Reklama

Reklama

Sourozenci Patrick a Marilyn nikdy nevynechali jedinou příležitost vjet si do vlasů. I nyní, v dospělosti, se umějí řádně poškorpit, ale jsou to rozmíšky především z lásky. Takovou rovnováhu je ale tuze snadné narušit. Například stačí, aby si Marilyn přivedla do domu zděděného po rodičích nápadníka Ryana, který je zároveň populární hvězdou známého sci-fi seriálu. Něco takového si přece mladší sestřička nemůže dovolit. A proto se neurotický podivín Patrick, kterému pan snoubenec rozhodně nepadl do oka, rozhodne její vztah za každou cenu podrobit destrukci. Přičemž ve slovech „za každou cenu“ se skrývá i význam „za cenu vraždy“. Jak jeho snažení dopadne, uvidíte v parodické, absurditou překypující černé komedii, na jejímž vzniku se podílela herecká parta, kterou dozajista zná každý fanoušek seriálu Hvězdná brána: Atlantis. V hlavních rolích vystupují reální sourozenci Kate a David Hewlettovi, přičemž druhý jmenovaný si u této velmi příjemné a povedené nezávislé taškařice střihnul i režii. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (95)

Všelicos 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější film vůbec. David Hewlett v něm skvěle projevil svou schopnost pobavit (a hrát přitom natroublého Kanaďana :)), navíc pro milovníka Stargate byli všichni obsazení herci pravými třešničkami na dortu. Miluji výrazy, kterými se David a Mars častují, miluji, jak s humorem jim vlastním zparodovali seriál, který je vlastně živí a jak se to vlastně všechno krásně zamotává, aby se to rozmotalo a aby nám konec zase udělal uzel na mozku. Brilantní. ()

Dharter 

všechny recenze uživatele

Snímek byl příjemný; mám rád Kanadu a chtěl bych tam (od)žít. První hodinu jsem měl asi pět roflovýtlemů, než jsem začal tušit, jak to asi skončí. To vše kvůli náhlé změně chování Patrickovy sestry, ale netušil jsem, že snoubenec je policistka. Bod tedy pro scénáristu. Trochu mi však vadí, že po této nápovědě už film neměl správnou atmosféru. Už nebyl u mě žádný roflovýtlem. :/ To zejména kvůli gay prvkům; sestru snoubence mohla zahrát Amanda Tapping (v blond), a bylo by to tak dokonalé... ✔ ()

Reklama

sssssycak 

všechny recenze uživatele

Snídaně pro psy je rozporuplná a schozifrenní komedie. Místy je hlášky prošpikovaná, ale zároveň dokáže chvílemi i pěkně nudit. Z tématu, prostředí se asi vytřískalo maximum, za to má u mě Hewlett velké plus. Sám Hewlett podal opět skvělý výkon v hlavní roli, doufám, že už si ho konečně někdo všimne a dá mu v nějaké pořádné komedii hlavní roli. Rozhodně by si to zasloužil. Film samotný ode mě dostává hvězdičky 3 (a půl), a vzhledem k tomu, že jsem fanda StarGate, ocenuji spousty narážek na tento seriál, zaokrouhluji na 4. ()

Idego 

všechny recenze uživatele

David Hewlett je naprosto úžasný. V tomhle filmu báječně předvádí svoji schopnost zahrát podivínského magora, což se mu daří na výbornou a moji bránici mnohokrát potrápil. Skvěle mu supluje sestra Kate a Paul McGillion v roli svojí tety detektiva je taky naprosto k sežrání :) Příběh byl sice slabší a už ze začátku jsem tušil, jak to dopadne, ale to vůbec nevadí. Neurotický Patrick koktající svoje výmluvy vše vynahradí dvojnásobně :) Tenhle styl humoru mi prostě sedne. ()

martalini 

všechny recenze uživatele

Jojo, bezvadná oddechovka od (jak už bylo milionkrát řečeno lidí ze stargate, ale taky proto jsem si to nemohl nechat ujít)...Hewlett (i jeho sestra) si to bezvadně užívaj a role dalších snad ani nemusim zmiňovat, parodujou sami sebe a přitom ještě docela dobře hrajou v místy překrásně střeleneý a černý komedii...možná si to plný 4**** nezaslouží, ale já nemůžu jinak... ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • David Hewlett (Patrick) a Kate Hewlett (Marilyn) jsou i ve skutečnosti sourozenci. (Jacinda)
  • Film se natáčel v kanadském městě Burnaby, které leží nedaleko města Vancouver v kanadské provincii Britská Kolumbie. (Trajektt)

Reklama

Reklama