Reklama

Reklama

Na doživotí

(seriál)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Komedie
USA, (2007–2009), 23 h 3 min (Minutáž: 42–52 min)

Hrají:

Damian Lewis, Sarah Shahi, Adam Arkin, Brent Sexton, Donal Logue, Brooke Langton, Robin Weigert, William Atherton, Jessy Schram, Caroline Macey (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(32)

Policista Charlie strávil dvanáct let v těžkém vězení za vraždy, které nespáchal. Nový soud mu přiznal pohádkové odškodnění a právo na práci detektiva. Spolu s novou parťačkou ho teď čeká první případ. (oficiální text distributora)

Recenze (175)

jasiska 

všechny recenze uživatele

Parádna záležitosť. Rozjazd síce trochu pomalý, ale čím ďalej, tým viac som bola namotaná. Ešte si pamätám Damiana Lewisa ako Soamesa Forsytha a už vtedy bol výborný, ale ako "zen-ish" detektív Charlie Crews je geniálny. A nedá sa ani povedať, že by Life bola one-man-show, pretože s krásnou Sarah Shahi vytvárajú veľmi zaujímavú a dynamickú dvojku. Oceňujem aj, že medzi nimi nie je žiadna romantická zápletka - už som si zo všetkých tých detektívok začala myslieť, že to bez nej ani nejde. V seriáli je dosť dobrý, i keď taký špecifický humor, pohodová atmosféra, ale aj napätie a zopár horkých chvíľ. Páčia sa mi niektoré zvraty a hlavne to, že prichádzajú, keď ich nečakáte (to už dnes niektorým scenáristom nedochádza:-) Konšpirácia na pozadí je síce temná a tajomná a vyvoláva ak nie zimomriavky, tak aspoň rešpekt, ale zároveň sa v nej divák dokáže dobre orientovať, takže mu nič neuniká. Tiež je celkom príjemné, že po záplave krimi seriálov plných všelijakých konzultantov, agentov a forenzných odborníkov je toto takým návratom k starým dobrým obyčajným policajtom vyšetrujúcim vraždy nie podľa DNA a rozborov vláken ale pomocou otázok a pozorovania. Samozrejme, svojou jedinečnosťou a predčasným ukončením sa Life radí k mnohým ďalším seriálovým tragédiám. ()

longercz 

všechny recenze uživatele

I když se podíváte na závěr posledního dílu, kde je vidět Charlieho nedořešená nástěnka v jeho skromném domě, je jasně vidět, že seriál neměl být ukončen po dvou brilantních sezonách. Nevím co se divákům na něm nelíbilo. Asi to, že to je chytrý, zábavný a originální příběh v každém směru a v každém díle... Každopádně je to nekonečná, nezměrná a neuvěřitelná škoda, že seriál skončil po 32 epizodách... ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Musím se smutným povzdechem potvrdit Rodinova slova: Damian Lewis je sympaťák, má dobrou roli, seriál se z jednoho spatřeného dílu nejevil vůbec špatně. Jenže: kdykoliv výše zmíněný herec otevře klapačku, moje orezlá rybička (zakoupena v roce 1987 za mých prasátkových 6,- Kčs) mi párá kapsu a píchá mě tupým hrotem do zadele. Tenhle Hádkův úchylácký dabing jsem prostě nerozdýchala, někdy seriál okouknu v původním znění - zatím nehodnotím. EDIT 2015: Tenhle seriál má šmrnc, to se musí nechat. Ale není to holt úplně standarní kriminálka, vyžaduje trochu přemýšlení a smyslu pro humor, tak nejspíš proto "Life" u émerického publika celkem pohořel. Já bych ráda viděla víc. ()

markuc 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepsich kriminalnich serialu posledni doby. Pokud bych ale tento serial zaskatulkoval jen do kriminalni sekce, udelal bych chybu. Pripady nejsou nikterak dumyslne a jejich reseni taky nevyzaduje zadne "super" praktiky a ruzne analyzy DNA, apod. Ale kombinace sucheho humoru hlavniho hrdiny, souhry partnerske dvojice Charlie - Dani je rekl bych, idealni, k tomu si pridejte nepravem odsouzeneho policistu a je zde nadejny serial, skoro bych rekl americky se suchym britskym humorem :) ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější krimi seriál.A za tím si stojím.Jasně,Life není dokonalý,díky stávce scénáristů byl konec první sezony moc uspěchaný a stejně na tom byl i úplný závěr,který zase doplatil na nízkou sledovanost a snahu tvůrců to co nejrychleji ukončit.A je velká škoda,že se tak zajímavý a v rámci možností originální seriál dočkal jen necelých dvou sérií,zatímco jiné krimi seriály pokračují pořád dál a dál,klidně i deset řad.Je tady všechno,skvělí herci včele s perfektním Damienem Lewisem,výborně napsané postavy,zajímavé případy,dobře vpasovaná konspirační zápletka a zatraceně sexy Sarah Shahi coby parťačka hlavního hrdiny.Zenový polda Charlie Crews byl jednou z nejzajímavějších seriálových postav a zasloužil si víc dílů. Update: Koruna sejmuta,přišel Castle. ()

Galerie (295)

Zajímavosti (3)

  • Pozorný divák si môže všimnúť, že v posledných epizódach druhej série sú zábery so Sarah Shahi (Dani Reese) natočené tak, že kamera ju sníma iba nad ramenami. To kvôli tomu, že herečka bola v tom čase už v pokročilom štádiu tehotenstva. (m.a.t.o.)
  • Damian Lewis (Charlie Crews) a Helen McCrory (Amanda Puryer) tvoria v skutočnom živote pár a majú spolu dve deti. (m.a.t.o.)
  • Číslo odznaku Charlieho Crewsa je 38012. (m.a.t.o.)

Související novinky

Chlastající superhrdina se vrátí

Chlastající superhrdina se vrátí

27.08.2009

Ano, Hancock 2 bude. Přestože se loňská letní „smithovka“ nesetkala s jednoznačně vstřícným přijetím diváků a kritiků, její komerční výsledky byly pozoruhodné. S celosvětovými tržbami 624 milionů… (více)

Reklama

Reklama