Reklama

Reklama

Hrdinové války

  • Čína Ji jie hao (více)
Trailer

Obsahy(1)

Pojďte s námi do roku 1948, kdy celou zemí lomcuje občanská válka. Gu je velitelem deváté divize a má za úkol až do odvolání bránit určené území. Rádio mlčí dlouhé desítky hodin, náboje docházejí, kamarádi odcházejí, trpělivost mizí. V žáru bitvy však velitel přeslechne rozkaz k ústupu a nechce věřit svému poručíkovi, že opravdu zazněl. Rádio utichlo a Gu je rozhodnut bojovat do posledního dechu. Všichni jeho kamarádi padnou a on je zajat nepřítelem. Je hnán touhou zjistit, jak to tenkrát bylo. A říct jednou světu, že jeho kamarádi byli do jednoho velcí hrdinové. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (133)

BS 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně byl tohle snad první pořádný kontakt s čínskou produkcí (nepočítám-li těch pár filmů, které vznikaly v koprodukci s Hong-Kongem). Assembly se odehrává ve třech obdobích: Občanská válka v Číně, Korejská válka a poté život po válce. Válečné scény jsou natočeny precizně a určitě dost lidem připomenou Ryana, či Band of Brothers. Pasáž odehrávající se v Korejské válce je oproti tomu roztahanějšá a pořádné akce se nedočkáme. FInální part o hledání spolubojovníků už je jen jakousi nastavovanou patetickou kaší, která sráží dojem z filmu prudce dolů. Ale nebojte film byl evidentně připravován i pro západní trh, takže se žadných propagandistických šíleností nedočkáte. Škoda, že moje první zkušenost s čínským filmem nedopadla lépe. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Strašně bych si přál, kdyby se ten film mohl rozseknout na dvě poloviny. Ta první byla za jasných pět hvězd, ta druhá, neskutečně utahaná, se blížila odpadu. První hodinu jsem snad ani nemrkal a valil oči na typickou brutální rákosnickou řežbu, kde celou bitvu (!dokonale! udělanou) přežije jediný voják. Genialita. A pak zklamání z nekonečných keců a sebelitování. 60% ()

Reklama

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch filmů, které chtějí být o všem a rády by na zpracovávanou problematiku nahlíželi z mnoha úhlů, ale ve výsledku jsou o ničem a místo názorové pestrosti nabízejí akorát názorovou nečitelnost a snad až strach zaujmout nějaký postoj. Mrtvolné je to tedy od začátku do konce, ale chápu, že milovníci žánru vezmou za vděk každým bumtaratatáním, které si alespoň trochu vzalo příklad z kombinace syrovosti a nažehlenosti Ryana. I když je v každém záběru vidět, že tolik peněz jako hoši od Spielberga tvůrci Hrdinů války po kapsách neměli. _____ P.S: Proč se útok na zákopy vedl nejprve očividně slabě vyzbrojenými pěšáky a až poté, co byli tito "nečekaně" pobiti, vyjely do boje i tanky? WTF?!) ()

Raven0 

všechny recenze uživatele

Akční scény výborné. Ale to bude asi tak vše... Vše ostatní je silný podprůměr. Film nemá skoro žádnou návaznost, poskakuje z jednoho bodu do druhého, bez nějaké ucelenější logiky. Navíc divák, který se příliš neorientuje v nedávné historii Číny, bude dost zmaten a nebude asi dost dobře vědět, kdo s kým vlastně bojuje. Já sám jsem se občas ztrácel. No a hrdinské kecy a vlastenecké, propagandou smrdící proslovy ke konci filmu, diváka pomalu urážejí a znechucují... Ale to už tu napsal snad každý :-) ()

cab 

všechny recenze uživatele

Obcanska valka v Cine po druhe svetove valce a velitel Gu ma instrukce branit svoje pozice az do odvolani, ktere stale nezaznelo, i pres domnenku jednoho clena tymu, vsichni setrvavaji na svych pozicich a postupne take umiraji krome zmineneho velitele. Nasledne zraneni, zajeti a hledani svych kamaradu je dlouhou cestou k vyjasneni svemu nevericimu okoli, ze jeho kamaradi hrdinsky padli a nikde o tom neni ani zminky. Drama o vnitrnim boji cloveka pro ktereho nema skoro nikdo pochopeni se vyznacuje jeho houzevnatosti a trpelivosti s jakou si jde k dosazeni vytnuteho cile. 70% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Snímek byl natočen na motivy románu "Guan Si", který napsal scénárista filmu Liu Heng v roce 1992. (Terva)
  • Herec Zhang Hanyu v roce 2008 získal cenu Golden Horse v kategorii nejlepší herec. V roce 2009 zvítězil film na čínském filmovém festivalu Sto květin. V roce 2008 získal prestižní čínskou cenu Zlatý kohout v kategorii nejlepší film. Mezinárodní filmový festival v Pchjongjangu udělil snímku dvě hlavní ceny, a to v kategorii nejlepší kamera (Lü Yue) a nejlepší režie (Feng Xiaogang). (Terva)

Reklama

Reklama