Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Marty Bronson kdysi vlastnil malý rodinný hotel. Jeho dcera Wendy i syn Skeeter mu v něm pomáhaly a on jim vždy večer vyprávěl pohádky. Hotelu se moc nevedlo, a tak ho Marty prodal Barrymu Nottinghamovi. Ten mu slíbil, že až bude jeho syn velký, nechá ho hotel řídit. Svůj slib však nesplnil a Skeeter v hotelu dělá jen údržbáře. Jednoho dne ho požádá sestra, zda by mohl několik dní pohlídat její dvě děti. Tak jako to dělal jeho otec, začne dětem vyprávět pohádky na dobrou noc, v nichž hraje hlavní roli. S překvapením zjistí, že se příští den jeho příběhy splní. Přesněji řečeno, splní se ty jejich části, které vyprávěly děti. Zdá se, že by Skeeter přece jen mohl dostat šanci vládnout "svému" hotelu. A možná přitom získá i tu nejspanilejší dívku? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (341)

freddy 

všechny recenze uživatele

Super rodinná komedie pro suprový odpočinek, u které jsem se docela solidně pobavil a která mi tak příjemně plynula, až jsem dokonce chvílemi uvažoval o pěti hvězdách, protože přesně tyhle filmy mi sedí a na takovéhle filmy se rád dívám. Adam Sandler zde byl docela snesitelný, morče Bulva bylo naprosto okouzlující a já bych taky takového domácího mazlíčka, co sní hamburger a pak přebytečná kila shazuje na běžícím pásu při koukání na televizi, docela s chutí bral. Prolínání reálného děje s dějem vymyšleným a pohádkovým pak bylo docela vítaným osvěžením a byla v tom cítit jistá originalita, protože v žádném filmu jsem ještě nikdy něco takového neviděl. Disney tedy natočil další zajímavou rodinnou komedii s prvky fantasy, která se bude líbit dětem i dospělým (dětem ale asi více) a která rozhodně stojí za zhlédnutí, pokud se vám podobné příběhy, kde se nic vážného neřeší a po kterých na vás nepadne depka, líbí tak jako mně. Já jsem očekával parádní oddechovku, u které nebudu muset přemýšlet, a tu jsem taky dostal, takže z mé strany spokojenost, kterou navíc umocnili někteří známější herci ve vedlejších rolích, jako jsou Richard Griffiths, Courteney Cox či Lucy Lawless. Já jsem zkrátka maximálně spokojený a rád filmu uděluji čtyři hvězdy. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

produkční spojení Walta Disneyho a Happy Madisona mě dost odrazovalo a děsilo. Nakonec, snad proto, že jsem od toho filmu naprosto nic neočekával, protože jsem o něm naprosto nic nevěděl, to nakonec byl překvapivě mile ztrávený čas. Pohodová, uklidňující, ničím extra moc neiritující jednohubka. I to vykulené morče mě občas rozesmálo (snad proto, že jsem během sledování filmu měl v náručí to naše a celou dobu ho drbal za uchem). Sandlera mám rád, tady sice trochu ubral (přece jen, je to rodinná akce), Schneider je klasicky skvělej, Keri Russell zajímavá, Lucy Lawless jsem si ani nevšiml, že v tom hraje jsem zjistil až při závěrečných titulkách a Guy Pearce? To je zřejmě nevyřešitelná záhada celého filmu. Buď je to tak strašně špatný herec, že dokáže zajmout a zarýt se do paměti jen a takto pitoreskní, nechutně nepříjemnou postavou a nebo je to tak dobrý herec, že tomu dokázal vtisknout všechno, co ta postava potřebovala. Jestli se mi z žádné filmové postavy ještě nechtělo zvracet, tak z jeho vlezdoprdeláka jo. A příběh? Očekává snad dneska někdo od mainstreamové fantasyrodinněkomediální podívané nějakou originalitu? Respektive, očekává dneska někdo originalitu od jakéhokoliv mainstreamového hollywoodského filmu? Já ne, snad proto se vyhýbám zklamání. Rodinné to je hodně, fantasy méně než by člověk čekal a komediální? Ale jo, docela jsem se i zasmál. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Film střídá půvabné scény s velice trapnými. A to až na hranici únosnosti. Nevím třeba co mělo znamenat to pětiminutové šišlání kdy Sandlera píchla vosa do jazyka. Mimo těchto několik kravsky hloupých scén ale film baví a dokáže zaujmout. Guy Pearce překvapil, nikdy jsem nečekal že by tento herec hrál v nějaké Sandlerově šílenosti, ale jak je viděl dneska je možné už úplně všechno. 50% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Filmy se Sandlerem nevyhledávám. Nepřipadá mi vtipný a ani jako herec není dle mého názoru nic moc. Už jsem si to párkrát náhodně ověřil a nemám zatím potřebu měnit názor. Po tomto filmu také ne. V podstatě jsem to viděl náhodně, když na to koukala omladina. Námět mne zaujal a tak jsem film sehnal, protože z dokola běžících animáků už lezu po stropě a změnu potřebuji jak já, tak potomstvo. Námět byl celkem fajn tak jsem se těšil na ty pohádky... Ty ale nebyly nic moc a tak jsem pozornost věnoval spíše krásné Kery, které tehdy bylo krásných dvaatřicet (stejně jako mně) a která už bohužel dnes tak trochu odkvetla (stejně jako já). Zajímavá byla i Australanka Teresa Palmer ! Ačkoliv se tvůrci celkem vyblbli a v jedné z pohádek vytvořili dokonce amfiteátr pro závody koňských spřežení, nebyly pohádky nic moc. A když to nebavilo ani omladinu, řekl jsem si, že to opravdu není něco co by stálo za archivaci a opakované puštění... Takže tohle bude jen za dvě vyvalené bulvy morčete. * * ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Na staré kolená začínam znášať Sandlera. Ale okrem jeho sem-tam vydarených vtípkov (hlavne "mimozemský prejav", ktorý je tak neuveriteľne trápny a tak neznesiteľne naťahovaný, až začne byť naozaj zábavný) v tom filme nie je nič - len mizerne animované morča, digitálno-televízny look, nevyužítá Xena a o krutú smrť si koledujúci Guy Pearce. A neslýchane debilná zápletka (PREČO sa vlastne výmysly tých detí menili na realitu?), rozvinutá ešte debilnejších scenárom. Dúfam, že s prihliadnutím k tejto volovine už všetci pochopili, aká je Noc v múzeu vlastne výborná rodinná zábava. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (10)

  • Novopečený otec Sandler se nechal slyšet, že chtěl natočit nějaký film, na který by se jeho dítě mohlo jednou koukat, aniž by se za svého otce stydělo. (hippyman)
  • Buldog vystupujúci vo filme je pes Adama Sandlera a volá sa Meatball. (Flipper)
  • Ve filmu je k vidění i Buzz Lightyear z Toy Story. Nachází se v publiku během příběhu z vesmíru. (Hal_Moore)

Související novinky

Sindibád pluje do Číny

Sindibád pluje do Číny

20.12.2008

Už to vypadalo, že proslulý orientální mořeplavec šel nadobro ke dnu. Projekt s názvem The 8th Voyage of Sinbad měl režírovat Rob Cohen, který chtěl do hlavní role Keanu Reevese. Dokonce ukecal k… (více)

Sandlerovy báchorky na dobrou noc

Sandlerovy báchorky na dobrou noc

05.12.2007

Jistý významný filmový kritik jednou prohlásil, že hvězdný status Adama Sandlera je pro něj jednou z největších záhad naší doby. Pro někoho nesnesitelný nýmand, pro jiné kultovní komik však stále… (více)

Reklama

Reklama