Reklama

Reklama

VOD (1)

Píše se rok 1964. Charismatický duchovní Flynn (Philip Seymour Hoffman) se pokouší alespoň trochu uvolnit přísná pravidla církevní školy svatého Mikuláše v Bronxu, na jejichž dodržování železnou rukou dohlíží sestra Aloysius Beauvierová (Meryl Streep), tamní přísná a tvrdá ředitelka. Komunitou zmítají prudké politické změny, na školu byl přijat první černošský student Donald Miller. Když se ale mladá a nevinná sestra James (Amy Adams) podělí se sestrou Aloysius o své obavy, že otec Flynn věnuje Donaldovi až příliš osobní péči, pustí se ředitelka do odhodlaného boje, jehož výsledkem by mělo být odhalení pravdy a vykázání kněze ze školy. Aniž by kromě své morální jistoty měla jediný důkaz, rozhodne se, že s ním poměří sílu svého přesvědčení v osobním souboji, který může mít katastrofální důsledky pro celou školu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (509)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Před: Mám nemalé pochyby zda Shanley zvládne ukočírovat natolik nelehkou látku, tak aby se vyhnul všem nástrahám lacinosti, zbytečné doslovnosti a církevní korektnosti. A hlavně mám pochyby o výkonu Amy Adams vedle dua Hoffman Streepová. Po: Teď již nemám sebemenších pochyb nejen o Amy, ale i o tom, že lépe už to napsat, natočit a zahrát ani nešlo. ()

Lavran 

všechny recenze uživatele

Losos pochybnosti. Tak tohle tedy určitě ne! Bohapustý výsměch diváctvu všech vyznání. Nechce se mi věřit, že tu neuvěřitelnou absurditu a prázdnotu vidí tak mizivé procento lidí. Já se musel po zatažení opony za závěrečným dialogem smát jako u vytržení. A nechtělo se mi přestat. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Já teda nevím. Od příběhu vyznamenaného Pulitzerem bych čekal trochu víc než jen ohranou církevní písničku s podivně poslepovanými motivačními políčky, které drží pohromadě primárně všichni vynikající herci. Dialogy jsou poměrně slušné a titulní poselství působí v silně nedořečeném a interpretačně otevřeném rámci docela intenzivně, ale to jsou jen povrchní fígle dobrého spisovatele, který ale neumí pracovat s filmovým prostorem a vedením pozornosti. Tohle mělo být mnohem silnější a méně vyumělkované. 60% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Komorná dráma s výborným hereckým obsadením. Meryl Streep ako ukážková bigotná mrcha a P.S. Hoffman ako kňaz, ktorý dokázal zasiať zrnko pochybností ešte aj do mňa, ako diváka. Stret kostnatého, zastaraného, cirkevného prístupu s jeho miernejšou modernou formou tu vrcholí jedným z najlepších dialógov, aký kedy bol v nejakom filme na túto tému uskutočnený. A to nielen po obsahovej ale aj po hereckej a formálnej stránke. Je možné pochybovať a pritom mať istotu vo viere? Na to si už musí každý odpovedať sám. 80/100 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Zajímavý komorní film s mnoha skvělými hereckými výkony. Bohužel děj je dost zvláštním způsobem až moc realistický. Pokud čekáte nějaké drama s vypjatými okamžiky, tak budete možná zklamaní - hlavní hrdince se, dalo by se říct, podaří vše, co chce, a to na první pokus a bez sebemenších překážek. To nic nemění na skvělých hereckých výkonech a zajímavé atmosféře, která to drží pohromadě. Slabší čtyři hvězdy. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (19)

  • "Není to snímek o církvi," tvrdí autor. Aby se diváci "nezasekávali" na církevní problematice a hledali smysl filmu hlouběji, nechal režisér Shanley z většiny lokací odstranit krucifixy - přestože se celý příběh odehrává v církevní škole. (c.tucker)
  • Šál, který nosí postava Meryl Streep ve filmu, si herečka vlastnoručně upletla. [Zdroj: iDNES.cz] (AllieK)

Související novinky

Philip Seymour Hoffman 1967 - 2014

Philip Seymour Hoffman 1967 - 2014

02.02.2014

Philip Seymour Hoffman, držitel Oscara za hlavní roli v životopisném filmu Capote, byl nalezen mrtvý ve svém newyorském bytě. Herec měl již delší dobu problémy s drogami. Před kamerou se začal… (více)

Reklama

Reklama