Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Honza a Jirka jsou dva velkoměstem zkažení podvodníčci, kterým se příliš nedaří. Na pokusu o prodej cizího bytu sice vydělají třicet tisíc, ty však vzápětí ztratí, když se musí dát na útěk před dvojicí policistů. Začíná jim hořet půda pod nohama, protože muži zákona znají jejich totožnost a zatčení je otázkou času. Honza ještě získá podvodem letenky, a pak se oba vydají na jižní Moravu, aby se ukryli u dědy Honzy, který má rozlehlé vinice. Honza mu daruje letenku do Argentiny a slíbí, že pohlídá vinici před špačky, nehodami i zloději. Krátce nato se seznámí s místním vinařem Michalicou, otcem sympatické Kláry. Navštíví je soused Kozderka, který nabídne milion za dědův vinohrad. Klukům se nápad líbí, ale rozhodnou se nejprve zkusit štěstí u Michalici. Honza se znovu setká s Klárou, která se mu líbí čím dál víc. Má to však háček, protože dívka chodí s majitelem penzionu Kájou. Navíc se objeví pražští policisté... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (995)

EdaS 

všechny recenze uživatele

Tereza Voříšková je možná neskonale sexy, ale to je asi tak všechno pozitivní, co o Bobulích můžu říct. Obrázky z Moravy jsou pěkné, pokud vzýváte reklamní kýč, přesvědčivost pražských herců nulová, režisérův smysl pro gradaci a pointu gagu žádný. Sice to celé docela uteče, ale jinak je to film dobrý akorát tak pro Pražáky. Nadhodnocení téhle upachtěné rádobykomedie svědčí o zoufalé úrovni české kinematografie. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Nečekaný výlet tam, kde mi bylo divácky dobře. Bařina mi poslal vstříc tolik optimismu, že jsem z něj čerpal pěkných pár týdnů. Bavil jsem se, obdivoval jsem, snil jsem a snad třikrát jsem byl naměkko tak, že jsem nevěřil vlastním smyslům. Víno celoživotně nemusím, ale tady jsem ho snad poprvé měl chuť otevřít. Svého času příslib naděje nejen pro léto, ale i pro českou komedii. Je proto škoda, že toho z takhle trefného soudku vidíme tak málo. ()

Reklama

Boss321 

všechny recenze uživatele

Pěkná letní romance z nádherného prostředí Moravy. Bařina obsadil do svého snímku mladé nepříliš okoukané tváře. Kryštof Hádek je velký příslib do budoucnosti a do role perfektně zapadl. Koukat se na Terezu Voříškovou bylo velmi příjemné a i její herecký projev není vůbec špatný. Myslím, že Dobrý ročník po Česku se povedl na výbornou a lepší letní komedie se u nás pár let nenatočila. Navíc píseň od Kryštofa Atentát je moc povedená. Vřele doporučuji. Lepší čtyři hvězdičky...... ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Začíná mi být opravdu stydno z toho, jaké typy filmů u nás vznikají; jen neoriginální krátkozraké zbytečnosti vzhlížející k zahraničním originálům s přemírou jakési jen tvůrcům známé stylizace. Zjištění, že téměř všichni hlavní představitelé moravských charakterů se narodili v Praze, byl pro mě vrchol, přes který jsem se nedokázal přenést. Navíc uboze zobrazené (údajné) protiklady mezi Moravou (Pražáci si tady připadají jako někde na Dálném východě) a Čechy (Prahou): pití piva vs. pití vína, držení sklenice za misku vs. za stopku, odkud vs. z kama. Pokud tohle je věrohodné zobrazení moravských tradic a ještě kdovíčeho, tak já asi teď žiju v Tramtárii. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Príjemné osvieženie na poli tuzemských komédií. Už začiatok na mňa pôsobil ako nezáväzný letný flirt, po ktorom je ťažko povedať, kam to celé bude smerovať. Či k vážnejšiemu stretnutiu, alebo sa pôjde na pohárik a skončí to len jednorázovou záležitosťou. Režisér zvolil pre príbeh variant druhý a film tak aj pôsobil. Nerozvážny dej striedal situácie a scény, kde čistokrvnú komédiu miestami pretlačila znesiteľná romantika, či menej hodiaci sa sentiment a trpkosť. Vtipné scény profitovali hlavne z atraktívneho prostredia a ani vtipná policajná zápletka nemohla nič pokaziť. Škoda, že sa nekonal väčší útok na bránice divákov, s výsledkom som však spokojný. 70%. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (33)

  • Režisér Tomáš Bařina vymyslel a natočil slavnou reklamu s „Bobikem“. (Had6)
  • Fotka s kapličkou a Honzou (Kryštof Hádek), kterou místním ukazují policisté (Jiří Bábek a Kamil Švejda), se nachází nedaleko Velkých Bílovic u vrchu Zimarky. Je zasvěcená hned 4 patronům – svatým Cyrilu a Metodějovi, sv. Václavu a sv. Urbanu. Základní kámen byl položen roku 1945, ale stavba byla postavena až v letech 2001 až 2002. Vrcholek kopce, na kterém byl postaven, je uměle dotvořen lidskou prací. (tommahol)

Související novinky

Zemřel herec Jan Skopeček

Zemřel herec Jan Skopeček

27.07.2020

Ve věku 94 let zemřel herec a dramatik Jan Skopeček. Skopeček, jenž měl na kontě přes 150 filmových i televizních rolí, patřil rovněž mezi zakladatele Divadla pod Palmovkou. Mezi jeho nejznámější… (více)

Navštivte místa, která znáte z českých filmů

Navštivte místa, která znáte z českých filmů

28.08.2019

Dnes již kultovní trilogie Slunce, seno... je neodmyslitelně spjatá s malebnou jihočeskou krajinou. Film má samozřejmě i své odpůrce, ale ti, kteří si ho zamilovali, mají Hoštice za své poutní místo.… (více)

Reklama

Reklama