Reklama

Reklama

Bud Johnson je úplně obyčejný chlapík, který má rád pivo a nechodí k volbám. Jenže když oba kandidáti na prezidentský úřad dostanou naprosto stejný počet hlasů, o ten Budův se strhne boj. V hlavní roli americké komedie uvidíme Kevina Costnera.  Hrdina americké komedie Bud Johnson (Kevin Costner) je milovník piva a sympatický leč dosti netečný životní ztroskotanec. Jediným světlým bodem v jeho existenci je dvanáctiletá dcera Molly (Madeline Carrollová), která je dospělejší než táta a stará se o ně o oba. Jednoho dne se však stane něco, s čím nepočítal Bud, Molly, ani nikdo jiný. Právě probíhají prezidentské volby, oba kandidáti mají naprosto stejný počet hlasů a hádejte, kdo ještě nehlasoval? Ano, je to právě Bud a nyní má osud Ameriky ve svých rukou. Stává se z něho nejsledovanější a takřka nejdůležitější člověk v celých Státech a boj o jeho hlas začíná. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (100)

woody 

všechny recenze uživatele

Opět jeden z těch filmů, který mohl být sžíravou satirou (což se projevuje ve videoklipech kandidátů), politickým dramatem (samotná premisa s jediným rozhodujícím hlasem) nebo rodinným dramatem (předčasně vyzrálá dcerka a ocko hozeni do víru událostí) ... Není to ani jedno, ale chce to být vším a mě z toho jen rozbolela hlava a břicho... ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Devátou stovku mých komentářů začínám hodnocením komedie, která zajisté není špatná, naopak se jedná o docela zajímavou, originální a neotřelou studii člověka, kterému je všechno kromě své vlastní dcery ukradené. Vlastně ani nevím, co jsem od tohoto filmu čekal, možná něco nového, něco co mě zaujme a pobaví, něco nač budu dlouho vzpomínat. Výsledek zase rozhodně tak špatný není, Kevin Costner jako vesnický buran, v jehož rukou je osud Spojených států, má rozhodně něco do sebe a je svým způsobem okouzlující, možná bych ho trochu přirovnal k Homerovi Simpsonovi, protože v některých věcech si jsou ty dvě postavy dosti podobné. Ale tenhle film je zároveň také zajímavou kritikou politiky a politiků jako takových, kteří jsou ochotni slíbit komukoliv cokoliv, jen aby se dostali k moci, a jak správně jedna z postav v tomto filmu poznamenává, tak "jakmile bude odvoleno, tak si na naše město nikdo ani nevzpomene". Mimochodem mě potěšil v roli prezidenta USA Kelsey Grammer, kterého jsem zase velice rád viděl, ale ostatně všechny výkony byly v normě a po herecké stránce není co vytknout. Ale nemohu si odpustit pár slov k závěru filmu. Závěrečná debata je kouzelná a docela dojemná a v tu chvíli jsem byl ochotný dát filmu čtyři hvězdy, jenže konec filmu přišel dříve, než jsem čekal, a zanechal ve mně zklamání z velice otevřeného konce, skoro jako by si ze mne tvůrci dělali srandu. Celou dobu film balancoval z mého pohledu mezi třemi a čtyřmi hvězdami, ale za ten otevřený konec se nakonec přikláním ke třem hvězdám. ()

Reklama

Philoun1 

všechny recenze uživatele

V první půli se Swing Vote tváří jako oddychová pohodovka s pěknou muzikou a příjemnou postavou Buda Johnsona a kdyby si film tuhle tvář udržel dal bych i lepší hodnocení, ale američané to nemohli nechat být a museli tam nacpat ten svůj patriotismus. Občas by se měli přestat brát tak vážně kazej tím filmy. ()

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Lehká večerní komedie, kterou jsem si rozpucoval a udělal si z ní takový asi čtyřdílný seriál. Není to totiž film, který by se dal zhlédnout na jeden zátah. Ve filmu se totiž téměř nic neděje. Děj filmu by bylo možné popsat jednou větou... Nicméně jako čtyřdílný seriál, kdy jsem si jednou za čas pustil 30 minut to docela šlo. Mám rád tyhle průměrné filmy, u kterých nejde opravdu o nic jiného, než vypnout a sledovat jednoduchou dějovou linku sprůměrnými herci a průměrným režírským zpracováním. Tohle na takových filmech zbožňuji. 60% ()

Kali4 

všechny recenze uživatele

Ach, námět zněl možná zajímavě z popisku v TV programu, ale už druhá scéna, která se odehrává v autě, film po narativní stránce zabíjí. Hned je jasné, že se bude jednat o ten nejsmutnější případ „mezižánrového potáceče“ s potenciálem na všech frontách. Film ale nedokáže smysluplně odvyprávět snad ani jedinou scénu alespoň tak, aby se v ní nestřetlo několik stylů vyprávění naráz. Mohla z toho být dobrá rodinná podívaná, protože Costner s dcerkou jsou velmi sympatičtí, a mohla z toho být i dobrá satira, protože oba také dobře hrají. Mohl z toho být i zajímavý komediálně snový zážitek se všemi těmi světly, chlastem a slepičárnou. A kdyby měl scénárista jó ambice, mohla z toho být druhá Truman Show. Takhle to není nic a vlastně ještě hůř, je to JENOM NĚCO! Přesto dávám hrozně moc, celé tři hvězdy, a to kvůli Costnerovi, protože mi ho je děsně líto. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (3)

  • Ve snímku je řečeno, že volby dopadly nerozhodně. Přesto je však v jedné ze scén přibližně 30 minut po začátku snímku možné zahlédnout nástěnku, na které je napsáno, že vyhráli demokraté s 299 hlasy. (Terva)
  • Ve chvíli, kdy se Bud (Kevin Costner) objevuje na pódiu, zpívá se svou skutečnou kapelou Kevin Costner & Modern West skladbu Backyard. (vaciter)

Reklama

Reklama