Reklama

Reklama

Superman: Soudný den

  • USA Superman: Doomsday
Trailer

Když Lexcorp náhodou vykope intergalaktického sériového vraha Doomsdaye, Superman se s ním utká tváří v tvář v osudovém souboji. Celý svět společně oplakává svého hrdinu a lidé si uvědomují, že už se nikdy nebudou cítit opravdu v bezpečí. Supermanovi nepřátelé se radují – všichni až na Lexe Luthora. Ten truchlí nad ztrátou svým vlastním šíleným způsobem a odstartuje řetěz hrozivých událostí, jejichž důsledky nemohl předvídat ani on sám. Toto celovečerní animované dobrodružství, natočené podle nejprodávanějšího comicsu všech dob, Supermanova smrt od DC Comics, se honosí vzrušujícími akčními sekvencemi, které mohou konkurovat čemukoliv, co jste kdy s Mužem z oceli TM viděli. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

Liznic 

všechny recenze uživatele

Supermana jsem nikdy neměl dvakrát v lásce, ale musím uznat, že toto podání se mi velmi líbilo. Konečně animák s rozsáhlejším a zajímavějším dějem, než klasické okleštění příběhu na jedinou linii. Zvraty jsou zajímavé, Luthor je Luthor a pohrávání si s tématem Supermanovi smrti je zajímavé. Ze Superman Doomsday by si měli vzít ostatní animáky tohoto tipu příklad. Spoiler – zamrzí jen poněkud náhodné poražení Supermanova klonu na konci. PS: Nemohu si pomoct, ale Superman je opravdu naivní hlupák… ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Na začátku jsem jsem byl příjemně překvapen, jak rychle se děj rozjel, resp. jak rychle začal ten doomsday :) Já naivka jsem si dokonce chvíli myslel, že ten souboj bude roztažen na většinu dílu.. No ukončili to klasicky klišoidně a pak začala ta část, která působila opravdu podprůměrně a nudně. Tehdy jsem aspon analyzoval animaci a hlavně velmi pěkně nakreslenou Lois Lane, a naštěstí se tam našlo i pár temných momentů a jeden fajn zvrat, takže se utrpení střídalo s příjemně nadávkovanými šoky a i akčními scénami. Stále jsem ale rozmýšlel spíše o třech hvězdách (i kvůli narozdíl od Lane hnusně udělanému Clarkovi), no pak přišel závěr a totálně epický souboj, kde zase byl rozmlácen celý Metropolis a souboj měl i vzhledem k okolnostem velmi zajimavou auru. Takže nakonec mně to přesvědčilo o čtyřech, o atmosféře šílenosti a děsu ale nemůže být řeč.. Stejně jako o nějakých více promyšlených dialozích (některé jsou opravdu divné - všichni jsou v pořádku? ano jsou - přičemž z centra zůstaly jen rozvaliny - to na mně fakt nezkoušejte). Proto na mně lépe působil i ten Gotham Knight, i když ten byl zase ještě mnohem více nevyrovnaný a taky mohl být zpracován lépe. O něm ale u něho. Rozhodně Superman Doomsday nezklamal, a zápletkou a souboji je nad celovečeráky. Ale stejně to mohlo být ještě lepší.. ()

Reklama

P1tr 

všechny recenze uživatele

Překvapivě svižné akční dílko se spoustou dějových zvratů, které vás nenechají chladnými. Ještěže je snímek animovaný, jinak by se v hrané verzi díky rozpočtu nepochybně museli dělat oproti předloze ústupky, což se zde neděje. Superman dostává zabrat jako nikdy předtím a já jen zíral s otevřenou pusou a užíval jsem si nejlepší Supermanovskou jízdu, co jsem doposud viděl. ()

B4TM4N 

všechny recenze uživatele

Animovaná podoba svědčí Supermanovým megalomanským schopnostem rozhodně mnohem více, než ta hraná. Temnější, akčnější, bez kvazi-humorných vložek. Děj není nějak složítý, v podstatě se film skládá z dvou ultimátních bitek ála final showdown v Matrix: Revolutions, při nichž lehne půlka města. Prostě správná komiksová nakládačka. Jenom ten Superman by mohl vypadat trochu míň steroidově, takhle se neubráníte pocitu že má z toho věčného Lex Luthorova ozařování rakovinu obou prsou. ()

Hakha 

všechny recenze uživatele

Původně jsem tento animák vůbec nechtěl vidět už kvůli animaci, která mě nesedí, ale byl jsem příjemné překvapení, že se jedná o první superman film, u kterého jsem měl stažený obě dolní půlky. Napínavý a dobře zpracovaný filmek, který doporučuji, jelikož zde dostane Superman totál na hubu a pěsti a kdoví co ještě držíte, ať to vše dobře dopadne. Jak jsem psal, jsem překvapen a jsem rád, že mě tento animák neuniknul. Mé hodnocení 4 hvězdičky.... ()

Galerie (36)

Zajímavosti (7)

  • Supermanův černý oblek a delší vlasy jsou jedny z mála věcí, které se shodují s komiksovou předlohou. (HellFire)
  • Ve scéně na střeše Daily Planet, když Lois startuje vrtulník, řekne Jimmymu, že se v letadle narodila. V komiksové předloze byl její otec Sam Lane armádním generálem. (Caszidy)
  • Režisér, scénárista a producent Kevin Smith se ve filmu objevil jako jeden muž v davu, který při záchraně autobusu před mechanickým pavoukem prohlásí: "Pff, like we really needed him to bust up the mechanical spider right? Lame!" To je odkaz na zrušený projekt Superman Lives (nahrazený Superman se vrací (2006)), ve kterém chtěl Smith použít stejnou zápletku jako zde. (Caszidy)

Reklama

Reklama