Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Honza a Jirka jsou dva velkoměstem zkažení podvodníčci, kterým se příliš nedaří. Na pokusu o prodej cizího bytu sice vydělají třicet tisíc, ty však vzápětí ztratí, když se musí dát na útěk před dvojicí policistů. Začíná jim hořet půda pod nohama, protože muži zákona znají jejich totožnost a zatčení je otázkou času. Honza ještě získá podvodem letenky, a pak se oba vydají na jižní Moravu, aby se ukryli u dědy Honzy, který má rozlehlé vinice. Honza mu daruje letenku do Argentiny a slíbí, že pohlídá vinici před špačky, nehodami i zloději. Krátce nato se seznámí s místním vinařem Michalicou, otcem sympatické Kláry. Navštíví je soused Kozderka, který nabídne milion za dědův vinohrad. Klukům se nápad líbí, ale rozhodnou se nejprve zkusit štěstí u Michalici. Honza se znovu setká s Klárou, která se mu líbí čím dál víc. Má to však háček, protože dívka chodí s majitelem penzionu Kájou. Navíc se objeví pražští policisté... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (995)

genetique 

všechny recenze uživatele

Príjemné osvieženie na poli tuzemských komédií. Už začiatok na mňa pôsobil ako nezáväzný letný flirt, po ktorom je ťažko povedať, kam to celé bude smerovať. Či k vážnejšiemu stretnutiu, alebo sa pôjde na pohárik a skončí to len jednorázovou záležitosťou. Režisér zvolil pre príbeh variant druhý a film tak aj pôsobil. Nerozvážny dej striedal situácie a scény, kde čistokrvnú komédiu miestami pretlačila znesiteľná romantika, či menej hodiaci sa sentiment a trpkosť. Vtipné scény profitovali hlavne z atraktívneho prostredia a ani vtipná policajná zápletka nemohla nič pokaziť. Škoda, že sa nekonal väčší útok na bránice divákov, s výsledkom som však spokojný. 70%. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Moc příjemné. Takový Dobrý ročník po česku, trochu víc komediálních scének, trochu méně vážnosti, stejná pohoda. Navíc je to konečně film, kde nevidíte ty samé obličeje počád dokola, naopak se vám snaží mladé herce, jejichž jména jste stokrát před tím pravděpodobně neslyšeli. U mě to úplně neplatí, Lukáše bych asi mohla považovat díky sestřičce za vzdálenějšího známého, o to víc si ale cením, že hlavní role nevybrala dvojice Kotek & Mádl. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet CZK 5miliónovTržby Celosvetovo $2,369,238║ Prídu mi na jedno kopyto tieto České filmy, dohromady nedokážu nič ponúknuť, dej je chatrný, zaujímavých momentiek minimum, snaha o umeleckú stránka prevažne vyznie do prázdna, herecké obsadenie nevýrazné až na sympatickú Terezu Voríškovú ale tu to ostáva pri len pri tých sympatiách, o hereckej stránke radšej pomlčať. A zábavných momentiek na komédiu úplné málo na to aby to dostalo označenie komédia. Pre mňa len ďalší zbytočný film. /25%/ ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Tomáš Bařina natočil materiál pro trailer, ne film. Pár pěkných, barevných a prosvícených záběrů, po jejichž zhlédnutí člověk chytne slinu, ale pak si naštvaně odplivne, když vidí celek, protože nad rámec oněch jednotlivých záběrů si film nedovede udržet náladu, tempo a vpodstatě vůbec nefunguje. Místo toho aby režisér ovládal styl, styl ovládá jeho a Bobule zoufale úpí v područí reklamní estetiky a několik "vtipných" scén těží ze známých anekdot, jako by šlo o nějaký Kameňák . Nad strašlivě chtěným rozdělováním Čechů na "moraváky" a "pražáky" bych oči přivřít dokázal, ale nad řemeslnou neschopostí nemohu. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dozaista nie som žiaden vinársky gurmán. Ťažko by som odlíšil bežnú, konzumnú sračku od drahej, odborníkmi uznávanej odrody. Pri tomto alkoholickom nápoji rozlišujem len dve skupiny: biele a červené. To však ešte neznamená, že by som nedokázal oceniť dobre natočený film s touto tématikou. Avšak to čo mi ponúkol režisér Tomáš Bařina, v komédii "Bobule", ma moc neoslovilo, nezaujalo ani nepobavilo. Najviac som bol nespokojný s úplne nesprávnym typologickým výberom hercov. Väčšina z nich sa na svoje úlohy vôbec nehodila. O tom, že niektorí sú absolutné herecké drevá sa nejdem radšej ani širšie rozpisovať. Uvediem len jeden príklad za všetkých - Lukáš Langmajer. Ten tam nezahral poriadne ani prd. Je to ešte horší herec ako jeho starší brat Jiří. Scenár filmu je planý, kĺže po povrchu, vôbec nejde do hĺbky. Ku postavám som si nenašiel žiaden vzťah. Hudobné podklady sú nevýrazné, soundtrack nudný. Najsilnejšou stránkou tohto titulu je kvalitná, širokoúhla kamera. ** ()

Galerie (39)

Zajímavosti (33)

  • Ve filmu si zahrál legendární automobil Citroën 2CV, přezdívaný Kachna, známý především ze zběsilých jízd jeptišky ve francouzských komediích s četníkem. (Haller)
  • V čase 45:41 se nápisy na sedačkách v autě mění z Citroën na Litroën. (sibuk)
  • U scény příjezdu k penzionu se Michalica (Václav Postránecký) nakloní k autu, kde sedí Honza (Kryštof Hádek), a má už jenom krátký kus cigarety. V následujícím záběru, kdy odchází od auta, ji má skoro celou. (Hans.)

Související novinky

Zemřel herec Jan Skopeček

Zemřel herec Jan Skopeček

27.07.2020

Ve věku 94 let zemřel herec a dramatik Jan Skopeček. Skopeček, jenž měl na kontě přes 150 filmových i televizních rolí, patřil rovněž mezi zakladatele Divadla pod Palmovkou. Mezi jeho nejznámější… (více)

Navštivte místa, která znáte z českých filmů

Navštivte místa, která znáte z českých filmů

28.08.2019

Dnes již kultovní trilogie Slunce, seno... je neodmyslitelně spjatá s malebnou jihočeskou krajinou. Film má samozřejmě i své odpůrce, ale ti, kteří si ho zamilovali, mají Hoštice za své poutní místo.… (více)

Reklama

Reklama