Reklama

Reklama

Hrdina americké komedie Jackie Moon se vrací do rodného města, kde chce trénovat svůj basketbalový tým. Jenže Flint Michigan Tropics jsou nejhorší v lize a pokud chtějí přežít, musí zvítězit.
V roce 1976 se Americká basketbalová asociace ABA ocitá na pokraji kolapsu. A právě tehdy se vrací do rodného města Jackie Moon, který se prosadil díky úspěšnému hitu Love Me Sexy. Nyní chce naplnit svůj dávný sen a koučovat basketbalový tým. Jenže ten, na který získal licenci - Flint Michigan Tropics - je nejhorší tým v lize a hrozí mu vypadnutí, zvláště když ABA ohlásí plánované spojení s konkurenční NBA. Pokud chtějí přežít, Jackie a Tropics musí dokázat zdánlivě nemožné - zvítězit. V hlavních rolích americké komedie režiséra Kenta Altermana hrají Will Ferrell, Woody Harrelson, Will Arnett, André Benjamin ad. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (152)

otík 

všechny recenze uživatele

Will Ferrell si vzal na pomoc bílého skákajícího muže, který ještě tak trochu umí skákat, obklopil se spoustou afroameričanů a natočil docela zábavnou, ne zas až tolik ujetou komedii o lůsrech, kteří se dokázali vypracovat a v basketbalové nižší lize obsadili vysněnou čtvrtou příčku. Nečekejte super basketbalové záběry ani totální ujetinu typu Zprávař. Pár scén je typických Ferrellovských, celý film je samozřejmě provázen jeho uřvaností a ulítlým projevem, ale celkově vyznívá spíše jako komedie o přátelství a trochu toho sportu. Stojí za vidění pouze v případě, že máte rádi Ferella. Pak se budete i bavit a zcéna s medvědem pro vás pak bude třešničkou na dortu. Hudba: Theodore Shapiro ()

Sicky 

všechny recenze uživatele

Po zhliadnutí traileru som sa fakt tešil na celkom uletenú funky komédiu a bol som pripravený brať to celé s poriadnym nadhľadom, ale bolo to jedno veľké sklamanie. Občas nestačí len na seba hodiť farebné handry s vypasovanými vajčiskami, nalepiť si na hlavu afrá s bakompeckami a ukradnúť pár trackov zo sedemdesiatych rokov. Bohužiaľ celú túto blamáž neboli schopní zachrániť ani, mne ináč veľmi sympatický, Ferrell a Harrelson. Po dvadsiatich minútach som na to pozeral iba ako na sled farebných obrázkov. Odporúčam ako dobré, nenásilné pozadie bez zvuku keď vám príde návšteva. ()

Reklama

Jeržik 

všechny recenze uživatele

Obrovské, nečekané a demoralizující překvápko! Přitom první čtvrthodinka je přesně taková, jak jsem se bál - pupě nezábavná, šíleně trapná, plná otravných nepadnoucích a přehrávajíchc herců, a režiséra, který evidetně nemá zdání, co točí. Už jsem se chtěl zvednou a odejít, což jsem zatím při promítání nikdy neudělal ale něco mi říkalo, abych jim dal ještě chvíli šanci... A jak jí využili! Will Ferrel v roli excentrického miláčka davu Jackieho Moona je dechberoucí. Lepší než Ron Burgundy a Mugatu dohromady;) . Všechny taškařice časem skvěle gradují do velkého finále, které je výtečné, a jenom díky němu věřím, že by v budoucnu mohlo i z Altermana něco pořádného být. Podle mě tu nejde o to, že tu chybí vypointované scénky a řádné("inteligentní") fory či momentálně oblíbená satira. Jde tu o to, že jsem se skvěle bavil a moje bránice to pocítila víc, než značně. Řeči o tom, že Ferrelovky ztrácí dech, lžou. Možná se jedna dvě nepovede, ale příští léto se Will vždycky vrátí, aby vás o mých slovech přesvědčil. Nevím, jak vy ale já se těším na další match. Tohle Ferrel vyhrává zcela jasně, 85 ku 100 b. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Jedná sa o ďalší z ferrellových snímkov , a priznajme si to nech sú ferrellové filmy akokoľvek stupídne, rozhodne ma dokážu pobaviť a mám ich rád. Tak isto aj semi- pro . nejedná sa o najlepší alebo najvtipnejší film z jeho filmografie ale osobne sa mi páčilo balansovanie medzi drámou a komédiu. Samozrejme že tu prevládali prvky komédie ale myslím si ze harrelsonova postava bola celkom tragická. Ferrel predvádza ďalšieho svojho hlúpeho ale svojského hrdinu Jackieho Moona, ktorý je hráč, coach, manažer klubu tropicals a zároveň nahral jeden obrovský hit love me sexy. On je najvýraznejšou postavou. Celkovo sa dej nevivíja a celkovo sa mi páčilo na konci radovanie sa nie z úspechu ale skôr z dobrého pocitu a s toho že sa to dá keď sa chce. Z vedľajších postavičiek rozhodne prevažuje harrleson, jackie earle haley, ktorý vymenil svoju postavu pedofila z malých detí na houmlesa bez trička a samozrejme will arnett ako večne opitý komentátor. Celkovo mám s tohoto filmu dobrý pocit a dopozeral som ho. umeleckú stránku hodnotiť nebudem je to film z willom ferrellom aj keď je pravda že taký návrat alebo horšie to už nebude majú nejakú umeleckú hodnotu. Tak či tak. Krásny priemer. P.S. ten medveď na konci. BOOOOHA: ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Take me to the Moon.. Občas jsem u melodramatických chvil pískl kroky, jinak se docela bavil, obzvláště když hráči využili reklamní pauzy ke rvačce či představili zkoprněné hale alley-oop. Já si snad na stará kolena toho Willa oblíbím.. P.S.: Se svým tělesným ochlupením by z fleku mohl hrát NBA za Memphis Grizzlies, nebo tam alespoň dělat maskota.. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (12)

  • Kromě Flint Tropics jsou všechny názvy týmů a jejich dresy autentické z doby fungování ABA. (Caszidy)
  • Grizzly Rocky byl k hranému souboji vycvičen Randym Millerem, který pak také Ferrella v nebezpečné scéně zastoupil. Za nedlouho poté při cvičení soubojů Rocky zabil člena týmu trenérů. (Michalek)
  • Od začiatku natáčania boli tvorcovia filmu bezvýsledne žiadaní organizáciou PETA, aby zo scenára vypustili časti s medveďom Rockym. Cvičiteľ Stephan Miller bol medveďom napadnutý a zabitý dňa 22.4.2008, iba niekoľko týždňov po natáčaní. (whack)

Související novinky

Kolty a magie

Kolty a magie

02.04.2009

Kulku ze šestiraňáku by si zasloužil člověk, který vypustil na internet sice nedokončené, ale obrazově velmi kvalitní X-Men Origins: Wolverine, a magii zase studio Fox, aby se mu povedlo odčarovat z… (více)

Reklama

Reklama