Reklama

Reklama

Superman: Soudný den

  • USA Superman: Doomsday
Trailer

Když Lexcorp náhodou vykope intergalaktického sériového vraha Doomsdaye, Superman se s ním utká tváří v tvář v osudovém souboji. Celý svět společně oplakává svého hrdinu a lidé si uvědomují, že už se nikdy nebudou cítit opravdu v bezpečí. Supermanovi nepřátelé se radují – všichni až na Lexe Luthora. Ten truchlí nad ztrátou svým vlastním šíleným způsobem a odstartuje řetěz hrozivých událostí, jejichž důsledky nemohl předvídat ani on sám. Toto celovečerní animované dobrodružství, natočené podle nejprodávanějšího comicsu všech dob, Supermanova smrt od DC Comics, se honosí vzrušujícími akčními sekvencemi, které mohou konkurovat čemukoliv, co jste kdy s Mužem z oceli TM viděli. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

BloodyVamp 

všechny recenze uživatele

Kdyby takhle vypadal tragický Singerův Superman Returns ! V tomto případě za málo peněz hodně muziky. Grafika je sice oldschool, ale všechno vypadá naprosto senzačně. Superman bojující se superzrůdičkou Doomsday nebo se svým klonem, ničící Metropolis ! Tohle byl nášup ! Zajímavý příběh, sympatické postavy, hlášky (můj oblíbenec ďábelský Lex Luthor), vynikající akce. Další takové filmy ! Mimojiné se seriálem Angelem nemá jen společné 2 ústřední hlasy postav (charizmatičtí Adam Baldwin a James "Spike" Marsters), ale také vynikající disonantně- heroickou hudbu Roberta J. Krala ! Silný náběh na 5 hvězd. ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Překvapivě svižné akční dílko se spoustou dějových zvratů, které vás nenechají chladnými. Ještěže je snímek animovaný, jinak by se v hrané verzi díky rozpočtu nepochybně museli dělat oproti předloze ústupky, což se zde neděje. Superman dostává zabrat jako nikdy předtím a já jen zíral s otevřenou pusou a užíval jsem si nejlepší Supermanovskou jízdu, co jsem doposud viděl. ()

Reklama

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Také jsem byl překvapený, jak moc dospělé to nakonec bylo. Cartoonová animace mě k tomu moc nevedla. Mimochodem komiks Doomsday, který byl předlohou byl odpovědí na otázku, zda může superman zemřít. Totiž jeho schopnosti se se střídáním spisovatelů u kormidla série nadouvaly až se zdálo, že jej nemůže nikdo porazit (snad jen Chuck Norris, jak kdysi trefně komentoval situaci Pavlovský). Nicméně střetem s Doomsdayem série na nějaký čas skončila a já předpokládal, že tak bude končit i film. Tak mě trochu překvapilo, že k tomu boji došlo už po třiceti minutách. Ale why not. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Paráda. Toto som chcel už dávno vidieť. Ako Superman stretne svoju Nemesis Doomsdaya a spolu rozmlátia celí Metropolis až kým obidvaja nepadnú mŕtvy. Samozrejme že v tom má opäť prsty švihácky lotor Lex Luthor. Pri predstave že toto by niekto natočil ako hraný film mi počas demolácie Metropolisu naháňalo riadne zimomriavky. Samozrejme rozpočet by musel byť enormne veľký. Supermanova krv na tvári Luis Lane, finálny boj s Doomsdayom a umierajúci Superman v náručí Lois, ktorá v ňom spozná Clarka, sú najlepšie momentky filmu ... a to ešte zďaleka nie je všetko ;-). ()

movieband 

všechny recenze uživatele

Supermana nemám moc v lásce, ale na tenhle animák jsem byl obzvlášť zvědavý. Lákadlo Supermanovi smrti je asi největším tahounem celého filmu. Občas se mihne temnější atmosféra, akce je ve filmu habaděj, stejně jak dějových zvratů. Dal bych fous do ohně za to, že v tomhle kousku se Supermanem se jedná o nejpůvabněji zpravovanou postavu Louis Laneové, kterou dabuje Anne Heche. Celkově je animák solidně odvyprávěný, ale... Děj slibuje smrt Supermana, samotný název "Doomsday" nevěstí nic dobrého, tak sem čekal fakt trochu ponurejší animovanou jízdu. V týmovkách JL se takové atmosféry člověk dočkal (War), ale tady byla jen v náznacích. Jsem rochu zklamaný. Sice je pravda, že se od jiných animáků liší trochu dospělejším vyprávěním a dějem, ale i tak je to pořád z toho slabšího soudku od DC Comics.75% ()

Galerie (31)

Zajímavosti (7)

  • Režisér, scénárista a producent Kevin Smith se ve filmu objevil jako jeden muž v davu, který při záchraně autobusu před mechanickým pavoukem prohlásí: "Pff, like we really needed him to bust up the mechanical spider right? Lame!" To je odkaz na zrušený projekt Superman Lives (nahrazený Superman se vrací (2006)), ve kterém chtěl Smith použít stejnou zápletku jako zde. (Caszidy)
  • Supermanův černý oblek a delší vlasy jsou jedny z mála věcí, které se shodují s komiksovou předlohou. (HellFire)
  • James Marsters, který dabuje Lexe Luthora, si už jednou zahrál postavu z DC univerza. V seriálu Smallville (od r. 2001) ztvárnil Brainiaca. (jh666)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno