Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V ulicích New Yorku začíná řádit sériový vrah, který u obětí zanechává básně popisující jeho hrůzné činy. Případ dostávají na starost dva ostřílení detektivové (Robert De Niro a Al Pacino), přičemž se ukazuje, že hříšník se může skrývat i v řadách policie. (Satan)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (302)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jsem na vážkách. Na jednu stranu stavím výborné výkony De Nira a Al Pacina, kteří se výborně doplňovali, hláškovali, nadávali a já nevím co všechno a navíc jim zdatně sekundovala Carla Gugino a na druhou stranu zpackaný, předvídatelný scénář, který nedával jinou možnost, než užívat si obou hereckých veličin. Konec mě bohužel nepřekvapil - překvapilo by mě, kdyby to bylo jinak. Za herecké výkony a zúcty k oboum veličinám dávám 60%. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Obvykle si čtu komenty ostatních až po svém, abych se nedala ovlivnit a výsledek ráda srovnávám, a tím se docela bavím. Tentokrát jsem zvolila opačný postup a sjela si první stranu kritických komentářů, až na jednoho, který to napsal i za mě. Avnet není Mann ani Scorcese, protože holt NENÍ, no A CO?! Thriller měl vše podstatné - akci, napětí, vtip, hudbu, výběr herců, zápletku i pointu, kterou jsem nečekala. Patřím totiž k 99% hlupáků, kteří řeší pouze denní nákupy a cestu do práce. Díky za to lepší 1%!! Líbilo se mi to a navíc mám silný pocit, že si Bobby s Alem spolu zahráli víc než jednu partii šachu a užili si vzájemnou vzácnou blízkost dvou přátel. Já si přišla na své a jako bonus jsem "oprávněně" spala celou noc, jako bych dostala do hlavy dvě rány pistolí. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Hodně zralí šedesátnící Al Pacino a Robert De Niro se rozhodli že si možná ještě naposledy zahrají ve společném filmu, po 13 letech od kultovního Nelítostného souboje. Musím říct že věk nezastavíme nikdo, tady už pánové nemají mnoho co divákovi sdělit. Překvapení se na konci zase tak moc nekoná, myslím že film dává časem tušit, kdo že je tím "oprávněným" vrahem. Koukat se na film rozhodně dá, ale jedná se pouze o celkem solidní průměr. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Snímka sa ku mne dostala prekvapivo až v posledných mesiacoch a očividne nie som sám, keď vidím 3.800 hodnotení pri takých hviezdach ako Al Pacino, Robert De Niro či Carla Gugino. Hodnotím priemerne i keď je vo filme skvelý plottwist - zvrat, ktorý som nečakal. Spomínaní herci hrajú fajn, sú to predsa hollywoodske hviezdy, škoda že Carla Gugino nedostala viac priestoru. Prekvapil aj 50 Cent, aj keď jeho som považoval vždy za v celku slušného herca. Donnie Wahlberg tiež hrá dobre, Wahlbergovci to majú v rodine. Snímke niečo chýba, je to také suché, deprimujúce, rovnako tak prostredie. Nie je to veľkofilm, ale kvôli finálnemu zvratu sa to oplatí vidieť. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Již více než deset let uplynulo od setkání Al Pacina a Roberta De Nira tváří v tvář, nad kávou ve fenomenální několika minutové scéně, coby mužů na odvrácených stranách zákona. Tehdy spolu sváděli Nelítostný souboj. Oprávněné vraždy je zase svedly na stejnou stranu, a coby detektivové řeší sériové vraždy. Musím však říct, že celý tento film se ani zdaleka nedokáže přiblížit oné legendární, několik málo chvil trvající scéně z Mannova geniálního snímku. Oprávněné vraždy jsou podivně zmatené, nelogické a rozkouskované, kde jsem po chvíli přestala chápat, o co vlastně jde, kdo je na čí straně, či proč se to děje. Ani dvojka Ala s Robertem už nevyzařuje onu sílu svých postav, jako tenkrát. Snad je to jen podivně servírovaným příběhem a slabými charaktery. Překvapil mě výskyt 50 Centa, který zde byl ve svém "In Da Club." ()

Galerie (140)

Zajímavosti (13)

Související novinky

Robert De Niro ve Varech

Robert De Niro ve Varech

11.06.2008

Samozřejmě ne na koupelní léčbě, ale na letošním 43. Mezinárodním filmovém festivalu Karlovy Vary. Herec, režisér, producent a dvojnásobný držitel Oscara převezme na slavnostním zahájení festivalu… (více)

Reklama

Reklama