Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Atlantic City se schyluje k boxerskému utkání v těžké váze. Místní detektiv Rick Santoro (Nicolas Cage) nemůže mezi rozvášněnými fanoušky chybět. Rád sází a rád použije svou policejní placku, aby profláknutého bookmakera suše obral o pár stovek dolarů. Detektiv Santoro totiž není žádný svatoušek. To jeho přítel z dětství Kevin Dunne (Gary Sinise) je vzorem všech ctností. Dotáhl to až na pravou ruku ministra obrany, který se cestou z raketové střelnice zastavil na boxerském utkání roku. Gong. První kolo. Čtrnáct tisíc fanoušků šílí v dunivém rytmu levých háků černých šampiónů. Mezi nimi se skrývá jeden ledově klidný atentátník s prstem na spoušti. Ministr obrany je zavražděn několika výstřely. Dívka, která se k němu na poslední chvíli připletla, mizí s prostřeleným ramenem v davu, zachváceném hysterií. Detektiv Rick Santoro instinktivně tasí revolver, ale marně hledá cíl. Sportovní aréna je neprodyšně uzavřena. Všichni jsou podezřelí. Santoro a Dunne se okamžitě pouštějí do vyšetřování plného dramatických zvratů a nečekaných překvapení. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (231)

POMO 

všechny recenze uživatele

Dramatický oblouk naruby. Jeden z filmařsky nejvýživnějších openingů v historii kinematografie, čirá cinefilní euforie ze souhry kamery, zvuku a střihu. A i po něm nám De Palma ještě dlouhou dobu připomíná, jak moc miluje FILM a Hitchcocka. Ale potenciál parádně rozehrané zápletky je později silně utlumený. Scénář se přespříliš soustředí pouze na detaily, v hlavní dějové lince ztratí drive a z hravého a chytrého módu přeladí do módu scénáristické bezmoci a frašky. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Hodně dobrej thriller Briana De Palmy ve kterým zase exceluje Nicolas Cage a spolu s nim předvádí i Gary Sinise výbornej výkon. Děj je vcelku originální a vyšetřování zajímavý, akorát závěrečná pointa se mi moc nelíbila, určitě se dalo vymyslet něco jinýho, i prachy jsou lepší pointa, ale co, přece kvůli tomu nazvrhnu celej film, který byl do té doby hodně dobrý. ()

Reklama

O.Peta 

všechny recenze uživatele

Od začátku velká jízda a Palma rozjíždí výborný kolotoč plný napětí a perfektních záběrů. Od půlky to začne všechno šílenou rychlostí upadat, Palmův rukopis se vytrácí a stává se z toho průměrná záležitost, velká škoda, protože první půlka je fakt dokonalá. Schválně jsem si i kontroloval, jestli vše sedí při různých náhledech a žádnou chybku jsem nezpozoroval. Ze silné čtyřky se stala silná trojka. 70% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Rutinář Brian De Palma opět nezklamal. Nicolas Cage v roli, která bylo po akčních peckách typu Con Air, Face Off nebo The Rock trošku brána jako zklamání, ale nešlo hrát role super akčních hrdinů věčně, takže mu i lehce extravagantní detektiv Rick Santoro sluší. Úvodní kamerové záběry bez jediného střihu jsou úchvatné. Že by trošku pomrknutí po Scorseseho Mafiánech? PS: Vždy když vidím Sinise tak mám takovej zvláštní pocit v žalůdku. Tutovej záporák. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Fakt nevim, jestli to De Palma dělá schválně, ale co jsem tak viděl jeho filmy, tak začátek obvykle vypadá skvěle, ale zbytek filmu má dost klesající kvalitu. Člověk podle začátku čeká nějakou pecku a nechápe, proč má film jenom "modrý" hodnocení. Jenže to vydrží tak 30 minut a potom filmu začne pomalu docházet dech. A na konci už mě to vyloženě nebavilo a bylo mi úplně jedno, jak to celý dopadne. První půlka za 4 hvězdy, druhá půlka s bídou za 2, takže celkově slaboučký 3 hvězdy. 50% ()

Galerie (61)

Zajímavosti (13)

  • Gary Sinise hrající námořního velitele jménem Kevin Dunne se pokouší pro námořnictvo prosadit nové zbraňové systémy. Herec Kevin Dunn hrající reportéra byl ve Žhavých výstřelech námořní velitel, který se pokoušel do námořnictva vybrat nového bojovníka. (Satan)
  • Ve scéně, kdy Rick (Nicolas Cage) dostane zkrvavenou 100dolarovou bankovku, dá si jí do vnitřní kapsy saka. Poté ji však vytáhne z levé vnější kapsy saka. (Caaslav)
  • Úvodní boxerský zápas parafrázuje odvetu Liston vs Ali, který je znám pro tzv. phantom punch (úder, který ve skutečnosti nezasáhl cíl), jenž je doslova citován Nicolasem Cagem ve filmu. Phantom Punch je také stejnojmenný životopisný film o Sonny Listonovi. (Eldrick)

Reklama

Reklama