Reklama

Reklama

Superman: Soudný den

  • USA Superman: Doomsday
Trailer

Když Lexcorp náhodou vykope intergalaktického sériového vraha Doomsdaye, Superman se s ním utká tváří v tvář v osudovém souboji. Celý svět společně oplakává svého hrdinu a lidé si uvědomují, že už se nikdy nebudou cítit opravdu v bezpečí. Supermanovi nepřátelé se radují – všichni až na Lexe Luthora. Ten truchlí nad ztrátou svým vlastním šíleným způsobem a odstartuje řetěz hrozivých událostí, jejichž důsledky nemohl předvídat ani on sám. Toto celovečerní animované dobrodružství, natočené podle nejprodávanějšího comicsu všech dob, Supermanova smrt od DC Comics, se honosí vzrušujícími akčními sekvencemi, které mohou konkurovat čemukoliv, co jste kdy s Mužem z oceli TM viděli. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Přijde čas, kdy Bohové musí zemřít......... Vykonavatel soudného dne je docela fešák a Superman se i zpotí. Jen škoda té hudby. Tady bych čekal spíš nějakej Metal a ne orchestr. Ten se k těm soubojům vůbec nehodí. CITÁT - Poprvé vidím Supermana dostávat za brad........... Asi od třicáté minuty je snímek ponurý a smutný. DIALOG : SUPERMAN - Promiňte, pánové policisté, ale potřebuju mluvit z vaším vězněm. POLICISTA . Je to správné ? HRAČIČKÁŘ - Nemám ti co říci. SUPERMAN - Co takhle zbohem ??!! LOIS - On ho z té výšky opravdu pustil ?!!!........... Velice devastační příběh, letecké souboje, bitvy, zbourané baráky, létající lodě, všude spousta krve a mrtvol. To je opravdu soudný den. CITÁT - Dělám to jen pro vaše dobro......... Zlej Superman a zlejší Superman, skvělé. Krutý komiksový příběh, tak jak to má být. Jest-li historie potvrdila, že Bohové mohou zemřít, potvrdí i že mohou být opět vzkříšeni. CITÁT - Óóo, to málem bolelo.......... ()

Fanosh 

všechny recenze uživatele

Po pravdě chlap co nosí červenomodrý overal není zrovna autoritativním vzorem. Superman mě tím pádem nikdy moc nebral, zvlášť z nějakou falešnou moralitou. Tím víc mě překvapil tento animák. Taková jednohubka nabytá akcí. Souboj s Doomsdayem hned k začátku sem sledoval se zaujatím jak už dlouho žádný jiný v novodobých pseudoakčňárnách. Už jen s tím, že Superman dostával řádně na prdel. S komixových hrdinů mám nejraděj Loba, tím víc s podivěm, že sem nakonec zvolil jako hodnocení plnou palbu. ()

Reklama

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Na animák velice zdařilý příběh (není tak tradiční, takže za mě plus). Divák se nenudí, bo akci střídá během krátké chvilky další akce, zbytek je již normálka. Trochu mě štve, že souboje jsou mimo nejen po anatomicko-fyziologické stránce (žádné stopy po bolesti, žádné šrámy), ale i po stránce fyzické (zběsilé tempo a přitom žádné vysílení ani únava), ale to není chyba jen tohoto snímku. Na takový snímek by se měli podívat všichni, kteří si myslí, že animované snímky jsou jen pro děti. K vysokému věkovému ratingu jen chybí mnohem více krve, mrtvol a jejich částí. ()

Blizzard 

všechny recenze uživatele

Po obsahové stránce rozhodně zajímavější než většina hraných Supermanů. Není tu tolik patosu, dočkáme se i Supermanovi "smrti" a Lois Lane je coby dlouhovlasá brunetka atraktivní kočka, i když je jen kreslená. Ocenil bych však jiný/lepší styl animace, hlavně pozadí působí dost levně a celkový dojem tím pak trpí. Namluvené hlasy jsou dobré, stejně tak i hudební doprovod mě potěšil. Tento film je na tom ostatně svou kvalitou podobně jako Batman: Gotham Knight, leč v trochu horším vizuálním podání. Škoda, že se na západě nenajde nikdo, kdo by produkoval animované filmy/comicsy na úrovni takového Miyazakiho, pak by to panečku bylo jiný kafe. (6/10) ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

Animácia nie taká dobrá, ako dnes, staromódne prechádzanie medzi scénami, v úvodnej desaťminútovke by nezaškodila nejaká akcia a je jasné, ako to dopadne. S výčitkami som skončil, nie sú veľmi veľké a vychutnanie dobrého príbehu (vyrovnaní súperi, ťahanie za kratší koniec, zvraty, riešenie vzťahu Superman-Lois) podporeného napínavou akciou a jemným humorom nepokazia. Škoda len, že zápletka v Batman v Superman: Dawn of Justice bola aj vďaka Batmanovi, Snyderovej réžii, surrealizmu a hlbšiemu ponoreniu do postáv využitá lepšie. Inak dobrý film, čo by nemal uniknúť žiadnemu DC fanúšikovi. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (7)

  • Supermanův černý oblek a delší vlasy jsou jedny z mála věcí, které se shodují s komiksovou předlohou. (HellFire)
  • James Marsters, který dabuje Lexe Luthora, si už jednou zahrál postavu z DC univerza. V seriálu Smallville (od r. 2001) ztvárnil Brainiaca. (jh666)
  • Režisér, scénárista a producent Kevin Smith se ve filmu objevil jako jeden muž v davu, který při záchraně autobusu před mechanickým pavoukem prohlásí: "Pff, like we really needed him to bust up the mechanical spider right? Lame!" To je odkaz na zrušený projekt Superman Lives (nahrazený Superman se vrací (2006)), ve kterém chtěl Smith použít stejnou zápletku jako zde. (Caszidy)

Reklama

Reklama