umoznil nielen dnes uz typicky " Private Ryan vizualny look", ale i rozmachle ponatie samotnych bojovych sekvencii, na cinske pomery kvalitne prevedene (dynamika, ako i orientacia v priestore), pricom vyobrazenou krutostou prekonavaju aj spomenuteho Ryana i korejske Taegukgi. Sympatickym zistenim je, ze reziser Feng Xiaogang vsadil viac na humanisticky podton ako na patriotizmus. Ovsem stale sme este v cinskom filme financovanom cinskou vladou, cize bolo by naivne si mysliet, ze by film neobsahoval "reklamne" pomrkavanie na propagaciu vlastnych kvalit. Charekteristickou crtou celeho filmu je bezpohlavnost, resp. zamer pacit sa vsetkym. Feng si bol dobre vedomy, ze kritikou strany by akurat dosiahol zakaz vlastnej cinosti a tak zvolil zlatu strednu cestu a to nielen v narodnom meradle, ale i s ohladom na zahranicne publikum - cast filmu sa totiz odohrava aj v korejskej vojne, je tu pritomny i zastupca americkeho vojstva. Rovnako aj v tychto pasazach reziser nezainteresovane systemom "nikto nie je zly" s odstupom prechadza vyvojom udalosti. Assembly je politicky korektny, kritkou nevyhrany komercny produkt s precizne odvedenymi bojovymi sekvenciami, so snahou orientovat sa rovnym dielom na domace ako i zahranicne publikum. 7/10 ()

BS 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně byl tohle snad první pořádný kontakt s čínskou produkcí (nepočítám-li těch pár filmů, které vznikaly v koprodukci s Hong-Kongem). Assembly se odehrává ve třech obdobích: Občanská válka v Číně, Korejská válka a poté život po válce. Válečné scény jsou natočeny precizně a určitě dost lidem připomenou Ryana, či Band of Brothers. Pasáž odehrávající se v Korejské válce je oproti tomu roztahanějšá a pořádné akce se nedočkáme. FInální part o hledání spolubojovníků už je jen jakousi nastavovanou patetickou kaší, která sráží dojem z filmu prudce dolů. Ale nebojte film byl evidentně připravován i pro západní trh, takže se žadných propagandistických šíleností nedočkáte. Škoda, že moje první zkušenost s čínským filmem nedopadla lépe. ()

ArdathBay 

všechny recenze uživatele

Válečné scény jsou bez diskuze dechberoucí a hyperrealisticky explicitní, přehledné a dobře se v nich orientuje. Ryanův look je dnes skoro standardem a pořád se na to dobře kouká. Snímek je natočen v Číně a za jejich peníze, takže je jasné, že musí být politicky korektní, ale naštěstí propaganda je znát - politruk je nejdůležitější voják v rotě. Naštěstí to není zase tak znát. Boj hlavního hrdiny za uznání padlých kamarádů za hrdiny tvoří většinu stopáže a tady film může nudit. Trochu. I pro to čtyři hvězdy. Kdo má rád válečné filmy, neměl by "Assembly" minout. A kdo má domácí kino nechť si přidá pár bodíků :) ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Snímek byl natočen na motivy románu "Guan Si", který napsal scénárista filmu Liu Heng v roce 1992. (Terva)
  • Herec Zhang Hanyu v roce 2008 získal cenu Golden Horse v kategorii nejlepší herec. V roce 2009 zvítězil film na čínském filmovém festivalu Sto květin. V roce 2008 získal prestižní čínskou cenu Zlatý kohout v kategorii nejlepší film. Mezinárodní filmový festival v Pchjongjangu udělil snímku dvě hlavní ceny, a to v kategorii nejlepší kamera (Lü Yue) a nejlepší režie (Feng Xiaogang). (Terva)

Reklama

Reklama