Reklama

Reklama

Hrdina americké komedie Jackie Moon se vrací do rodného města, kde chce trénovat svůj basketbalový tým. Jenže Flint Michigan Tropics jsou nejhorší v lize a pokud chtějí přežít, musí zvítězit.
V roce 1976 se Americká basketbalová asociace ABA ocitá na pokraji kolapsu. A právě tehdy se vrací do rodného města Jackie Moon, který se prosadil díky úspěšnému hitu Love Me Sexy. Nyní chce naplnit svůj dávný sen a koučovat basketbalový tým. Jenže ten, na který získal licenci - Flint Michigan Tropics - je nejhorší tým v lize a hrozí mu vypadnutí, zvláště když ABA ohlásí plánované spojení s konkurenční NBA. Pokud chtějí přežít, Jackie a Tropics musí dokázat zdánlivě nemožné - zvítězit. V hlavních rolích americké komedie režiséra Kenta Altermana hrají Will Ferrell, Woody Harrelson, Will Arnett, André Benjamin ad. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (152)

P1tr 

všechny recenze uživatele

Klasicka Ferrellovka, která ničím výrazným nepřekvapí. Drží se v zajetých kolejích jeho posledních výtvorů, což znamená sportovní ztřeštěná komedie. Ovšem jak ukazují Box Office čísla, takto už ho lidé nechtějí, takže by měl raději změnit téma. Nicméně i přesto jsem se dobře bavil, pár výborných scén, ale nic třeskutého. Ovšem po celou dobu filmu mi na rtech zůstal mírný úsměv a dobrá nálada byla patrná. To mi na 4* komedii stačí. Hlavní podíl na tom má atmosféra, Ferrell a Harrelson. Shlédnutím nic nezkazíte. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Láska k basketbalu v malém americkém městečku ztělesněná hráčem/trenérem/majitelem Willem Ferrellem, jemuž zdatně sekundují André3000 a Woody Harrelson, aneb povedená taškařice v kouzelném retro hávu sedmdesátých let, během kterých se na basketbalových palubovkách ABA běžně odehrávaly kromě pohledných akcí i rvačky a další "radovánky". Možná ze mne mluví právě ona láska k basketbalu, ale já se při sledování party Flint Tropics dobře bavil! ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Asi moja najslabšia Ferrellovka. Nudný scenár síce obsahuje veľa vtipných scénok, problém bol však v tom, že väčšina z nich nebola vtipná. Neboli zlé, nezachádzali do trápností alebo fekálií, len sa pri nich nedostavili ten očakávaný smiech a zábava. Proste nuda. Popravde, najviac som sa bavil pri postavičke Jackie Earle Haleya - chudého hipisáka, ktorý stále márne čaká na svoje peniaze :). Našťastie zásluhou Willa Ferrella - majstra každej katastrofy :D, sa tu našlo aj zopár svetlých momentov, ktoré film vytiahli aspoň na tie dve hviezdy. 40/100 ()

Jeržik 

všechny recenze uživatele

Obrovské, nečekané a demoralizující překvápko! Přitom první čtvrthodinka je přesně taková, jak jsem se bál - pupě nezábavná, šíleně trapná, plná otravných nepadnoucích a přehrávajíchc herců, a režiséra, který evidetně nemá zdání, co točí. Už jsem se chtěl zvednou a odejít, což jsem zatím při promítání nikdy neudělal ale něco mi říkalo, abych jim dal ještě chvíli šanci... A jak jí využili! Will Ferrel v roli excentrického miláčka davu Jackieho Moona je dechberoucí. Lepší než Ron Burgundy a Mugatu dohromady;) . Všechny taškařice časem skvěle gradují do velkého finále, které je výtečné, a jenom díky němu věřím, že by v budoucnu mohlo i z Altermana něco pořádného být. Podle mě tu nejde o to, že tu chybí vypointované scénky a řádné("inteligentní") fory či momentálně oblíbená satira. Jde tu o to, že jsem se skvěle bavil a moje bránice to pocítila víc, než značně. Řeči o tom, že Ferrelovky ztrácí dech, lžou. Možná se jedna dvě nepovede, ale příští léto se Will vždycky vrátí, aby vás o mých slovech přesvědčil. Nevím, jak vy ale já se těším na další match. Tohle Ferrel vyhrává zcela jasně, 85 ku 100 b. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Ty 3* jsou ale s hodně odřenýma ušima :-) ! Každopádně, na to, že jde o film s kašparem Ferrellem, jde ve výsledku o poměrně menší ujetost, než jsem čekal, a to i přestože se právě Ferrell ani zde příliš nedržel při zemi a opět tu předvádí své exhibicionistické herectví, plné těch nejšílenějších a nejpotrhlejších ksichtů, gest a keců, co lze snad jen vyprodukovat. A může za to především zas až ne tak ztřeštěná zápletka, která dokonce má i několik vyložěně dramatičtějších momentů a nejde tak vlastně jen o pro Ferrella typický sled co nejbláznivějších gagů, ve kterých na sebe strhává veškerou pozornost a vše ostatní jde zcela stranou. Tady má děj docela výraznou roli a přestože se nejedná o jakoliv nápaditou podívanou, rozhodně nenudí, má spád, působivé postavy a poutavý vývoj. Ještě musím zmínit Woodyho Harrelsona, který když se objevil na scéně, čekal jsemod něj vystoupení alá Kingpin, ale jeho postava zde byla čistě vážná a pro film i hodně výrazná. Poloprofesionál je ale zkrátka poměrně nevšední podívaná, kde se docela slušně podařilo skloubit ten nejztřeštěnější humor s dramatickou složkou, přesto ale celkové vyznění dopadlo přeci jen dost slabě. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (12)

  • Coffee Black má vo finálovom zápase dva rozdielne typy topánok. Spočiatku má oranžové topánky adidas s modrými pásikmi, neskôr má ten istý muž obuté oranžové topánky Puma. (Arsenal83)
  • Grizzly Rocky byl k hranému souboji vycvičen Randym Millerem, který pak také Ferrella v nebezpečné scéně zastoupil. Za nedlouho poté při cvičení soubojů Rocky zabil člena týmu trenérů. (Michalek)
  • Michael Westphal, jeden z náhradníků Tropics, je syn bývalého hráče a trenéra NBA Paula Westphala. (Caszidy)

Související novinky

Kolty a magie

Kolty a magie

02.04.2009

Kulku ze šestiraňáku by si zasloužil člověk, který vypustil na internet sice nedokončené, ale obrazově velmi kvalitní X-Men Origins: Wolverine, a magii zase studio Fox, aby se mu povedlo odčarovat z… (více)

Reklama

Reklama